Ποδόσφαιρο

Σάσα στο Yellow Radio: «Δικαιωμένος που ήρθα στον Άρη-Θα συνεχίσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ομάδα και τον κόσμο»

Ο Λούκας Σάσα φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press».

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής μίλησε για όλα, έκανε το «ταμείο» της μέχρι τώρα πορείας του στον Άρη, εξέφρασε τους στόχους της ομάδας στην συνέχεια, για τους συμπαίκτες του και τoν Μίχαελ Ένινγκ ενώ φυσικά εξύμνησε τον κόσμο των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Πως βιώνει την ζωή στην Θεσσαλονίκη;

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Απολαμβάνω τον καιρό, την πόλη, αρέσει και σε έμενα και στην κοπέλα μου οπότε είναι τέλεια εδώ.

Νιώθεις δικαιωμένος που ήρθες στον Άρη;

Ναι φυσικά! Μιλούσα και με τον μάνατζερ μου γι’ αυτό πριν κάποιες μέρες. Στην αρχή δεν ξέρεις αν κάνεις το σωστό. Τώρα όμως ξέρω πως έκανα την σωστή επιλογή. Αγαπώ την ομάδα, τον κόσμο και την πόλη φυσικά. Είμαι σίγουρος τώρα μετά από τέσσερις μήνες περίπου ότι πήρα την σωστή απόφαση.

Πολλοί φίλοι της ομάδας στέλνουν μηνύματα και λένε πόσο αγαπούν τέτοιους πάικτες σαν εσένα..

Είναι φανταστική η σύνδεση μου με τον κόσμο του Άρη. Έχω μιλήσει με αρκετούς. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα παίζω καλά κάθε φορά, κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Μπορώ όμως να υποσχεθώ ότι θα δώσω τα πάντα, για τα χρώματα της ομάδας μου, για όλους.

Μια στιγμή που όλοι θυμόμαστε είναι στον αγώνα στην Ξάνθη, κοίταξες τους κόσμο του Άρη και έδωσες τον δικό σου μήνυμα..

Δεν ήξερα ότι η κάμερα με κατέγραφε εκείνη την στιγμή (γέλια). Ήταν στα τελευταία λεπτά του αγώνα, προηγούμασταν 0-1 και τα συναισθήματα εκείνη την στιγμή ήταν πολλά. Επειδή ήμουν αριστερό μπακ μπορούσα να δω τους φιλάθλους της ομάδας μας και τους κοίταξα. Ήταν και ένας πολύ σημαντικός αγώνας.

Σε πόσες θέσεις τελικά μπορείς να παίξεις;

Πάντα κάνω πλάκα με αυτό. Εγώ θέλω να παίζω, αν ο προπονητής με βάζει, μπάινω και τερματοφύλακας (γέλια). Έχω τον αδερφό μου στο ποδόσφαιρο σάλας που παίζει τερματοφύλακας, οπότε το έχω στις φλέβες μου.

Μπορώ να παίξω αριστερό μπακ, δεξί μπακ, αμυντικό χαφ, επιθετικό χαφ ακόμη και πίσω από τον σέντερ φορ αλλά δεν θα είμαι ο καλύτερος εκεί. Το γεγονός ότι παίζω σε πολλές θέσεις βοηθάει και εμένα και τον προπονητή και την ομάδα.

Υπάρχει μαι ψυχολογική υποστήριξη από όλη την ομάδα προς τον Τόλη Τσιλιγγίρη. Ισχύει αυτό;

Φυσικα ισχύει. Δεν ήταν εύκολο αυτό για εκείνον, είναι αρκετά νέος. Ήταν πολύ δύσκολο να μπει σε ένα παιχνίδι που είναι 2-1, να παίξει, να πρέπει να κάνει τις επεμβάσεις και να στηρίξει την ομάδα. Και τώρα αυτό κάνουμε φυσικά γιατί έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι. Αλλά και από μόνος του προσπαθεί πάρα πολύ, δουλεύει γι’αυτό πολύ. Είμαι σίγουρος πως μπορεί να μας βοηθήσει.

Ο Άρης έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι τώρα απέναντι στην ΑΕΚ και αν κερδίσει, πηγαίνει στην 3η θέση. Ποια είναι η γνώμη σου γι’αυτό το ματς;

Έχουμε χάσει κάποιους βαθμούς αυτό είναι αλήθεια και τώρα γι’αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό ματς απέναντι στην ΑΕΚ. Έχουμε δείξει όμως ότι μπορούμε να δούμε κάθε παιχνίδι στα μάτια, να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς και να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Αν είμαστε καλά, μπορούμε σε κάθε ματς να παίρνουμε την νίκη.

Πως εξηγείς τα «δύο πρόσωπα» που εμφανίζει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο;

Δεν μπορώ να δώσω κάποια εξήγηση σε αυτό. Είμαστε ποδοσφαιριστές αλλά είμαστε και άνθρωποι. Κάποια παιχνίδια θα είναι καλά κάποια όχι. Στο ματς με τον Πανώνιο δεν τα καταφέραμε γιατί δεν κάναμε εμείς καλό παιχνίδι. Στον αγώνα με τον Αστέρα ενώ παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο μέρος μετά το παιχνίδι κυλούσε τόσο γρήγορα και δεν μας άφησε το δικό μας παιχνίδι. Εξάλλου υπήρξαν παιχνίδια που παίξαμε πολύ καλά και δεν κερδίσαμε και το αντίστροφο.

