Γενικά

Παγκόσμια μέρα του AIDS και εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Για 18η συνεχόμενη χρονιά το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της 1ης Δεκεμβρίου 2018 – Παγκόσμιας Ημέρας AIDS στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Φέτος, η ενημερωτική παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Τμήματος Νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι.Θ., της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», του «ThessCheckpoint», του «Κέντρου Ζωής» και της HelMSIC (Hellenic Medical Students’ International Committee).

Τις δράσεις θα στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους οι φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του Α.ΤΕ.Ι. Θεσσαλονίκης.

Από τις 10.00 ως τις 22.00 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» θα λάβουν χώρα σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της σε θέματα που αφορούν στον HIV/AIDS.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας θα διανέμεται έντυπο ενημερωτικό και προωθητικό υλικό του ΚΕΕΛΠΝΟ και των συμμετεχόντων φορέων καθώς και προφυλακτικά.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από μουσικά και χορευτικά δρώμενα. Παράλληλα, θα υλοποιείται πρόγραμμα δρόμου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε χώρους όπου συναθροίζονται νέοι.

Στις 19:30 θα γίνει η αφή των κόκκινων κεριών, που θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS.

Πρόγραμμα Δράσεων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης:

• Κεντρική εκδήλωση: Πλατεία Αριστοτέλους
Χώρος: Πλατεία Αριστοτέλους
Ημερομηνία Υλοποίησης: 1η Δεκεμβρίου 2018
Ωράριο: 10:00 – 22.00

• Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον HIV/AIDS σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. με στόχο την ενημέρωση των φοιτητών και του προσωπικού του ιδρύματος.
Χώρος: Αμφιθέατρο Μέγας Αλέξανδρος Α.Τ.Ε.Ι.Θ.
Ημερομηνία Υλοποίησης: 28 Νοεμβρίου 2018
Ωράριο: 10.00 – 14.00

• Ενημέρωση σπουδαστών του New York College Thessaloniki Campus για τον HIV/AIDS Χώρος: New York College Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία Υλοποίησης: 29 Νοεμβρίου 2018
Ωράριο: 13.30 – 14:30

• Συμμετοχή στο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικού Σεμινάριο της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας στην ενότητα «Ανοσολογικοί Περίπατοι…στην HIV λοίμωξη»
Χώρος: Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία Υλοποίησης: 1 Δεκεμβρίου 2018
Ωράριο: 13.00 – 14:30

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com