ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Πόρισμα – βόμβα: Πάνω από 40 νεκροί από κορωνοϊό εξαιτίας του Λίβερπουλ – Ατλέτικο

Δυστυχώς τα μέτρα σε αρκετές χώρες άργησαν χαρακτηριστικά την ώρα που ο κοροναϊός είχε αρχίσει ήδη να επεκτείνεται επικίνδυνα.

Το ίδιο συνέβη και με τα μέτρα γύρω από το ποδόσφαιρο. Μετά το Αταλάντα – Βαλένθια, που αποδείχτηκε υγειονομική βόμβα για την Ιταλία και συγκεκριμένα για το Μπέργκαμο, έρχεται ένα νέο πόρισμα – σοκ από άλλο σπουδαίο παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρόκειται για το Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης στο Άνφιλντ, το οποίο ήταν όπως φαίνεται η αφορμή για να πεθάνουν 41 άνθρωποι. Το παιχνίδι διεξήχθη στις 11 Μαρτίου, σε μια περίοδο που ο κοροναϊός είχε αρχίσει να επεκτείνεται και η Μαδρίτη ήταν μία από τις πόλεις που είχαν πληγεί με πολλά κρούσματα από πολύ νωρίς.

Εκείνη τη μέρα 3.000 άνθρωποι από τη Μαδρίτη ταξίδεψαν για το Λίβερπουλ, για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση η οποία διεξήχθη παρουσία 52.000 θεατών.

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας, 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κοροναϊό, ο οποίος μεταδόθηκε από το συγκεκριμένο παιχνίδια, με τους θάνατους να έρχονται 25 με 35 μέρες μετά απ’ αυτό.

«Εάν άνθρωποι προσβλήθηκαν από κοροναϊό λόγω ενός αθλητικού γεγονότος που δεν έπρεπε να διεξαχθεί, αυτό είναι σκανδαλώδες. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο αλλά και στο ιατρικό προσωπικό, τους συγγενείς και τους φίλους τους», δήλωσε στο BBC Sport ο δήμαρχος του Λίβερπουλ και πρόσθεσε.

«Στο Λίβερπουλ η καμπύλη μόλυνσης ήταν αρκετά υψηλή. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί για να διαπιστωθεί αν κάποια από τα κρούσματα οφείλονται άμεσα σε επαφή με τους φίλους της Ατλέτικο. Υπήρχαν ‘’καυτές’’ πόλεις και η Μαδρίτη ήταν σίγουρα μία από αυτές. Δεν επιτρεπόταν να συγκεντρωθούν στη χώρα τους, ωστόσο τους δόθηκε το ΟΚ να ταξιδέψουν στην Αγγλία. Επομένως, ναι, χρειάζεται να γίνει έρευνα και σίγουρα χρειάζεται η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της που άργησε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button