Ποδόσφαιρο

Παυλίδης: “Αισιόδοξος ο Καρυπίδης, με πείσμα και όραμα-Η αλλαγή προπονητή θα βοηθήσει και ο Άρης θα ανακάμψει”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Μπάμπης Παυλίδης.

Ο Μπάμπης Παυλίδης αγωνίζόταν με την φανέλα του Άρη από την σεζόν 2015-2016 μέχρι και πέρσι ενώ τώρα ανήκει στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο πρώην παίκτης των κιτρινόμαυρων παρακολούθησε από κοντά τον αγώνα της Κυριακής και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα, το πείσμα των παικτών αλλά και το πως η αλλαγή προπονητή θα φέρει θετικές αλλαγές.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Ήσουν και εσύ την Κυριακή στο γήπεδο. Πως βίωσες αυτό το παιχνίδι;

Πρώτα απ’όλα φυσικά και ήθελα να κερδίσει ο Άρης. Όποτε έχω χρόνο έρχομαι και βλέπω τα παιχνίδια της ομάδας. Σχετικά τώρα με το ματς της Κυριακής, ήταν ένα ντέρμπι, ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά και με την βοήθεια του κόσμου και γενικά έδειξε ότι θα σταθεί πολύ καλά στο παιχνίδι από την αρχή. Έβαλε νωρίς το γκολ με τον Ντιγκινί, ωστόσο μια στιγμή αδυναμίας σε ένα δεκάλεπτο, έχασε την αυτοσυγκέντρωση του και δέχθηκε δύο γκολ, εγώ αυτό είδα. Κατά τ’άλλα το ματς δεν είχε πολλές φάσεις ούτε από πλευράς Άρη αλλά ούτε και από πλευράς Ολυμπιακού. Πήγαινε περισσότερο στην δύναμη και στην μονομαχία, δεν είχε αρκετές ευκαιρίες.

Συνηθισμένο για ντέρμπι δηλαδή;

Έτσι ακριβώς ναι.

Και όταν ειδικά κρίνεται στο ένα γκολ το ματς..

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο δεν ανέβηκε πολύ ψηλά απ’ότι είδα εγώ. Περίμενε στα 2/3, φοβόταν και ο Ολυμπιακός γιατί ήξερε ότι ο Άρης είναι πολύ ποιοτικός επιθετικά και ανά πάσα στιγμή με μια ευκαιρία μπορεί να δημιουργήσει γκολ.

Πως βλέπεις εσύ αυτή την στιγμή τα πράγματα στον Άρη; Πρόκειται για κρίση ή πρέπει να περιμένουμε;

Εγώ στην ομάδα έχω ζήσει και τα καλά αλλά και τα κακά, συνήθως όταν κάτι πηγαίνει στραβά υπάρχει πολλή γκρίνια από τον κόσμο. Εγώ πιστεύω ότι χρειάζεται λίγη υπομονή γιατί αυτή η λέξη στην Ελλάδα και ειδικά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Τώρα απ’ότι διαβάζω θα έρθει και καινούργιος προπονητής, θέλει υπομονή απ’όλους και πιστεύω πως με ένα δύο συνεχόμενα καλά αποτελέσματα που θα τα πάρει ο Άρης, θα ανακάμψει και έτσι κάνει πάντα. Αυτό έγινε και πέρσι. Ήταν μάλιστα και το ματς με την Ξάνθη.

Εσύ ξέρεις πως είναι να είσαι με την πλάτη στον τοίχο και έχουμε τον αγώνα Ξάνθη-Άρης..

Μπορεί να υπάρχει πίεση αλλά αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν ζήσει πολλά στο ποδόσφαιρο, έχουν πολλές παραστάσεις. Νομίζω δεν έχουν τόσο άγχος όπως πολλοί λένε. Ούτε στον αγώνα πιστεύω θα έχουν, θα μπουν στο γήπεδο και με την ποιότητα που διαθέτουν θα πάρουν το παιχνίδι.

Εσείς ως ποδοσφαιριστές λειτουργείτε διαφορετικά σε τέτοιου είδους παινχίδια; Υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο;

Εννοείται υπάρχει το πείσμα απ’όλους. Βέβαια ο καθένας έχει διαφορετικό χαρακτήρα αλλά νομίζω ότι όταν βρίσκεται σε αυτό τον χώρο μπαίνει το πείσμα και λέει δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να κάνουμε και να το αλλάξουμε. Γι’αυτό και εστιάζουν στα λάθη περισσότερο που έγιναν για να βελτιωθούν και να τα μειώσουν προκειμένου να υπάρχει αποτέλεσμα.

Πέρσι εμείς θεωρούμε πως ήταν ακόμη πιο δύσκολη η κατάσταση.

