Ποδόσφαιρο

Πρόταση Ινφαντίνο: «Διακοπή και το ματς στα χαρτιά μετά από ρατσιστική επίθεση»

Μετά το περιστατικό με τη ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους, το ποδόσφαιρο έχει ενωθεί για την καταπολέμηση του ρατσισμού στα γήπεδα.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιοβάνι Ινφαντίνο, στέκεται δίπλα στον ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα θα καταθέσει πρόταση για διακοπή των αγώνων στους οποίους ποδοσφαιριστές δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις.

«Πλήρης στήριξη στον Βινίσιους. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία και η FIFA στέκεται δίπλα σε όσους βρέθηκαν σε μια τέτοια κατάσταση κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Βαλένθια και της Ρεάλ.

loading...

Γι’ αυτό υπάρχει στις διοργανώσεις της FIFA η διαδικασία των τριών βημάτων και προτείνεται σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου. Πρώτον, διακόπτεις τον αγώνα, το ανακοινώνεις.

Δεύτερον, οι παίκτες φεύγουν από το γήπεδο και ο εκφωνητής ανακοινώνει ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις, ο αγώνας θα διακοπεί. Ο αγώνας ξαναρχίζει, και μετά, τρίτον αν συνεχιστούν οι επιθέσεις, διακόπτεται οριστικά και οι τρεις βαθμοί πηγαίνουν στον αντίπαλο. Αυτοί είναι οι κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες και σε όλα τα πρωταθλήματα.

Σαφώς, αυτό είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει στην πραγματικότητα, αλλά πρέπει να το κάνουμε και πρέπει να το στηρίξουμε μέσω της εκπαίδευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ινφαντίνο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button