ΕρασιτέχνηςΜπάσκετ

Πιθανή άμεση άνοδος των γυναικών του Άρη στην Α1

Πιθανά σενάρια κυκλοφορούν και αφορούν την άμεση συμμετοχή και άνοδο του γυναικείου μπάσκετ του Αυτοκράτορα στην Α1.

Με αποχωρήσεις που βρίσκονται σε συζητήσεις από την Α1 κατηγορία των γυναικών, διόλου απίθανο δεν είναι το σενάριο της ανόδου των γυναικών των “κίτρινων”, όσο το δυνατόν συντομότερα.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Άρης είχε και πέρυσι αυτή την δυνατότητα, για τους ίδιους λόγους, όμως δεν προχώρησαν ποτέ σε σχετικές κινήσεις.

Η ανακοίνωση του «wbasket»  αναφέρει: «Νέο αριθμό ξένων αθλητριών είναι πολύ πιθανό να έχουμε στο νέο Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Ο επικρατέστερος είναι αυτός των τεσσάρων, αλλά με τρεις Αμερικανίδες και μία κοινοτική.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι η προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα και η διευκόλυνση των ελληνικών που θα παίξουν στην Ευρώπη.

Ο Covid 19 έφερε πολλά προβλήματα στις ομάδες, κυρίως οικονομικά, με αποτέλεσμα πολλοί χορηγοί να αποχωρήσουν και να μειωθούν οι πόροι των εσόδων. Δύο ομάδες της περσινής Α1 είναι αμφίβολες για τη συμμετοχή τους, αφού τα οικονομικά δεδομένα είναι δυσβάσταχτα.

Οι επιλαχούσες ομάδες που έχουν δικαίωμα ανόδου από την Α2, είναι κατά σειρά Πρωτέας Βούλας, Αρης και Ηλιούπολη.

Στον νέο αθλητικό νόμο που έχει ψηφιστεί, πλέον όλα τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων θα δηλώνονται ηλεκτρονικά, για να διαπιστώνονται όλες οι οφειλές με τις ανάλογες κυρώσεις. Ομάδα που έπαιζε επί σειρά ετών στην Α1 έχει αρκετές εκκρεμότητες προς ξένους αντζέντηδες και παίκτριες με την επίσημη καταγγελία στην FIBA να είναι προ των Πυλών, με κίνδυνο τη μη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button