Μπάσκετ

Σερέλης: «Ιδανικός παίκτης ο Μιλόσεβιτς, αν μπορούσα να τον κρατήσω θα το είχα κάνει»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης.

Ο προπονητής μίλησε για την εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος, την Εθνική ομάδα και το Παγκόσμιο αλλά κυρίως για το νέο μεαγραφικό απόκτημα του Άρη, τον Μίλαν Μιλόσεβιτς.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Θα θέλαμε το συνολικό σας σχόλιο για την πορεία του Λαυρίου με τα όσα συνέβησαν αλλά και για το γεγονός πως η 14η ομάδα στην Α1 θα είναι ο Ερμής Αγιάς.

Νομίζω πως ο τρόπος με τον οποίο μείναμε στην κατηγορία μας αφήνει μια γλυκόπικρη αίσθηση με την έννοια ότι θεωρούμε πως θα έπρεπε να είμαστε στην Α1, αλλά μάλλον θα έπρεπε να βρούμε έναν διαφορετικό τρόπο. Τα αφήνουμε όμως όλα πίσω, έχουμε ήδη ξεκινήσει την χρονιά με στόχο να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί. Σχετικά με τον Ερμή Αγιάς που θα ανέβει στην Α1 εύχομαι τα καλύτερα. Υπάρχει μια μεγάλη μπασκετική περιοχή στην Λάρισα που φαντάζομαι θα βοηθήσει την ομάδα. Ελπίζω να υπάρχει μια υγιής κατάσταση που θα αναβαθμίσει αυτό το «προϊόν».

Σας πλήγωσαν όσα έγιναν πέρσι στο ελληνικό πρωτάθλημα και θέλουμε όλοι να γίνει ένα βήμα μπροστά.

100% και όχι μόνο επειδή το βιώσαμε σαν ομάδα εμείς. Νομίζω ότι όλοι όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ, ήταν σοκαρισμένοι με τα όσα έγιναν και νομίζω πως ακόμα υπάρχει μια «παγωμάρα». Θεωρώ πως όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το συγκερκιμένο άθλημα, οι ομάδες αλλά και οι διοικήσεις πρέπει να κάνουμε την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Βλέπουμε πως ο κόσμος το αγαπά το μπάσκετ και «διψάει» γι’αυτό. Αυτό πρέπει να διατηρήσουμε και όχι να απαξιώνουμε το άθλημα, αλλά να το αναβαθμίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πως βλέπετε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνίζεται στην Α2;

Είναι μια πρωτόγνωστη κατάσταση προφανώς και σε επίπεδο ομάδων είναι κακό που ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στην Α2 . Αλλά είναι μια απόφαση που πήρα η ίδια η ομάδα, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Προφανώς υπήρχαν κακώς κείμενα στο πρωτάθλημα και οι ομάδες είχαν δεσμευτεί πως πρέπει να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να πάψουν να υπάρχουν αυτά. Περιμένουμε όλοι και θέλουμε να έρθει το μπάσκετ σε μια κανονικότητα με όλες τις μεγάλες ομάδες οι οποίες δίνουν και το «αλατοπίπερο». Και δεν μιλάω μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, που θα πρέπει να έχουν το κύρος που τους αναλογεί.

Πως βλέπετε την εξέλιξη της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας;

Όλοι έχουμε πολύ μεγάλες προσδοκίες, υπάρχουν στην ομάδα πάρα πολύ καλοί παίκτες, προαφανώς μιλάω και για τον Γιάννη (Αντετοκούμπο). Αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεχνά τον Σλούκα, τον Καλάθη, τον Μπορούση και όλα τα άλλα παιδιά. Θεωρώ πως μετά από πολλά χρόνια, έχουμε πολλές πιθανότητες να μπούμε στην τετράδα. Αυτό είναι το βασικό, αυτός είναι για εμένα ο απώτερος σκοπός. Να ξανακουστεί η Ελλάδα σε μια από τις υψηλότερες θέσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα προγνωστικά την δίνουν 3ο φαβορί.

Τα προγνωστικά είναι προγνωστικά, έχουμε πολύ καλό υλικό. Πέρα από το φαβορί, το θέμα είναι αυτά τα προγνωστικά να επαληθευτούν. Ας βγούμε και τέταρτοι, δεν νομίζω ότι αυτό μετά από τόσες αποτυχίες σε τέτοιες διοργανώσεις είναι μικρό πράγμα. Το θέμα είναι να ακουγόμαστε πάντα ψηλά. Όταν έχει μια επιτυχία η Εθνική μας ομάδα, δίνεται μια ώθηση στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Εμείς οι «μπασκετικοί» το περιμένουμε με μεγάλη προσμονή.

Ο Γιάννης είναι «ευλογία ή κατάρα»;

Όχι εγώ βλέπω ότι με την ομάδα έχει πολύ καλές σχέσεις, προσπαθούν να παίξουν πολύ καλά και να «εκμεταλλευτούν» την παρουσία του. Υπάρχει ένα καταπληκτικό κλίμα, το καταλαβαίνεις αυτό μέσα στην ομάδα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κατάρα, είναι ευλογία. Απλώς εμείς στην Ελλάδα συνεχώς ζητάμε και παραπάνω πράγματα. Π.χ οι Σέρβοι έχουν 3-4 παίκτες υψηλότατου επιπέδου NBA και εμείς έχουμε τον MVP. Όταν όμως και οι άλλες ομάδες έχουν αντίστοιχους παίκτες, είναι φυσικά πολύ υπολογίσιμες.

