Ερασιτέχνης

Ρία Κολλήγα: Βήμα βήμα σε κάθε παιχνίδι για να εξελισσόμαστε

Αρκετά προσγειωμένη εμφανίστηκε σε δηλώσεις της στο Yellow Radio 101.7 η “ήρεμη δύναμη” όπως την χαρακτηρίζουν όλοι όσοι την ξέρουν Ρία Κολλήγα.

Η υπεύθυνη του ποδοσφαιρικού τμήματος των γυναικών αναφέρθηκε στην πρεμιέρα που κάνει ο Άρης στο αυριανό (11/04, 16:00) παιχνίδι με αντίπαλο τα Γιάννενα για την Α’ Εθνική των γυναικών, αλλά και στους στόχους της φετινής σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή του Πάρη Τρικαλιώτη “Στο λεωφορείο μπαίνω”:

Για την έναρξη του πρωταθλήματος: “Και πάλι καλά να λέμε. Από αναβολή σε αναβολή μας έχουν από τον Οκτώβριο. Η πανδημία έχει φέρει πολλές αλλαγές στις ζωές μας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Προσπαθούμε όλοι να ενταχθούμε με τα καινούρια δεδομένα. Σίγουρα είναι πολύ ψυχοφθόρο και για τις αθλήτριες κατά κύριο λόγο αλλά και για εμάς που είμαστε δίπλα στο τμήμα και προσπαθούμε για το καλύτερο”.

Για τη διεξαγωγή και τον τρόπο του πρωταθλήματος: “Η απόφαση που έχει παρθεί από την ΕΠΟ και από κάποια σωματεία που κάναμε κάποιες τηλεδιασκέψεις ήταν να γίνει μόνο ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος που σημαίνει ότι καταρχήν φέτος ξαναγυρίσαμε στους δύο ομίλους. Οπότε εδώ ο Βόρειος όμιλος έχει 11 ομάδες, ο Νότιος όμιλος έχει άλλες 11 ομάδες. Στο σύνολο δηλαδή θα κάνουμε 10 παιχνίδια γιατί μεσολαβεί και ένα ρεπό. Είναι λίγο δύσκολη η κατάσταση γιατί νομίζω ότι δεν είναι απόλυτα σωστό, να το πω έτσι δεν ξέρω ποια είναι η πιο κατάλληλη λέξη, το έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές και με τις αθλήτριες και με τους προπονητές, όταν σε ένα πρωτάθλημα 10 αγώνων δεν ξέρεις μετά από τόσο μεγάλη αποχή πως θα βγει, τι θα γίνει, να γίνονται και μονά παιχνίδια. Για κάποιους είναι δίκαιο, για κάποιους είναι άδικο να πηγαίνουν σε δύσκολες έδρες. Δυστυχώς η χώρα μας στο ποδόσφαιρο των γυναικών ακόμα υστερεί, ακόμα είμαστε αρκετά πίσω. Στην Ελλάδα είναι ίσως το μοναδικό άθλημα που είναι πανελλήνιο και μπήκε σε αναστολή από την πρώτη μέρα. Πουθενά στην Ευρώπη δεν σταμάτησε το ποδόσφαιρο γυναικών, εκεί όπου είδαμε περισσότερα κρούσματα. Παντού έπαιζαν! Να θυμίσω για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν ξέρουν ότι το ποδόσφαιρο των γυναικών στην Ελλάδα δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα σε ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Αντιλαμβάνεστε τα μεγέθη. Όλες οι αθλήτριες καλούνται να είναι καθημερινά στην προπόνηση και τώρα με την πανδημία με ένα αυστηρό πρωτόκολλο. Παρόλα αυτά είμαστε σε ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Εγώ επειδή ήμουν αθλήτρια λέω πρώτα οι αθλήτριες και μετά όλοι οι προπονητές και οι παράγοντες”.

Για το αν είναι έτοιμος ο Άρης: “Δυστυχώς κοντεύουμε στον ένα μήνα με συνεχόμενες προπονήσεις. Το καλό είναι ότι τα κορίτσια έχουν ανταπεξέλθει πάρα πολύ καλά. Φυσικά έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για να μην υπάρχουν τραυματισμοί, αλλά ξέρετε ότι όσο ασχολείσαι με κάτι πάντα μπορεί να υπάρχει ο κίνδυνος. Δυστυχώς για εμάς δύο – τρεις τραυματισμούς που έχουμε είναι εξωαγωνιστικοί. Δηλαδή μια αθλήτρια καθώς ερχόταν στην προπόνηση, έπεσε, χτύπησε, έσπασε το χέρι της. Μία άλλη αθλήτρια είχε ένα ατύχημα πάλι εκτός γηπέδου, οπότε οι δικοί μας οι τραυματισμοί είναι από ατυχίες. Τώρα κάποιοι μυϊκοί τραυματισμοί είναι λογικό να υπάρχουν γιατί η αναμονή για να παίξουμε ήταν πολλή μεγάλη”.