Ακριβώς, τώρα είναι στην αρχή του πρωταθλήματος. Πέρσι αν δεν κερδίζαμε εκείνο το ματς θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα. Τώρα η ομάδα είναι ακόμα στην αρχή, μπορεί να αλλάξει κάποια πράγματα που δεν πήγαν καλά και έχει χρόνο να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Είναι τελικά θέμα προπονητή ή παικτών; Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση;

Εγώ είμαι της απόψης ότι είναι λίγο απ’όλα. Δηλαδή δεν μπορείς να ρίξεις ευθύνη αποκλειστικά και μόνο στον Τόλη ή στους ποδοσφαιριστές αντίστοιχα. Τα τελευταία ματς που παρακολούθησα με ΑΕΛ και Ολυμπιακό είδα ότι η ομάδα στάθηκε καλά, ατομικό νομίζω ήταν το θέμα στα μαρκαρίσματα π.χ που έχαναν και έμπαιναν τα γκολ, η λεπτομέρεια δηλαδή. Τώρα η ομάδα θα πάρει νέο προπονητή, θα έχει χρόνο να δουλέψει τους ποδοσφαιριστές, νομίζω πως η ομάδα θα ανακάμψει και γρήγορα μάλιστα.

Είσαι αισιόδοξος λόγω του υλικού που διαθέτει ο Άρης;

Φυσικά, βασίζομαι στο υλικό που έχει και στο τι έχει δείξει όταν παίζει καλό ποδόσφαιρο και οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση.

Με τους πρώην συμπαίκτες σου έχεις επαφές; Τί λενε εκείνοι;

Φυσικά και έχω. Λένε ότι υπάρχει κάποια ατυχία που έχει να κάνει φυσικά και με την αυτοσυγκέντρωση τους. Δηλαδή χάνονται σε μια φάση και μετά το πληρώνουν. Κάποιες φορές δεν γίνεται αλλά εδώ φαίνεται πως ο Άρης χάνει την αυτοσυγκέντρωση του και δέχεται γκολ κατευθείαν. Είναι λίγο ατυχία, είναι στο παιχνίδι, στο ποδόσφαιρο. Μιλάω με τον Δεληζήση, τον Διαμαντόπουλο..

Έχουν και εκείνοι πείσμα για να αποδείξουν ότι υπάρχουν ικανότητες και ταλέντο;

Φυσικά και έχουν. Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής ανήκει σε αυτή την κατηγορία και αγωνίζεται σε μεγάλες ομάδες έχει το πείσμα για να αποδείξει ότι δικαίως παίζει σε αυτή την ομάδα.

Πέρσι τι είχατε πει στα αποδυτήρια σε εκείνο το ματς με την Ξάνθη;

Όπως σας είπα πρώτα απ’όλα είναι το πείσμα. Ότι πρέπει να βγάλουμε και λίγο φιλότιμο, να παίξουμε ο ένας για τον άλλον και όχι για τον εαυτό μας. Αυτό έγινε και μέσα στην Ξάνθη, έχανε ο ένας την μπάλα και έτρεχε ο άλλος για τον συμπαίκτη του, αυτό είναι ομάδα!

Υπάρχει τελικά ο νόμος του ποδοσφαίρου ότι κάθε αλλαγή προπονητή προκαλεί αυτό το “ηλεκτροσόκ” που βοηθάει;

Πιστεύω πως ναι, θα βοηθήσει η αλλαγή προπονητή. Θα έρθει αυτό το “ηλεκτροσόκ” και θα το νιώσουν και οι παίκτες ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και νομίζω γίνεται για καλό.

Όταν είχες αποχωρήσει είχες μίλησει με τα καλύτερα λόγια για τον Θεόδωρο Καρυπίδη. Πως αφουγγράζεσαι το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη και δύσκολη συγκυρία;

Ο κύριος Καρυπίδης έχει μάθει να ζει με τις δυσκολίες αυτό το έδειξε και όταν πρωτοήρθε στον Άρη. Απ’ότι μίλησα και προχθές μαζί του, είναι πάρα πολύ αισιόδοξος για την ομάδα. Μου είπε πως με τον χρόνο θα πάει πολύ καλύτερα η ομάδα, θα έρθουν και τα αποτελέσματα και επειδή τον ξέρω πολύ καλά προσωπικά έχει πολύ πείσμα σαν άνθρωπος και μεγάλο όραμα και νομίζω πως ο Άρης μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά φέτος.

Το πιστεύει και ο ίδιος;

Το πιστεύει ναι!

Πως βιώνεις την κατάσταση που επικρατεί στην Super League 2;

Εμείς είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, κάνουμε την δουλειά μας, κάθε μέρα προπονήσεις και ανυπομονούμε να δούμε τι θα γίνει. Αλλά πρέπει να βρεθεί πολύ σύντομα μια λύση γιατί δεν πάει άλλο, κάποιες ομάδες είμαστε εδώ και τρεις μήνες στην προετοιμασία. Το άφησαν πάρα πολύ το θέμα του τηλεπτικού.

Μπορεί ο κόσμος του Άρη να ελπίζει και να συσπειρωθεί γύρω από την ομάδα;

Ο κόσμος του Άρη είναι πάντα δίπλα στην ομάδα, στα εύκολα και στ αδύσκολα. Και αυτοί τώρα βλέπουν την ομάδα να μην πηγαίνει καλά, προβληματίζονται και επειδή κάνουν την κριτική τους και καλά κάνουν, το μόνο που έχω να πω είναι να κάνουν υπομονή και φέτος η ομάδα θα πάει πολύ καλύτερα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button