Ποδόσφαιρο

Πατέρας νεκρού εργάτη στο Κατάρ: «Δούλευε μέχρι θανάτου για 1 ευρώ την ώρα»

Συγκλονίζει με τις δηλώσεις του ο πατέρας ενός εργάτη που έχασε τη ζωή του στα έργα του Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Σαντζίμπ Ράγια ήταν ένας από τους εργάτες που άφησαν την τελευταία τους πνοή κατά τη διάρκεια των εργασιών και ο οποίος πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 28 ετών. 

Ωστόσο, η οικογένειά του ισχυρίζεται πως ήταν απόλυτα υγιής πριν ξεκινήσει την κοπιαστική δουλειά, με τον πατέρα του να συγκλονίζει: “Δούλεψε μέχρι θανάτου για μία λίρα την ώρα. Μόχθησε δουλεύοντας 12 ώρες την ημέρα σε 40 βαθμούς Κελσίου ως κατασκευαστής δρόμων.

Είναι προσβολή για τη μνήμη του γιου μου και άλλων μεταναστών, αυτό το γήπεδο χτίστηκε στο αίμα και τον ιδρώτα των μεταναστών εργατών. Ήμασταν φτωχοί πριν φύγει, τώρα έχουμε καταστραφεί. Αυτές οι εταιρείες είναι υπεύθυνες για το θάνατο του γιου μου”, ενώ ο θείος του τόνισε: “Είναι νεκρός. Θα πληρώσει η FIFA αποζημίωση; δεν νομίζω. Έχουν αίμα στα χέρια τους.

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους παίκτες της Αγγλίας ότι η κυβέρνηση του Κατάρ εκμεταλλεύτηκε φθηνό εργατικό δυναμικό από το Νεπάλ. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι ίδιοι οι παίκτες. Είμαι θυμωμένος, αλλά τι μπορώ να κάνω από εδώ;”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button