Γενικά

«Πολλοί γιατροί του ΕΣΥ δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Ο καθηγητής Παθολογίας Βασίλης Κώτσης, έκανε δηλώσεις οι οποίες αποκαλύπτουν πως πολλοί γιατροί του ΕΣΥ δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Ο καθηγητής Παθολογίας -Υπέρτασης και Διευθυντής Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής ΑΠΘ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μιλώντας στο GRTimes.gr ανέφερε ότι μεγάλη μερίδα γιατρών του ΕΣΥ είναι αρνητική στο να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Αν χρειαστεί θα εμβολιαστώ μέχρι και σε κοινή θέα για να τους πείσω» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Σύμφωνα με τον κ. Κώτση μόλις το 20-30% των υγειονομικών εκτιμά πως θα κάνει εμβόλιο της Pfizer, για τον κορωνοϊό. Την Πέμπτη (17/12) όσοι γιατροί ενδιαφέρονταν να εμβολιαστούν δήλωσαν συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη σχετική λίστα, με το 75-80% των επιμελητών και των καθηγητών που βρίσκονται στην κλινική του να ανταποκρίνονται θετικά.

Ωστόσο μόλις ένας στους δέκα ειδικευόμενους γιατρούς υπέγραψε τη λίστα. «Εγώ μπήκα πρώτος στη λίστα. Οι μικρές ηλικίες θεωρούν ότι το εμβόλιο δεν τους αφορά και λένε πως θα το κάνουν σε δεύτερο χρόνο. Θεωρούν ότι επειδή είναι μικροί δε θα νοσήσουν σοβαρά, αλλά το ζήτημα είναι η κοινωνική προσφορά. Αν νοσήσουν θα διακινδυνεύσουν οι ευπαθείς γύρω τους» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σ΄ότι έχει να κάνει με την επιφύλαξη αυτή των νέων γιατρών, όπως υποστηρίζει αυτή έγκειται στο φόβο για το άγνωστο. «Καμία επιστημονική τεκμηρίωση δεν μπορεί να ερμηνεύσει τη θέση τους, καθώς το εμβόλιο έχει ήδη δοκιμαστεί σε 40.000 ανθρώπους και ήταν επιτυχές, πλην ελαχίστων περιστατικών αλλεργίας» τόνισε μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια των λεγομένων του ο ίδιος ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για μία ιδιαίτερα συντηρητική νοοτροπία. Φοβούνται το καινούριο. Ένας γιατρός θα έπρεπε ήδη να έχει πειστεί. Διατείνονται ότι θα το κάνουν σε δεύτερο χρόνο, αλλά έτσι δε θα επιτευχθεί εγκαίρως ανοσία. Μπήκα πρώτος στη λίστα και θα εμβολιαστώ πρώτος. Ακόμη και σε κοινή θέα εάν χρειαστεί για να πείσω τον κόσμο», για να προσθέσει στη συνέχεια: «Προσωπικά είμαι 100% σίγουρος. Άλλωστε είμαστε ένα μήνα πίσω απ’ την Αγγλία, όπου τα κάνουν μαζικά. Αν υπήρχαν προβλήματα θα το ξέραμε».

«Έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα. Αριθμός σημαντικός. Δε μπορούμε να λέμε ότι δεν κάνω εμβόλιο διότι φοβάμαι δυνητικές παρενέργειες –οι οποίες δεν έχουν εμφανιστεί-, ενώ χάνουμε τόσο κόσμο. Όλα στην ιατρική είναι κόστος-όφελος».

«Υπάρχει ζωτική ανάγκη να πείσουμε τον κόσμο. Αφού το παρατήρησα στη δική μου κλινική, στο δικό μου μικρόκοσμο, σκεφτείτε τι γίνεται σε μεγαλύτερη κλίμακα. Πρέπει να δρούμε με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και όχι με ατομικιστικά κριτήρια», ολοκλήρωσε.
 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com