Γενικά

Ποιες ελληνικές περιφέρειες μάχονται για το Ράλλυ Ακρόπολις

Πολύ σύντομα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο εφετινό πρωτάθλημα WRC, ενώ οι ειδικές διαδρομές του αγώνα θα γίνουν είτε στην περιοχή γύρω από το Λουτράκι είτε στα βουνά της Λαμίας.

Η ζοφερή εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού επιταχύνει τις εξελίξεις γύρω από το Ράλλυ Ακρόπολις. Ετσι εκτιμάται ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα WRC θα αναθεωρηθεί περιλαμβάνοντας μόνον αγώνες επί ευρωπαϊκού εδάφους, που θεωρούνται ασφαλέστεροι, ενώ αυτό θέλουν πλέον και οι ομάδες προκειμένου να αποφύγουν δαπανηρές μετακινήσεις και υγειονομικά απρόοπτα.

Ο μόνος αγώνας εκτός Ευρώπης που έχει ρεαλιστικές πιθανότητες για να πραγματοποιηθεί χάρη στη δυναμική υποστήριξη της Toyota είναι το Ράλλυ Ιαπωνίας, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν εφέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο οι οποίοι είχαν αναβληθεί το προηγούμενο καλοκαίρι.

Παραιτείται η Χιλή;

Αυτό σημαίνει ότι γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου θα ανακοινώσουν οι αρμόδιοι του πρωταθλήματος WRC το αναθεωρημένο πρόγραμμα με τους αγώνες αντικατάστασης, στους οποίους θα περιλαμβάνεται και ο ελληνικός που θα πάρει τη θέση του Ράλλυ Χιλής και θα γίνει πιθανότατα τον Σεπτέμβριο. Επιπρόσθετους πόντους για ένταξη του Ράλλυ Ακρόπολις ήδη εφέτος στο WRC δίνει το γεγονός, ότι στη Χιλή δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα και οι διοργανωτές του ομώνυμου ράλλυ φημολογείται ότι θα παραιτηθούν αυτοβούλως από τη διεξαγωγή του τον Αύγουστο.

Ιστορικές ειδικές διαδρομές

Η ελληνική οργανωτική επιτροπή ετοιμάζει πυρετωδώς τον φάκελο του «Ράλλυ των Θεών» για να τον στείλει στους διοργανωτές του WRC. Για τη διεξαγωγή του αγώνα μάχονται οι περιφέρειες Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας, οπότε θα έχουμε στην πρώτη περίπτωση ειδικές διαδρομές στην περιοχή του Λουτρακίου και στη δεύτερη στα βουνά γύρω από τη Λαμία. Η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών διαδρομών θα είναι γνωστές από προηγούμενα Ράλλυ Ακρόπολις, ίσως όμως δούμε και ελάχιστες καινούριες.

Ο ελληνικός φάκελος με λεπτομερή στοιχεία των περιοχών του αγώνα θα σταλεί το επόμενο διάστημα στους υπεύθυνους του WRC και αφού τον εξετάσουν θα καταφθάσει στη χώρα ένα δικό τους κλιμάκιο για να ελέγξει από κοντά όλες τις λεπτομέρειες και να δώσει το πράσινο φως για το Ράλλυ Ακρόπολις.  

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button