Πως βίωσες τη αλλαγή προπονητή και τα πράγματα στην ομάδα με τον Μίχαελ Ένινγκ ως προπονητή;

Είναι δύσκολο γιατί αλλάζει η φιλοσοφία και η προσέγγιση. Τώρα με τον Ένινγκ πηγαίνουν πολύ καλύτερα τα πράγματα, μιλάει αρκετά μαζί μας. Έχουμε 10 βαθμούς στα τελευταια παιχνίδια και τα πάμε πολύ καλά.

Μπορούμε να μιλήσουμε για τους στόχους της ομάδας;

Για το πρωτάθλημα έχουμε στόχους. Ο δικός μου είναι να είμαστε όσο πιο ψηλά και να βγούμε φυσικά στο Europa League. Για το Κύπελλο φυσικά είναι να το κατακτήσουμε. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο αλλά αυτός είναι ο στόχος μας.

Ήρθες στην θέση ενός άλλου «τρελού», του Μανώλη Σιώπη. Ένιωσες ίσως πίεση από αυτό; Τώρα νιώθεις ότι κέρδισες με το σπαθί σου την θέση αυτή;

Όταν ήρθα όλοι μιλούσαν για τον Σιώπη και μπήκα στον πειρασμό να δω πως έπαιζε, μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που αγωνιζόταν. Δεν ένιωσα ωστόσο πίεση γιατί δεν μπορείς να συγκρίνεις εμένα με τον Σιώπη γιατί είμαστε διαφορετικοί παίκτες, άλλα προτερήματα έχει εκείνος και άλλα εγώ. Πάντως τώρα, μετά από αυτό το διάστημα στην ομάδα χαίρομαι πάρα πολύ που με αγαπούν οι φίλαθλοι.

Πες μας λίγα λόγια για το τελευταίο σου τατουάζ με τον Θεό του πολέμου..

Μου αρέσουν πάρα πολύ τα τατουάζ. Όταν κάνω ένα τατουάζ, θέλω να έχει ένα νόημα. Όταν αποφάσισα να κάνω αυτό, ήθελα να εκφράσω το πως βιώνω την ζωή μου εδώ αυτή την στιγμή. Χαίρομαι πάρα πολύ που άρεσε και στον κόσμο του Άρη.

Ο κόσμος ρωτάει αν γνωρίζεις τον Νέτο και αν σου είπε κάτι για τον Άρη;

Ήξερα από την αρχή για εκείνον. Τον γνώρισα πριν περίπου έναν μήνα, ενώ την πρηγούμενη εβδομάδα είχαμε το πρώτο μας δείπνο. Είναι ένας άνθρωπος που μιλάει πάρα πολύ για τον Άρη και έτσι μιλάει και σε εμένα για την ομάδα και τον κόσμο.

Έχεις μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τον πατέρα σου, έχεις πει ότι είναι ο «ήρωας σου»..

Δεν υπάρχουν παραπάνω λόγια. Είναι ο ήρωας μου, με την βοήθεια εκείνου έγινα ποδοσφαιριστής, με πίεζε, πάντα με βοηθούσε στο να ξέρω που βρίσκομαι και εκτός ποδοσφαίρου. Είναι οι αγάπες της ζωής μου ο πατέρας και η μητέρα μου.

Με την Λουντογκόρετς είχες φτάσει μέχρι τους ομίλους στο Champions League. Μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο τώρα στον Άρη;

Ναι μπορεί να γίνει, βέβαια βήμα – βήμα. Ο Άρης βρισκόταν σε μια δύσκολη κατάσταση ανέβηκε από μια κατηγορία, έπαιξε στα προκριματικά του Europa League και τώρα βρίσκεται εκεί που πρέπει να είναι. Έχει όλες τις προϋποθέσεις για να το κάνει αλλά βήμα – βήμα.

Ποιος από τους συμπαίκτες σου είναι το «πειραχτήρι«» ; Με ποιους έχεις καλύτερες σχέσεις;

Δεν ξέρω, μάλλον εγώ είμαι γιατί κάνω πλάκα με όλους. Μιλάω περισσότερο με τον Γκάμα, τον Σόουζα, τον Μαντσίνι, τον Τόνσο αλλά αυτό συμβαίνει λόγω κοινής γλώσσας. Με όλους τους συμπαίκτες μου μιλάω, υπάρχει πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια.

Για το σημερινό Αργεντινή-Βραζιλία: 

Θα το δω, πρέπει να κερδίσουμε για να κάνω… πλάκα στους Αργεντινούς της ομάδας.

Ποιο είναι το μήνυμα σου προς τον κόσμο του Άρη;

Για εμένα είναι πολύ μεγάλη η χαρά να αγωνίζομαι για τέτοιον κόσμο που μας ακολουθεί παντού. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ομάδα και γι’αυτόν τον κόσμο!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button