Γενικά

Παρουσίαση του βιβλίου «Η πόλη που δακρύζει» της Σοφίας Βόικου στο Public Τσιμισκή

«Λυπάμαι… Τα βιβλία με άρωμα ευτυχίας είναι σπάνια. Ο σινιόρε Φραντσέσκο λέει πως είναι τόσο σπάνια που πρέπει να πληρώσεις μια περιουσία για να τα αγοράσεις. Εγώ, πάλι, λέω πως, για να σου αποκαλυφθεί ένα βιβλίο ευτυχίας, πρέπει πρώτα να έχεις περάσει από όλα τα αρώματα. Να διαβάσεις πολλά… αλλιώς πώς θα καταλάβεις πως αυτό που κρατάς είναι ευτυχία;»

Βενετία. Ένα βιβλιοπωλείο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ένα βιβλιοπωλείο όπου επιλέγεις βιβλία με βάση το άρωμα που αναδίνουν και με τη βοήθεια της μικρής Ιρένε, που δεν ξέρει να διαβάζει. Ένας κόσμος σαγηνευτικός, από αμέτρητες εκδόσεις, σπάνιες και νέες, που τις παραδίδει τα μεσάνυχτα ένας μαυροφορεμένος άντρας με τη γόνδολά του.

Ο Ρωμανός, ο Έλληνας με το αιρετικό αίμα, κυνηγάει με πάθος παλιά χειρόγραφα και περγαμηνές, ενώ παρασύρει σ’ έναν καταστροφικό έρωτα την όμορφη Ελιζαμπέτα. Πίσω από τις μισάνοιχτες γρίλιες ενός διάσημου πορνείου, η Σινιόρα κινεί αόρατα νήματα και επεμβαίνει στις ζωές των ανθρώπων.

Όταν η παλίρροια πλησιάζει και το νερό στη λιμνοθάλασσα φουσκώνει, η πόλη δακρύζει για να ξεπλύνει μια μεγάλη αμαρτία που βαραίνει στις πλάτες ενόχων και αθώων.

“Η πόλη που δακρύζει” της Σοφίας Βοΐκου, από τις εκδόσεις Ψυχογιός
Ένα μυθιστόρημα-εξερεύνηση στον μυστηριώδη κόσμο των ανθρώπινων σχέσεων με φόντο την ατμοσφαιρική και ερωτική Βενετία.

Παρουσίαση του βιβλίου «Η πόλη που δακρύζει» της Σοφίας Βόικου
στο Public Τσιμισκή
Εάν θέλετε να γνωρίσετε από κοντά την «Πόλη που δακρύζει», εάν θέλετε να χαθείτε στο βιβλιοπωλείο του σινιόρε Φραντσέσκο και να δείτε το χαμόγελο με τα δυο λειψά δόντια της μικρής Ιρένε, τότε ελάτε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 το απόγευμα, στο PUBLIC της Τσιμισκή (24).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Χρυσάνθη Παλάζη,
ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Ανθίδου.

Η συγγραφέας Σοφία Βοΐκου θα συνομιλήσει με το κοινό
και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Είσοδος Ελεύθερη

PUBLIC Τσιμισκή
Θεσσαλονίκη – Τσιμισκή
Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 Θεσσαλονίκη ΤΚ: 546 24

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button