Μπάσκετ

Περίπατος του Ολυμπιακού (108-75) τον Προμηθέα

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην Basket League, πέτυχε την τρίτη του 100άρα σε ισάριθμα παιχνίδια και έμεινε μόνος στην κορυφή της κατάταξης.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι, με τον Φαλ να ακουμπάει την μπάλα σε κάθε επίθεση. Ο Γάλλος άλλοτε με σκορ, άλλοτε με δημιουργία και άλλοτε προκαλώντας φθορά στους αντιπάλους με φάουλ, βοήθησε να προηγηθούν οι γηπεδούχοι με 13-6 (5’), έχοντας για συμπρωταγωνιστή τον Ντόρσεϊ. Οι Πατρινοί με τα εύστοχα μακρινά σουτ των Ρογκαβόπουλου και Μάιλς αντέδρασαν (17-13, 7’), με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με σκορ 28-24.

Στη δεύτερη περίοδο δύο συνεχόμενα τρίποντα του Σλούκα κι ένας αιφνιδιασμός του ΜακΚίσικ βοήθησαν τους Πειραιώτες να ανέβουν στο +9 (38-29, 15’). Οι δυο συγκεκριμένοι παίκτες είχαν βρει ρυθμό και κυρίως είχαν αποκτήσει επαφή με το καλάθι των Πατρινών, οι οποίοι πάντως δεν έδειχναν ιδιαίτερο ζήλο στα αμυντικά τους καθήκοντα κι έτσι το σκορ μετατράπηκε σε 48-33 (18’).

Ο Προμηθέας με τους Ρέι και Αγραβάνη να σκοράρουν, κατάφερε και μείωσε τη διαφορά στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (59-53, 24’). Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα αποδείχτηκε κομβικό, αφού στην επιστροφή των παικτών του στη δράση και με πρωταγωνιστή τον Βεζένκοβ έτρεξαν σερί 9-0 και βρέθηκαν πολύ γρήγορα ξανά στο +15 (68-53, 26’). Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να δώσει ελπίδα στον αντίπαλό του και το τέλος του δεκαλέπτου τον βρήκε μπροστά ακόμη και με 20 πόντους (76-56, 30’).

Η τελευταία περίοδος είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβγαλαν μικρά σημάδια κούρασης, κάτι που ήταν απόλυτα φυσιολογικό, ενώ αυτοί του Λούις Κασιμίρο είχαν ξεκινήσει και σκέφτονταν το ματς με τη Βαλένθια, στην πρεμιέρα του Eurocup. Πέντε διαδοχικά τρίποντα από Πρίντεζη, Λούντζη, ΜακΚίσικ, ξανά Πρίντεζη και ξανά ΜακΚίσικ έκαναν το 103-70 (39’).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-24, 52-41, 78-59, 108-75.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button