Ποδόσφαιρο

Παντζιαράς: «Πανέτοιμος ο Κυριακίδης, με φοβερή όρεξη και δίψα να μπει σε ομάδα»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Μακεδονικού, Ανδρέας Παντζιαράς.

Με την ομάδα του Μακεδονικού προπονείται εδώ και αρκετές μέρες ο τερματοφύλακας που ενδιαφέρει τον Άρη, ο Δημήτρης Κυριακίδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Πως ξεκινήσατε;

Με αρκετή κούραση η αλήθεια είναι, αρκετές διπλές προπονήσεις, όλα όμως κυλάνε πολύ καλά. Μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Όλα λειτουργούν σε επαγγελματικό επίπεδο.

Προπονείται με τον Μακεδονικό ο Δημήτρης Κυριακίδης. Πως τον βλέπετε;

Εδώ και 25 μέρες περίπου προπονείται με την ομάδα κάτω από την επίβλεψη του προπονητή τερματοφυλάκων, τον Νίκο Γεωργιάδη αλλά και κατά το διάστημα του καλοκαιριού ήταν σε ατομικές προπονήσεις. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ένας πανέτοιμος ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να μπει σε οποιαδήποτε ομάδα super league. Με φοβερή όρεξη, σούπερ κατάσταση πάρα πολύ καλή. Για να μην περνάει από το μυαλό πολλών ότι ο τερματοφύλακας είναι ανενεργός, είναι 100% επαγγελματίας. Έρχεται πρώτος και φεύγει τελευταίος από την προπόνηση. Φαίνεται η δίψα που έχει να μπει σε μια ομάδα.

Άλλωστε ήταν ένας τερματοφύλακας με πολλές συμμετοχές στο πρωτάθλημα έτσι;

Τόσα χρόνια θεωρώ πως είναι ο ίσως πιο βασικός τερματοφύλακας στην Ελλάδα. Αν δούμε τις συμμετοχές του και δεν ξεχνάμε ότι αν ο Άρης τελικά αποκτήσει τον Κυριακίδη εκτός την εμπειρίας του, πριν δύο χρόνια ήταν και διεθνής. Ένα παιδί χαμηλών τόνων που προσπαθεί να βοηθήσει και τους συμπαίκτες του. Αλλά όταν τον βλέπεις στην ατομική προπόνηση με τον προπονητή τερματοφυλάκων δείχνει ότι είναι σε πολύ κατάσταση.

Έχει μείνει ελέυθερος από τον Παναιτωλικό;

Αυτό δεν το γνωρίζω.

Άρα με τα όσα έχετε δει μέχρι στιγμής θεωρείτε πως είναι σε άριστη κατάσταση;

Είναι 100% επαγγελματίας και σε άριστη φυσική και αγωνιστική κατάσταση. Σίγουρα το παιδί δεν έχει παινχίδια δεν έχει φιλικά πάνω του, τα οποία θα συζητηθούν και με τους προπονητές του. Αυτό όμως που εγώ βλέπω στο ατομικό κομμάτι που δουλεύει είναι ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Μίλησατε καθόλου για Άρη;

Όχι δεν μιλήσαμε για κάτι σχετικό. Αλλά και αυτός φαίνεται ότι περιμένει με αγωνία να δει το τι θα γίνει. Βλέπεις την δίψα στα μάτια του να μπει σε ομάδα.

Ο πατέρας σας (Γιώργος Παντζιαράς) είναι από τους προπονητές τερματοφυλάκων που λείπουν από τον Άρη.

Και εγώ αυτό πιστεύω και όσα χρόνια δούλεψε στον Άρη, έβγαλε τερματοφύλακες που πήγαν σε mundial, euro, μεταγραφές σε μεγάλες ομάδες και αυτό ο καθένας το δείχνει μέσα από την δουλειά του.

