Γενικά

Πάμε για παράταση lockdown, με άνοιγμα λιανεμπορίου

Οι συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των ειδικών, δείχνουν οτι μάλλον από Δευτέρα θα έχουμε κάποιου είδους χαλάρωση του lockdown.

Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας έχει κυκλοφορήσει η πληροφορία σχετικά με τις προθέσεις της επιτροπής των ειδικών για το lockdown στο οποίο βρίσκεται η Αττική και το οποίο τυπικά τελειώνει την τελευταία μέρα του μήνα, δηλαδή στις 28 Φεβρουαρίου.

Όλα δείχνουν λοιπόν οτι κάποιου είδους χαλάρωση θα υπάρξει από την επόμενη εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει το είδος του. Θα είναι το άνοιγμα των καταστημάτων; Θα είναι το άνοιγμα των σχολείων;

Παράταση lockdown και click away

Μια γεύση για την βάση στην οποία γίνεται η κουβέντα, έδωσε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ

Όπως είπε λοιπόν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown για μία εβδομάδα, καθώς η κατάσταση δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί.

«Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο. Από την εποχή της κυριαρχίας του ιού περνάμε τώρα σε μια φάση που ελπίζουμε να έρθει η κυριαρχία των εμβολίων. Σε αυτή τη φάση πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Έχουμε καλά νέα, έχει σταθεροποιηθεί κάπως η καμπύλη, o RT παραμένει και στην Αττική κάτω από 1, αν και υπάρχουν και πιο δύσκολες περιοχές, όπως η Αχαΐα που είναι λίγο ψηλότερα και τα πράγματα είναι πιο πιεστικά, αλλά σε γενικές γραμμές επιδημιολογικά σε όλη την επικράτεια τα πράγματα έχουν σταθεροποιηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away, από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Μαρτίου. «Υπάρχει μια βάση συζήτησης για να ανοίξει το λιανεμπόριο από Δευτέρα από την άποψη ότι δε φαίνεται να επηρεάζει πολύ αυτό το σύστημα λειτουργίας, αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχει κινητικότητα».

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η μικρή χαλάρωση αυτή, θα αφορά μόνο τα εμπορικά καταστήματα ή αν στην λίστα θα συμπεριληφθούν και αυτά παροχής υπηρεσιών, όπως είναι για παράδειγμα τα κομμωτήρια.

Παρόλα αυτά, ο καθηγητής Παθολογίας σημείωσε ότι το μεγάλο ζητούμενο παραμένει η εκπαίδευση, καθώς τα παιδιά έχουν μείνει πολύ καιρό εκτός σχολείο, ενώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και στην τριτοβάθμια. «Η συζήτηση θα γίνει και για τα δύο και θα δούμε ποιο είναι πιο ασφαλές να ξεκινήσει», επισήμανε. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button