Γενικά

Πώς θα ήταν μια σύγχρονη μετενσάρκωση της Citroën DS;

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Sang Won Lee οραματίζεται τον διάδοχο της DS.

Mετενσάρκωση της Citroën DS

Η Citroën DS (1955-1975) είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα στην ιστορία, καθώς με την επαναστατική τεχνολογία και τον διαχρονικό σχεδιασμό της (δια χειρός Flaminio Bertoni με τον Robert Opron να αναλαμβάνει το facelift) κέρδισε επάξια μια θέση στο παλμαρέ της αυτοκίνησης. Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές – όπως η FIAT με το 500, η Volkswagen με το Beetle και η  MINI με το Cooper – η Citroën επέλεξε να μην κεφαλαιοποιήσει το όνομα DS σε μια αναβίωση του κλασικού μοντέλου με ρετρό σχεδιασμό, αλλά το χρησιμοποίησε στην ανεξάρτητη μάρκα πολυτελών μοντέλων DS.

Mετενσάρκωση της Citroën DS

Αυτό δεν σταμάτησε τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Sang Won Lee από το να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή για μια σύγχρονη αναβίωση της DS με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

loading...

Το Citroën DS E-Pallace Hommage Concept που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια σχεδιαστική μελέτη, όμως αποτελεί μια εκδοχή στο πώς θα μπορούσε να ήταν μια νέα ηλεκτρική μπερλίνα εμπνευσμένη από την DS.

Mετενσάρκωση της Citroën DS

Ο Sang Won Lee διατήρησε τις αναλογίες και τις βασικές γραμμές της DS. Το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από έντονα σμιλεμένο προφίλ με όμορφες καμπύλες, χαμηλό καπό, λευκή οροφή, καλυμμένους πίσω τροχούς και τονισμένους ώμους. Παρόλα αυτά πρόσθεσε και αρκετές σύγχρονες λεπτομέρειες όπως τα LED φώτα εμπρός που ενώνονται από μια χρωμιωμένη λωρίδα, το μεγάλο σπλίτερ σε διαφορετική απόχρωση, τους αεροδυναμικούς τροχούς με σχεδιασμό τουρμπίνας και τα πίσω γραφικά LED.

Mετενσάρκωση της Citroën DS

Πώς σας φαίνεται η προσέγγιση του Sang Won Lee; Θα θέλατε η νέα μπερλίνα της DS να δανείζεται περισσότερα σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο μοντέλο ή προτιμάτε την DS 9 η παραγωγή της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει;

Πηγή: Sang Won Lee

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button