Ποδόσφαιρο

Σίτσας: «Η ΑΕ Λεμεσού δεν είναι μια ομάδα που δεν μπορούμε να νικήσουμε!»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος του Άρη, Δημήτρης Σίτσας.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Μιλώντας με τον Πέτρο Πασσαλή είχε αναφέρει πως το να είσαι μέλος ομάδας της Football League ή στην Γ’εθνική, είναι το πιο σπάταλο. Ισχύει;

Είναι μια ιδιάζουσα κατάσταση επειδή αφενός δεν είναι επαγγελματική κατηγορία αλλά και αφετέρου προσπαθώντας να κάνεις μια ομάδα, πρέπει να «ρίξεις» λεφτά. Επομένως οι όροι είναι λίγο δύσκολοι για το πως θα χειριστείς τις καταστάσεις. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις την «πληρώνουν» οι άνθρωποι που έχουν μεράκι και βάζουν τα λεφτά τους από την τσέπη τους και προσπαθούν να μέινουν στο δια ταύτα ως οι ανιδιοτελείς παράγοντες.

Πιστεύετε ότι θα υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα σε θέαμα, σε ποιότητα, σε ανταγωνιστικότητα με την αναδιάρθρωση που έγινε στην Super League 1;

Πιστεύω πως σαν δυναμική, σίγουρα οι ομάδες θα είναι πολύ πιο δυνατές. Δυνατές από την άποψη ότι τώρα υπάρχουν ομάδες στην Football League που έχουν και ιστορία και καλή ομάδα και κόσμο όπως η Καβάλα, ο Ολυμπιακός Βόλου, τα Τρίκαλα. Νομίζω πως θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και στην Football League αλλά και στην Super League 2 με δεδομένο ότι έχουν «πέσει» πολύ ανταγωνιστικές ομάδες π.χ ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Λεβαδειακός, ο Απόλλων Σμύρνης. Άρα θεωρώ πως σε αυτό το κομμάτι θα δούμε πολύ καλό θέαμα και καλές ομάδες. Σίγουρα το γεγονός ότι υπάρχει μια οικονομική ευχέρεια στο κομμάτι της Super League 2, δίνει την δυνατότητα στις ομάδες να έχουν και καλύτερα ρόστερ.

Ποια είναι η γνώμη σας για την χρονιά που ξεκινάει για τον Άρη;

Νομίζω ότι ο πρόεδρος, το τεχνικό επιτελείο και όλοι όσοι απαρτίζουν την ομάδα προσπάθησαν να καλύψουν τα κενά που υπήρχαν την περσινή περίοδο. Σε αυτό το κομμάτι πιστεύω τα πήγαν αρκετά καλά. Σχετικά με τον Γκαρσία π.χ, ότι αυτή η θέση ίσως να έμεινε κενή κτλ, είναι ένα ερώτημα που θα ταλανίζει λίγο τον κόσμο. Το θέμα είναι πως ήδη οι μεταγραφές που κάνουμε, θεωρώ πως είναι αρκετά καλοί παίκτες για τα δεδομένα της Ελλάδας και πιστεύω θα βοηθήσουν πολύ σε διάρκεια τον Άρη.

Να είμαστε δηλαδή αισιόδοξοι για αυτό που έρχεται;

Νομίζω ναι. Το καλό είναι πως υπάρχει η περσινή κατάσταση, δηλαδή μια ομάδα που δεν γίνεται από την αρχή, με ίδιο προπονητή και τεχνικό επιτελείο, ο ίδιος τεχνικός διευθυντής. Αυτά βοηθούν στο να υπάρχει μια ομαλή μετάβαση στην διάρκεια της χρονιάς. Πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου να προσαρμοστούν πιο εύκολα από την περσινή χχρονιά οι παίκτες και από εκεί και πέρα είναι επίσης θέμα χρόνου ο προπονητής να πέρασει και στους καινούργιους αυτά που θέλει.

Αρχές Ιουλίου είχε μονο τον Ούγκο Σόουζα και είχε αγοράσει τον Ντιγκινί. Από την άλλη όμως δεν είχε τόσο γρήγορα χρονικά ματς. Εκει συμψηφίζονται αυτά τα δύο έτσι;

Το μόνο αρνητικό στην όλη κατάσταση του Άρη πιστέυω πως είναι το γεγονός ότι ξεκινάει πολύ νωρίς, κάτι αρκετά πρωτόγνορο για τα δεδομένα του Άρη. Είναι μια κατάσταση που ελέγχεται και θα παρουσιαστεί έτοιμος στο 60-70%.

Από τα νέα πρόσωπα ποιος σας κεντρίζει περισσότερο νε ενδιαφέρον; 

Εγώ πιστεύω ότι θα ήθελα πρώτα να κλείσει του Ιμπάνιες. Θα ήθελα αυτόν τον παίκτη στον Άρη. Αλλά πιστεύω σίγουρα πως το τί θα μας προσφέρει ο Ιντέγε είναι ένα πολύ δυνατό ερώτημα.

Είναι ένας παίκτης «κλειδί» που μπορεί να συμπαρασύρει την ομάδα;

Ναι. Το ερωτηματικό μας είναι σχετικά με το τι μπορεί να μας προσφέρει. Αν προσφέρει τα αναμενόμενα, πιστεύω πως θα λύσουμε το πρόβλημα της επίεθσης. Και με την παραγωγικότητα που είχαμε πέρσι θα έχουμε πλέον ένα πολύ ωραίο σύνολο.

Σχετικά με την απώλεια του Σιώπη και την αντικατάσταση του από τον Λούκας Σάσα;

Ήταν ένας παίκτης που έκανε πάρα πολλά πράγματα στο γήπεδο ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι. Πιστεύω πως τα αποτελέσματα του Σάσα να είναι περισσότερο θετικά για το επιθετικό κομμάτι, γιατί ο χώρος του αμυντικού χαφ είναι πολύ «νευραλγικός«. Αλλά πιθανώς να χρειάζεται αυτά τα τρεξίματα που είχαμε εμείς από τον Σιώπη.

Και πολύ λόγος για τον Ντάνιελ Σούντγκρεν σωστά;

Πολύ μεγάλος λόγος, θα αποδειχθεί στην πράξη. Είναι ένα θετικό για τον Άρη το ότι έπαιζε σε άλλο περιβάλλον, από εκεί και πέρα πως θα προσαρμοστεί γρήγορα είναι θέμα του κυρίου Παντελίδη.

Τι πρέπει να προσέξει ο Άρης για τον αγώνα με την ΑΕΛ Λεμεσού.

Είναι μια αρκετά γρήγορη ομάδα στο transition, κλέβει και φέυγει πολύ γρήγορα στην κόντρα. Είναι μια σκληροτράχυλη ομάδα ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Δεν είναι μια ομάδα που δεν μπορούμε να την νικήσουμε ούτε να θεωρήοσυμε ως είναι χαμηλης διμοτικότητας. Πιστεύω θα είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος για τον Άρη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button