Για την πρεμιέρα κόντρα στα Γιάννενα και τους στόχους της ομάδας: “Πάντα το μότο μου ως αθλήτρια, αλλά και σαν προπονήτρια και τώρα ως υπεύθυνη του τμήματος είναι πως κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Εμείς κάθε εβδομάδα θα ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι που έχουμε κάθε Κυριακή και όπως λέει ο κόσμος χαριτολογώντας ”παιδιά την Κυριακή να μου θυμίζετε που παίζουμε για να μην μπερδευτώ και πάλι σε άλλο γήπεδο”. Οπότε βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Σίγουρα έχουν γίνει πολλές αλλαγές στην ομάδα του Άρη. Έχουν μείνει κάποιες έμπειρες αθλήτριες από τις προηγούμενες σεζόν που έχουν αγκαλιάσει τα ταλέντα της δεύτερης ομάδας που έχουν ανέβει στην πρώτη ομάδα πλέον. Έχουμε ένα κράμα πολύ δυνατών μικρών και έμπειρων μαζί. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολλή καλή πορεία. Πηγαίνουμε βήμα βήμα και σε κάθε παιχνίδι πιστεύω θα εξελισσόμαστε”.

Για τα εντός έδρας παιχνίδια: “Και οι προπονήσεις και οι αγώνες γίνονται στο γήπεδο του Αγίου Βασιλείου. Εμείς όλο το διάστημα κάναμε προπονήσεις στα ΤΕΦΑΑ που είναι μέσα στην πόλη. Μετά από μεγάλες προσπάθειες θέλαμε να βρούμε ένα γήπεδο με φυσικό χόρτο ώστε η επανένταξη των αθλητριών να γίνει λίγο πιο ομαλά γιατί έτρεχαν στα τσιμέντα και στα πλακάκια όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας. Πολλές φορές οι αθλήτριες αναγκαζόντουσαν να πηγαίνουν στην παραλία ή στους δρόμους για τρέξιμο. Μιλάμε για αθλήτριες Α’ Εθνικής. Οπότε προσπαθήσαμε με τους υπόλοιπους συναδέλφους να βρούμε ένα γήπεδο το οποίο θα μας εξυπηρετούσε στο αγωνιστικό κομμάτι. Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω πάρα πολύ τη διοίκηση του Αγίου Βασιλείου που μας καλοδέχτηκαν και μας έχουν αγκαλιάσει τόσο πολύ και εκεί θα κάνουμε καθημερινά προπονήσεις όπως και οι αγώνες θα δίνονται στο συγκεκριμένο γήπεδο”.

Για το αν ο Άρης στοχεύει στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος: “Καμία ομάδα δεν μπορεί να θέσει έναν στόχο. Είναι τόσο αμφίρροπα τα πράγματα και δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον”.

Για το αν παρακολουθεί την ανδρική ομάδα του Άρη: “Είμαστε λάτρεις του ανδρικού μας τμήματος. Έχουμε πολλή καλή επαφή και σχέση με τους ανθρώπους. Εννοείται ότι βλέπουμε τα παιχνίδια. Μακάρι να μπορούσαμε να βρεθούμε και στο γήπεδο να τους στηρίζουμε. Φέτος η ομάδα κάνει καταπληκτική πορεία και εύχομαι αυτό να κρατήσει για πολύ καιρό ακόμα”.

Για το αν μπορεί η ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη να κατακτήσει τη 2η θέση: “Πιστεύω πως ναι! Αν και θέλω να είμαστε προσγειωμένοι. Το αξίζει! Όταν πηγαίνουμε με χαμηλούς τόνους, τότε μόνο μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά”.

Για το αν έχει κάποιο αγαπημένο παίκτη: “Όλοι έχουμε κάποιον αγαπημένο παίκτη. Φέτος νομίζω ότι οι επιθετικοί μας είναι ένας και ένας. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Από τους αγαπημένους μου είναι ο Σάσα. Δεν το κρύβω. Απλά πιστεύω ότι στην επιθετική γραμμή τα προηγούμενα χρόνια ο Άρης πονούσε – θεωρώ εγώ – και φέτος έχουν γίνει πολύ καλές προσθήκες και γι’ αυτό ο Άρης έχει τη θέση αυτή. Για να φτάσει η ομάδα εδώ που έχει φτάσει η ομάδα έχει δουλέψει ομαδικά, ως σύνολο. Είναι ομαδική δουλειά, των προπονητών, των παικτών και της διοίκησης. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς”.

Για το τέλος ευχήθηκε: “Καλή χρονιά, χωρίς τραυματισμούς σε καμία ομάδα. Χωρίς να υπάρχουν απρόοπτα κρούσματα γιατί σε αυτό το κομμάτι πάλι βλέπουμε ότι είμαστε δύσκολα. Εύχομαι υγεία σε όλους και στη δική μου ομάδα και στις υπόλοιπες. Να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα”.

Μάριος Ματσάνκος

Τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Αφού τα πέρασε, τίποτα δεν τον φοβίζει. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Score Live, Live Sport και Αθλητικό Πνεύμα, στα αθλητικά Sites Sport-Fm.gr, Postgame.gr, erasitexnes365.gr, panionia-idea.gr, elafrataxiarhia.gr, ενώ ένα από τα... παράσημά του είναι το ότι έβαλε πλάτη κατά τη στρατιωτική του θητεία στο γραφείο τύπου του ΥΠΕΘΑ. Μέλος της ΕΣΗΤΛΣΥΜ. Πλέον βρίσκεται στην ομάδα του Yellow Radio FM 101.7 με ανταπόκριση από την Αθήνα, όπου και γεννήθηκε. Το μότο του; Προχωράμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε από που ερχόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button