Γενικά

Ρεσιτάλ πιάνου της Ναταλίας Μιχαηλίδου στο ΜΜΣΤ (6ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης)

Μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες των τελευταίων δεκαετιών, η Ναταλία Μιχαηλίδου, παρουσιάζει αγαπημένα έργα του ρομαντικού ρεπερτορίου της.

Ανάμεσα σε άλλα, η 3η Μπαλλάντα και η Βαρκαρόλλα του Chopin, οι ραψωδίες του Brahms και πρελούδια του Rachmaninoff.

Πρόγραμμα
F. Chopin    Μπαλάντα αρ. 3, σε Λα ύφεση μείζονα, έργο 47
F. Liszt         Au lac de Wallenstadt από τα χρόνια προσκυνήματος – Ελβετία, S. 160
F. Chopin    Βαρκαρόλα σε Φα δίεση μείζονα, έργο 60
F. Liszt        Funérailles από τα Harmonies poétiques et religieuses, S. 173
διάλειμμα
J. Brahms     Ραψωδίες, έργο 79
F. Mendelssohn    Από τις Φαντασίες, έργο 16
S. Rachmaninoff    Πρελούδιο σε Ρε μείζονα, έργο 23, αρ. 4

Βιογραφικό
Η Ναταλία Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Άρχισε πιάνο με τη μητέρα της και σε ηλικία 5 ετών έδωσε το πρώτο της ρεσιτάλ. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης σπούδασε στην Έcole Normale de Musique? στο Παρίσι, απ? όπου αποφοίτησε με το ανώτατο δίπλωμα και ιδιαίτερη διάκριση σε ηλικία 17 ετών, ενώ συνέχισε για Master στο ?Washington University?. Βραβεύθηκε σε τρεις διεθνείς διαγωνισμούς. Έχει δώσει συναυλίες σε πόλεις των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Άπω Ανατολής, της Σοβιετικής Ένωσης, συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ και συνεργάσθηκε με φημισμένους μαέστρους και σολίστ. Συνέπραξε ως σολίστ με τις ΚΟΑ, ΚΟΘ, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ,  Καμεράτα, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Σολίστ της Πάτρας, Orchestre Colonne του Παρισιού, Συμφωνικές Κωνσταντινούπολης, Σεούλ, Μπουσάν, Ραδιοφωνίας της Μόσχας κ.α. Παρά την εξειδίκευση της στη Γαλλική μουσική, το ρεπερτόριο της είναι ευρύτατο. Πολλοί συνθέτες της έχουν αφιερώσει έργα, τα οποία έχει παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Έχει συνεργασθεί με την Ε. Καραΐνδρου και το Θ. Αγγελόπουλο. Έχει διδάξει σε masterclasses στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ συχνά είναι μέλος κριτικής επιτροπής διεθνών διαγωνισμών. Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών, στο Ωδείο Ν. Σκαλκώτας, στην Ecole Normale de Musique και στο μεταπτυχιακό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Από την Ένωση  Κριτικών της απενεμήθη το βραβείο δίσκου.

Το 6ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, ανοίγει τις πόρτες του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Για μια ακόμη χρονιά από τις 4 Νοεμβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, υποδέχεται σπουδαίους Έλληνες πιανίστες.
Διαβάστε περισσότερα για το 6ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης ΕΔΩ

6ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης
• Ναταλία Μιχαηλίδου • Ρεσιτάλ πιάνου
Έργα Chopin, Liszt, Mendelsshon, Brahms, Rachmaninoff

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 στις 20.30,
Αμφιθέατρο Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Εισιτήρια
10 ευρώ- κανονικό
5  ευρώ – Με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά είναι σε ισχύ για: φοιτητές (εκτός ΕΑΠ), μαθητές, παιδιά, ανέργους, πολύτεκνους, σπουδαστές ωδείων, κατόχους Κάρτας Αλληλεγγύης, κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κατόχους Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας, ΑμεΑ, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), σε Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).

Ελεύθερη είσοδος με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας σε σπουδαστές και καθηγητές του ΔΩΘ, φοιτητές του τμήματος ΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ, σπουδαστές του ΚΩΘ.

Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης
Πληροφορίες
τηλ     6948826908
mail    [email protected]
web    http://www.thessalonikipianofestival.gr/
fb    www.facebook.com/thesspianofestival
www.twitter.com/thesspianofest

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button