Ποδόσφαιρο

Πογέτ: «Υπήρχε πάντα μία σχέση με την Ελλάδα, είμαι δεμένος με την χώρα και η ζωή με έφερε εδώ»

Ο Γκουστάβο Πογέτ πραγματοποίησε την πρώτη του συνέντευξη ως ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελλάδας, στην οποία εστιάζει στην καλή του σχέση με την χώρα μας.

Η συνέντευξη του Πογέτ:

Για την Εθνική Ελλάδας: «Πέρασα επτά μήνες στην ΑΕΚ και ήταν ένα από τα μέρη, όπου έκανα το καλύτερο. Υπήρχε πάντα μία σχέση με την Ελλάδα, είμαι δεμένος με την Ελλάδα και η ζωή με έφερε εδώ.

Η Ελλάδα δεν προκρίθηκε στο Mundial, μου προτάθηκε αυτή η επιλογή, έκανα πολλές συναντήσεις και πήγα να ερευνήσω και να δω τι συμβαίνει στη χώρα. Ο στόχος είναι το Euro 2024. Πρώτα μου ζήτησαν να καθοδηγήσω την ομάδα στο Nations League. Πρόκειται για ένα τουρνουά που προέκυψε πριν από μερικά χρόνια. Είμαστε στο τρίτο επίπεδο και θα αγωνιστούμε με αντιπάλους με τους οποίους υποτίθεται ότι βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο. Από εκεί δίνεται πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ως εκ τούτου στοχεύουμε να έχουμε ένα καλό Nations League και να είμαστε 1οι στην κατάταξη»

Για τις πρόσφατες επιδόσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια άρχισαν να εξάγουν παίκτες. Έχουν ποδοσφαιριστές στην Πρέμιερ Λιγκ, στην Πορτογαλία, στην Ολλανδία, στην Τουρκία. Υπάρχει δυναμικό που μπορούμε να συγκεντρώσουμε».
Για την σχέση των Ελλήνβν με το άθλημα του ποδοσφαίρου: «Μοιάζουν πολύ με εμάς. Είναι παθιασμένοι. Η εγγύτητα της Εθνικής Ελλάδας με το κοινό χάθηκε λίγο λόγω των αποτελεσμάτων των τελευταίων ετών της Εθνικής, αλλά και της πανδημίας. Καταλαβαίνω, ωστόσο, ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί αυτό το κλίμα, όπου οι αντίπαλοι μας θα βρίσκουν πολύ δύσκολο να έρθουν να παίξουν στην έδρα μας».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button