ΕρασιτέχνηςΜπάσκετΠοδόσφαιρο

Πρόταση συνεργασίας με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Άρη μέσω του My Team.gr

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Χρήστος Στίγγας.

Πρόκειται για μια πρόταση συνεργασίας και στον Α.Σ Άρης αλλά και στην ΚΑΕ. Είναι μια ιδέα από νέους ανθρώπους προκειμένου να δώσει λύσεις στα οικονομικά αδιέξοδα των σωματείων μέσω της αγοράς προϊόντων από την πλατφόμρα «My Team.gr».

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Εξήγησε μας τι συμβαίνει με την My Team.gr και για την επικοινωνία σου με τον Ερασιτέχνη και την ΚΑΕ Άρης.

Έχουμε επικοιωνήσει και με την ΚΑΕ Άρης και με τον Α.Σ περισσότερο βέβαια με την προηγούμενη διοίκηση όταν ήταν ο κ. Ψηφίδης, είχαμε κάνει κάποια ραντεβού. Δεν προχώρησε τότε η πρόταση αλλά δεν πτοηθήκαμε και συνεχίσαμε. Στην ΚΑΕ, στείλαμε έναν φάκελο με την πρόταση συνεργασίας και δεν πήραμε απάντηση.

Ποια είναι αυτή η πρόταση;

Η ιδέα γεννήθηκε από εμένα και τον αδερφό μου που ασχοληθήκαμε με τον αθλητισμό σε επαγγελματικό επίπεδο, εγώ με το χάντμπολ ο αδερφός μου με το βόλεϊ που έπαιζε και στον Άρη. Παρατηρήσαμε και σαν αθλητές αλλά και ως άνθρωποι ότι η οικονομική κρίση είχε χτυπήσει πολλά σωματεία και γι’αυτό σκεφτήκαμε αυτή την ιδέα. Λέγεται My Team.gr και κάνει το εξής: Ένας φίλαθλος, μπαίνει στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, επιλέγοντας το σωματείο που θέλει (π.χ ο Άρης) κατά την εγγραφή του.

Δηλώνεις δηλαδή ποια ομάδα θέλεις να υποστηρίξεις;

Ακριβώς! Υπάρχουν κατηγορίες. Για παράδειγμα αν κλείσει συμφωνία με τον Α.Σ Άρης, θα υπάρχει μέσα ο «Α.Σ Άρης» στην πλατφόρμα. Φυσικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να μπει και η ΠΑΕ και η ΚΑΕ. Ο φίλαθλος θα επιλέξει.

Πως μπορεί να βοηθηθεί ο φίλαθλος και πως αντιστοίχως και η ομάδα;

Εμείς παίρνουμε από τα συνεργαζόμενα e-shops ένα περιθώριο έκπτωσης που το χωρίζουμε ισόποσα σε φίλαθλο και ομάδα. Δηλαδή, ένα 4,5% παίρνει ο φίλαθλος την στιγμή που θα κάνει την αγορά του και αντίστοιχα θα πάρει και η ομάδα που υποστηρίζει, π.χ ο Άρης.

Για παράδειγμα έχει στο site ένα προϊόν στα 100 ευρώ και 9% το περιθώριο έκπτωσης..

Ακριβώς, ο φίλαθλος θα το αγοράσει 91 ευρώ και άλλα 9 ευρώ πηγαίνουν στον Άρη. Το σωματείο για να επωφεληθεί από αυτό, μπορεί να κάνει προβολή της MyTeam.gr είτε στις μπλούζες του, είτε στο γήπεδο, είτε με διαφημίσεις, ανακοινώσεις κτλ. Όσοι περισσότεροι «επηρεαστούν» από αυτό, τόσο μεγαλύτερο κέρδος θα έχει το σωματείο. Σαφώς κέρδρος έχει και το e-shop από αυτό γιατί αποκτά πελάτες που δεν είχε πιο πριν. Το πελατολόγειο θα είναι πιστό γιατί πρόκειται για φίλαθλο κόσμο..

Υπάρχει τρόπος που να διασφαλίζει ότι τα χρήματα πηγαίνουν στην ομάδα;

Εμείς δίνουμε στην ομάδα στατιστικά στοιχεία που φυσικά μπορούμε να τα δίνουμε κάθε μέρα πόσοι έχουν μπει και έχουν υποστηρίξει τον Άρη. Πρόκειται φυσικά για αδιάλυτα στοιχεία, πλέον με τον νέο νόμο δεν μπορούμε να δώσουμε τηλέφωνα και email, δίνουμε έναν ID κωδικό για κάθε e-mail, αυτό βλέπει η ομάδα. Δίνουμε και έναν λογαριασμό αποκλειστικά για εκείνον, π.χ My Team ΚΑΕ Άρης όπου εκεί θα πηγαίνουν όλα τα μηνύματα κάθε παραγγελίας, κάθε ποσού που θα γράφει για παράδειγμα «Το ID152030 στήριξε το σωματείο ΚΑΕ Άρης κατά 15 ευρώ κάνοντας αγορά με εκπτωτικό κουπόνι».

Τι είδους προϊόντα μπορεί να πάρει κάποιος;

Τα πάντα. Εμείς έχουμε ως στόχο στην My Team να μπουν από καρφίτσες μέχρι αεροπορικά εισιτήρια. Και delivery αν και είναι πιο δύσκολο γιατί υπάρχει ένα θέμα με την έκπτωση. Έχουμε δώσει επιπλέον την επιλγή να γίνει έκπτωση όχι σε όλα τα προϊόντα, αλλά σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων που θα έχουν περιθώριο έκπτωσης.

Πρέπει να υπάρξουν άτομα που θα το «τρέξουν» και θα το πιστέψουν..

Εννοείται και γι’αυτό τον λόγο έχουμε πει ότι εμείς στήνουμε το πολυκατάστημα σε μια ομάδα. Υπάρχουν χορηγίες όπου η κάθε χορηγία έχει ένα e-shop και η ομάδα έχει την ικανότητα να διαλέξει τον δικό της χορηγό που την στηρίζει. όσο περισσότεροι φίλαθλοι μπουν και αγοράσουν από εκεί, θα έχουν και οι ίδιοι όφελος και θα ενισχυθεί και η ΚΑΕ. Ο καθένας μπορεί να το δει και να επικοινωνήσει μαζί μας, δεν είναι κάτι που θα φτιαχτεί ή είναι μακρινό σχέδιο.

Αυτό γεννήθηκε από πρωτοβουλία δική μου και του αδερφού μου επειδή βλέπαμε εδώ και χρόνια τι συμβαίνει στον αθλητισμό, ζήσαμε την κρίση και σκεφτήκαμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Είναι άδικο και για τους αθλητές που κάνουν αυτό που ονειρεύονται και δεν μπορούν να πάρουν πίσω ως ανταμοιβή αυτή την δουλειά και μιλάω κυρίως για τα δευτερεύοντα αθλήματα όπως το βόλεϊ, το χάντμπολ, το πόλο. Υπάρχουν ταλέντα και δεν υπάρχει η κατάλληλη ανταμοιβή.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button