Μπάσκετ

Ρεκόρ 20ετίας για τον Άρη από τον Τζούστον

Ο Σακούρ Τζούστον ήταν με βάση τους αριθμούς, ο κορυφαίος όχι μόνο του Άρη αλλά συνολικά του χθεσινού αγώνα.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ…

Ο Αμερικανός έφτασε για δεύτερη φορά σε double-double με 12 πόντους και 18 ριμπάουντ, μετά την επίδοση «20+12» στο ματς της Νίκαιας με τον Ιωνικό HNC Revolution. Είναι ένας από τους δύο παίκτες ως τώρα με δύο επιδόσεις double-double, αφού το κατάφερε χθες και ο Ουσμάν Κρουμπάλι με τη Λάρισα. Ο Τζούστον όμως κατάφερε κάτι ξεχωριστό χθες στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Η επίδοση των 18 ριμπάουντ που είχε, πέραν του ότι αποτελεί ρεκόρ περιόδου για τη Stoiximan Basket League –από 14 είχαν Κιμ Τιλί και Ντέιβιντ ΝτιΛέο- είναι και ρεκόρ 20ετίας για τον Άρη. Για να βρούμε ανάλογη ή μεγαλύτερη επίδοση από παίκτη των «κιτρινόμαυρων» θα πρέπει να γυρίσουμε στις 21 Απριλίου 2001 όταν ο Τζέιμς Φόρεστ μάζεψε 19 ριμπάουντ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Μίλωνα (92-67). Το χθεσινό «18άρι» του Τζούστον είναι μία από τις 13 συνολικά επιδόσεις 18+ ριμπάουντ από παίκτη του Άρη στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Τα 18 ριμπάουντ του Αμερικανού του Άρη αποτελούν και ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης των τελευταίων τεσσάρων σεζόν, συνολικά για τη Stoiximan Basket League. 18 είχε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός που έγινε στις 20 Απριλίου 2019. Για να βρούμε μεγαλύτερη θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2015-16, όταν ο Λίον Ουίλιαμς είχε 20 με την Καβάλα στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button