Θα θέλαμε την δική σας γνώμη και εμπειρία για τον Μίλαν Μιλόσεβιτς.

Πραγματικά θεωρώ ότι είναι ένας από τους παίκτες που θα μείνουν χαραγμένοι στην μνήμη μου για το πόσο επαγγελματίας είναι και πόσο πολύ παίζει και φανατίζεται για την ομάδα. Είναι δεδομένο πως αν μπορούσα να τον κρατήσω στην ομάδα, θα το είχα κάνει. Μιλάω πάντα οικονομικά. Είναι ένα παιδί που παίζει για την ομάδα. Εγώ θεωρώ πως είναι από εκείνους που χάρηκα πολύ την συνεργασία μου μαζί τους. Είναι ένας ιδανικός παίκτης. Εγώ προσωπικά στεναχωρήθηκα πάρα πολύ που δεν μπόρεσα να τον κρατήσω. Αν μπορούσα θα το είχα κάνει, δεν θα είχα δώσει την ευκαιρία στον Άρη (γέλια).

Παίκτης δηλαδή που μπορεί να εμπνέυσει και τους συμπαίκτες του;

Φυσικά και 100% η λέξη που τον αντιπροσωπεύει είναι η αυταπάρνηση που δείχνει για την ομάδα, είναι απίστευτο. Τώρα παικτικά, είναι ένα πολύ έμπειρο παιδί, πάει και αμυντικά και επιθετικά. Βοηθάει την κίνηση στο ποστ, μπορεί να παίξει και στο 4, λίγο στο 3 και λίγο στο 5. Είναι «εγωιστής», θέλει να τα καταφέρνει σε όλα και να βοηθάει την ομάδα. Είναι ένας έμπειρος ολοκληρωμένος πάικτης. Εγώ πιστεύω πως τα 2 χρόνια που ήταν στην ΑΕΚ, ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Όπως και στον Προμηθέα.

Άρα σχετικά με την ηλικία του δεν τίθεται κάποιο θέμα έτσι;

Όχι βέβαια. Και μάλιστα όταν έχεις και έναν έμπειρο προπονητή στην ομάδα όπως τον κόουτς Μαρκόπουλο. Ξέρει πως να διαχειριστεί τους παίκτες, ξέρει πότε πρέπει να ξεκουραστούν, πότε να τους δώσει ανάσες. Θεωρώ πως είναι κάτι διαχειρίσιμο. Προφανώς και δεν είναι όπως ήταν στα 28 του αλλά αυτό είναι ανθρώπινο. Δεν νομίζω πως θα είναι κάτι που θα δυσκολέψει τον Άρη αλλά και τον ίδιο τον παίκτη.

Το Λαυρίο είναι από τις ομάδες που έχουν προετοιμαστεί;

Ναι εμείς έχουμε αυτή την «συνήθεια» ασχέτως χρημάτων, η ομάδα να είναι έτοιμη από την αρχή. Ακόμα και τώρα με μικρό μπάτζετ έχουμε την ομάδα έτοιμη, περιμένουμε μόνο έναν ξένο να έρθει, από μέρα σε μέρα θα έρθει και αυτός.

Είστε λοιπόν η απόλυτη αντίθεση σε σχέση με τον Άρη. 

Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο το συγκεκριμένο σημείο και για την ομάδα και για τον προπονητή. Όταν δεν ξέρει ακόμα τους παίκτες της ομάδας, είναι μια «σπαζοκεφαλιά» που δεν θα ήθελα να μου συμβεί. Θεωρώ πως η συγκυρία είναι γενικώς δύσκολη για μεγάλες ομάδες. Αυτό που χρειαζόμαστε στο πρωτάθλημα είναι οι μεγάλες ομάδες, αλλά πάνω απ’όλα να είναι υγιείς. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε τον «κανονικό» Άρη. Καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Να μην είναι «στα σχοινιά»;

Ναι. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που το αγαπάει ο Έλληνας. Οι «μπασκετικοί» δεν είναι πάρα πολλοί, οι γνήσιοι. Αυτοί λοιπόν ξέρουν τι πάει να πει Άρης. Προφανώς όλοι κοιτάμε το καλό της ομάδας μας αλλά μας ενδιαφέρει και το καλό των υπόλοιπων ομάδων. Πόσο μάλλον ιστορικών ομάδων όπως ο Άρης που μας έκαναν να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο άθλημα. Ο Άρης έκανε την δική μου γενιά συγκεκριμένα να ασχολείται με το μπάσκετ.

Σχετικά με το Κύπελλο ποια είναι η γνώμη σας;

Ακόμη και ο τρόπος που κληρώνονται οι αγώνες του Κυπέλλου δείχνει ότι πρέπει και εμείς  να αναβαθμίζουμε το προϊόν και ο τρόπος που γίνεται η κλήρωση δεν νομίζω ότι το πετυχαίνει αυτό. Αυτό όμως δεν είναι δικό μου θέμα. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να διοργανώσουμε στην Ελλάδα ένα «Final 4» ή ένα «Final 8».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button