Γενικά

Πρόκριση για την Εθνική στο Super Final

Tην Εθνική γυναικών στον Super Final του World League έστειλε η ήττα της Ολλανδίας από τη Ρωσία.

Η ήττα της Ολλανδίας από τη Ρωσία παραπάνω από καλοδεχούμενη είναι για την εθνική μας ομάδα των γυναικών στη χθεσινή (Σάββατο 27/3) απογευματινή ζώνη των ευρωπαϊκών προκριματικών του World League της Βουδαπέστης της τελευταίας ημέρας, που τελικά έδωσε στην Ελλάδα την πολυπόθητη πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.
Το καλοκαίρι στον Super Final του World League θα βρεθεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όπου θα διεξαχθεί στο Κίρισι της Ρωσίας με τη συμμετοχή των κορυφαίων ομάδων από όλον τον κόσμο.
Η Εθνική μας πριν από την προκριματική φάση της Βουδαπέστης, καλούνταν να παίξει τρία παιχνίδια με Ιταλία, Γαλλία και Ολλανδία, αλλά οι Γάλλοι και οι Ιταλοί αποφάσισαν να αποσυρθούν και έτσι έμενε μόλις ένας αγώνας ως μεγάλος στόχος , αυτός με την Ολλανδία. Με μόχθο και ένα «buzzer beater» της Ειρήνης Νίνου, οι Ελληνίδες διεθνείς επικράτησαν με 16-15 των «Οράνιε» και περίμεναν ένα στραβοπάτημα της Ολλανδίας στις αναμετρήσεις της με Ισπανία και Ρωσία.
Με τον Ευάγγελο Δουδέση στον πάγκο η Ολλανδία, προχθές Παρασκευή (26/3) επικράτησε 12-11 (στο τέλος) της Ισπανίας. Το απόγευμα του Σαββάτου (27/3), όμως, ηττήθηκε η Ολλανδία από τη Ρωσία με 15-10 και έτσι η Εθνική μας ομάδα προκρίνεται στον Super Final του World League. Η πρόκριση αυτή, αναμφίβολα θα αποτελέσει βάλσαμο μετά την απώλεια της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ουγγαρία, Ισπανία, Ρωσία (με εγγυημένη θέση ως διοργανώτρια) και φυσικά η Ελλάδα πήραν τα τέσσερα εισιτήρια από την Ευρώπη για τον Super Final.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button