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Άρη της νέα σεζόν;

Μπορεί κάποιος να δει το ποτήρι μισογεμάτο και άλλος μισοάδειο. Κάποιος μπορεί να πει ότι η ομάδα αποκλείστηκε άδοξα, ότι έχασε ήδη βαθμούς στην έδρα της. Εγώ βλέπω την ομάδα με αισιοδοξία, μια ομάδα που παίζει παραγωγικό και επιθετικό ποδοόσφαιρο. Σίγουρα υπάρχουν αδυναμίες όπως σε όλες τις ομάδες. Είναι αρχή του πρωταθλήματος ακόμη, δεν έχουν βρει ρυθμό 100%. Αλλά όταν βλέπεις ότι μια ομάδα δημιουργεί πάνω από 15-20 τελικές σε κάθε παιχνίδι, νομίζω είναι και θέμα χρόνου να «λυθούν» τα πόδια και να γίνει μια ομάδα με πνεύμα νικητή όπως μας είχε συνηθίσει σε όλο τον δεύτερο γύρο.

Πιστεύετε δηλαδή πως είναι θέμα χρόνου;

Νομίζω πως ναι. Υπάρχει αρκετό άγχος και αυτό φαίνεται ακόμα και στον μορφασμό των προσώπων των παιδιών στο γήπεδο. Ο κόσμος στην κερκίδα δίνει πολύ μεγάλη ώθηση και ενέργεια, με τεράστια υπομονή και έτσι πρέπει να γίνει. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε που ήταν ο Άρης πριν τέσσερα χρόνια και που είναι τώρα.

Το λέτε με την έννοια ότι η ομάδα «χτίζει» σιγά σιγά στην επιστροφή της;

Ακριβώς. Μακάρι και φέτος να μπορέσει να πάρει ξανά το «εισιτήριο» της Ευρώπης και να καθιερωθεί ξανά μέσα από τα Ευρωπαϊκά παινχίδια. Θεωρώ πως τα πράγματα είναι θετικά, πολύ καλή εξέλιξη είναι τα δύο νέα παιδιά που υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο, νομίζω πως γίνεται μια καλή δουλειά στον Άρη και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα. Μακάρι να στελεχωθεί η πρώτη ομάδα.

Γνωρίζετε τον Απόστολο Τσιλιγγίρη;

Έχω ακούσει για το παιδί τα καλύτερα απλώς δεν έχει τύχει να τον γνωρίσω από κοντά.

Πως βλέπετε τα play off και το VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Νομίζω ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι σαν προπονητές και φίλαθλοι να δεχτούμε με τόσο μεγάλη ευκολία μια απόφαση που θα στηρίζεται και σε έναν ακόμη διαιτητή. Θέλει πάρα πολύ χρόνο για να δουλευτεί όλο αυτό. Νομίζω πως θα έπρεπε να μπει πυλωτικά σε κάποια παιχνίδια ή θα έπρεπε να μπει σε μια πιο κάτω κατηγορία αν μπορούσε να στηριχθεί οικονομικά έτσι ώστε να δουλευτεί και μετά να το υλοποιήσουν στην πρώτη κατηγορία. Σίγουρα θα μειωθούν τα λάθη αλλά μην ξεχνάμε πως οι αποφάσεις θα παίρνονται από έναν άνθρωπο και ακόμα και εκεί μπορεί να υπάρχει λάθος που θα βλέπουμε με μισό μάτι.

Όπως για παράδειγμα αυτό που έγινε με τον Άρη;

Ναι για αυτό μιλάω γιατί ήταν ίσως και το πιο κραυγαλέο. Η φάση του Ιντέγε στο 91′ και αν έμπαινε εκεί το γκολ θα μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι, για έναν Άρη παραγωγικό που κέρδισε την πρεμιέρα και ξεχνάς πολύ ευκολα πράγματα που έγιναν στο παινχίδι. Θα έπρεπε να υπάρχει μια ειδοποίηση από τους ανθρώπους που ήταν στο βανάκι προς τον διαιτητή και να τελείωνε εκεί το θέμα. Γιατί δεν πιστεύω ότι αν ο διαιτητής πήγαινε στο VAR, δεν θα έδινε πέναλντυ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button