Μπάσκετ

Πιτίνο: «Αμφιβάλλω αν θα παίξει στο Προολυμπιακό ο Γιάννης»

Συνέντευξη στον «OVER FM» παραχώρησε ο Ρικ Πιτίνο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Όπως τόνισε ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, ακόμη κι αν αποκλειστούν οι Μπακς από τους Νετς, ο «Greek Freak» δεν θα παίξει στο Προολυμπιακό αλλά τον περιμένει στο Τόκιο εφόσον προκριθεί η Εθνική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πιτίνο:

«Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν εκτός ρυθμού για καιρό όμως ήρθαν αρκετά «φρέσκοι». Έχω την ευκαιρία να δουλέψω μαζί τους και να τους γνωρίσω. Θα ενσωματωθούν και οι διεθνείς του Παναθηναϊκού που θα χρειαστούν λίγη ξεκούραση λόγω τελικών».

Για τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Καλάθη:

«Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης είναι σε εξαιρετική φόρμα. Περιμένουμε τον Κώστα Αντετοκούνμπο των Λέικερς την Δευτέρα και τον Καλάθη μόλις τελειώσει με την Μπαρτσελόνα. Δεν ανησυχώ για τον Νικ. Είναι σαν τον Σπανούλη. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα και προσαρμόζεται πάρα πολύ γρήγορα. Είμαστε σε φάση που μετράμε τις αδυναμίες και τα καλά μας στοιχεία».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Ακόμα και αν ηττηθούν οι Μπακς από τους Νετς, αμφιβάλλω αν θα παίξει στο Προολυμπιακό ο Γιάννης, όμως τον περιμένουμε αν προκριθούμε στο Τόκιο».

Για το στυλ μπάσκετ που θα παίξει η Ελλάδα και τους αντιπάλους της στο Προολυμπιακό:

«Απέναντι στον Καναδά και την Τουρκία θα έχουμε μειονεκτήματα, αφού διαθέτουν η μια εννιά και η άλλη τέσσερις NBAers, όμως το όπλο μας είναι το μπασκετικό μυαλό παικτών όπως ο Σλούκας, ο Καλάθης και ο Σπανούλης».

Ποια η διαφορά του Σπανούλη ως αντίπαλος από το να τον προπονείτε;

«Έχω μια αστεία ιστορία επειδή κάποιος δημοσιογράφος μου είχε βάλει στοίχημα ότι δεν μπορώ να πείσω τον Σπανούλη να αγωνιστεί στην Εθνική και με πήρε την προηγούμενη εβδομάδα να μου πει ότι μου χρωστάει 200 ευρώ!

Είναι διαφορετικός παίκτης ο Σπανούλης της Εθνικής. Έχει υψηλή ένταση, αγαπάει το παιχνίδι και την Εθνική και όποιος έχει αυτά τα στοιχεία δεν είναι δύσκολο να πειστεί να παίξει».

Για τις συνθήκες στην Εθνική:

«Το νόμισμα έχει δύο όψεις. Χρειάζεται η ομάδα να βρει τη φόρμα της και να αποκτήσει χημεία. Είναι γεμάτη καλούς προπονητές και έξυπνους συνεργάτες. Προσπαθούμε να αναπτύξουμε ένα στυλ που θα αιφνιδιάσει τους αντίπαλους. Πιστεύω ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έχουν καλή χημεία. Οι «ερυθρόλευκοι» που προπονώ τώρα, είναι σαν… σφουγγάρια».

Για την παρουσία του στην Ελλάδα:

«Νιώθω ότι χρωστάω στη χώρα σας. Είναι μεγάλη τιμή να κοουτσάρω την Εθνική. Στην Ελλάδα μου έχουν φερθεί όλοι υπέροχα και είμαι υπόχρεος».

Για τα εκλογικά της ΕΟΚ:

«Δεν με έχουν επηρεάσει καθόλου. Ξέρω μόνο τον πρόεδρο αλλά σε δέκα – είκοσι χρόνια ούτε που θα θυμάμαι με ποιον είχα μιλήσει. Είμαι εδώ για κάποιο λόγο: Άφησα την πατρίδα μου για να έρθω και να πετύχω τον στόχο μου με την Ελλάδα».

Για την αμοιβή του από την Εθνική:

«Η αμοιβή μου είναι τα χαμόγελα του Πρίντεζη, του Σλούκα και του Σπανούλη. Δεν θα ζητήσω χρήματα, αφού αν το κάνω θα ψάχνω και δεν θα βρίσκω κανέναν. Δεν θα πάρω ούτε ευρώ. Το μπόνους μου θα είναι να δω την ομάδα να παίξει στους Ολυμπιακούς. Έχω χρήματα. Αν μου δώσει κάποιος ένα εκατομμύριο, θα προτιμήσω το εισιτήριο για το Τόκιο!»

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button