ΓενικάΜουσική

Ο Punk Τσολιάς της Ελληνοφρένειας, Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, σε μια μουσική και σατιρική παράσταση στην Τεχνόπολη

“Προτιμώ να με ξέρουν για το έργο μου και όχι για τη μάπα μου…”, Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης ή αλλιώς o Τσολιάς της Ελληνοφρένειας

Την Πέμπτη 10/9, ο Punk Τσολιάς της Ελληνοφρένειας, Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, με μάσκα στα μουστάκια, παρουσιάζει στην Τεχνόπολη στο Γκάζι μια μουσικό – σατιρική παράσταση λοξού πολιτικού λόγου, με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει.

Μαζί με το γκρουπ του, τους “Τσολιάς εν δε Τσόλια μπαντ” παρουσιάζουν την πλήρως ανανεωμένη και επικαιροποιημένη μορφή της παράστασης “Πίτσες Μπλε”, την “Πίτσες Μπλε – Xτικιό Εντίσιον”. Σπέσιαλ Guests της παράστασης οι Δημήτρης Καλαντζής (Τσοπάνα Rave), Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια), Magic De Spell.

Όπως μας λέει ο ίδιος ο Τσολιάς πρόκειται για μια καθαρόαιμη σατιρική παράσταση, για έναν επιθεωρησιακό καυστικό και αθυρόστομο μονόλογο μπλεγμένο με σατιρικά, και όχι μόνο, τραγούδια».

Θα υπάρχουν Guests, θα τραγουδήσουν το “Είμαι καλά” με τον Δημήτρη Καλαντζή από τους Τσοπάνα Rave, το “Κούλη θα αλλάξω επίθετο” με τον Δημήτρη Μητσοτάκη των Ενδελέχεια και θα ρίξουν Πίσσα και Πούπουλα σε κάθε Μπαμπέσα κυβέρνηση με τους Magic De Spell.

Οι ίδιοι παρουσιάζουν την παράστασή τους ως εξής: “Ο Punk φουστανελάς, με μάσκα στα μουστάκια, γάντια στα χεράκια και αντισηπτικό στα τσίγκινα παγκάκια, έρχεται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι πεζός από τον Μεγάλο περίΠΑΤΟ, ποτίζει μαραμένα γιούλια και βιόλες στις ζαρντινιέρες της Πανεπιστημίου και σατιρίζει την πολιτική επικαιρότητα, πολύ σχολαστικά! Μια μουσικό – σατιρική, Social Distancing παράσταση λοξού πολιτικού λόγου και σατιρικού τραγουδιού”.

Ποιο είναι περισσότερο δύσκολο: η πρόζα ή το τραγούδι;

Η πρόζα. Παρότι στο τραγούδι πρέπει να συντονιστείς με άλλους τέσσερις μουσικούς για το άρτιο αποτέλεσμα και ταυτόχρονα να συντονίσεις και το κοινό στο απαιτούμενο συναίσθημα, στην πρόζα πρέπει να καταφέρεις να μην αποσυντονιστείς. Σε ένα κοινό 500 ατόμων π.χ., ένας βήχας, ένα φτέρνισμα (κρούσμα καραμπινάτο) ή ακόμα και ένας ψίθυρος μπορεί να σε “πετάξει” έξω.

Και τι κάνεις τότε;

Για να αποφευχθεί αυτό, όποιος ψιθυρίσει ή βήξει είναι αναγκαστικά καταδικασμένος, για να σωθεί η ροή της παράστασης, να γίνει μέρος της.

Ναι, αλλά τι θα κάνεις τώρα που πρέπει να κρατιούνται οι αποστάσεις κι εσύ συνηθίζεις να κατεβαίνεις στον κόσμο;

Θα κατέβω και πάλι, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όμως και προφύλαξης. Νομίζω το επικρατέστερο σενάριο είναι να κρατάω την ασπίδα του Μπαλούρδου και το μικρόφωνο να το “προσφέρω” με τηλεσκοπική βάση μικροφώνου (Boom). Εναλλακτικά θα φωνάζω με ντουντούκα από τα δυο μέτρα. Αν και αυτό δεν πιάσει, θα τους παίρνω τηλέφωνο, που ‘ναι δοκιμασμένη συνταγή.

Ποια η διαφορά του ραδιοφώνου με τις ζωντανές παραστάσεις;

Είναι αρκετές. Η σκηνή έχει τελείως διαφορετική ενέργεια. Το βασικό κοινό τους χαρακτηριστικό είναι το ζωντανό, όμως το διά ζώσης έχει μια διαφορετική μαγεία. Άλλη η μαγεία του ραδιοφωνικού μικροφώνου, άλλη του πάλκου. Σε μια παράσταση γίνονται όλα πιο άμεσα. Ατάκα και επί τόπου. Βλέπεις τα βλέμματα που είτε χαίρονται, είτε δυσαρεστούνται. Είναι μια ανέπαφη συναλλαγή (που είναι και της μόδας), αλλά άμεση και κυρίως μοναδική. Ότι γίνεται γίνεται για μία μόνο στιγμή.

Τηλεοπτική Ελληνοφρένεια! Υπάρχει περίπτωση να τη δούμε ξανά;

Υπάρχει.

Ορίστε λοιπόν, ήλθε η Νέα Δημοκρατία ξανά στην κυβέρνηση…

Μα δεν έφυγε ποτέ. Μην αυταπατάστε. Η πολιτική της τουλάχιστον εφαρμόζεται σταθερά τα τελευταία πολλά χρόνια. Είτε είναι στην εξουσία, είτε όχι.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να εμφανιστείς με το πρόσωπό σου δημόσια; Σε μία συνέντευξη ας πούμε; Σε τι βοηθάει η “ανωνυμία”, το γεγονός ότι ο κόσμος δεν αναγνωρίζει το πρόσωπό σου;

Μου έχει προταθεί ουκ ολίγες φορές. Δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Δεν ξέρω αν βοηθάει σε κάτι η “ανωνυμία”, σίγουρα δεν βοηθάει σε κάτι ουσιαστικό η επωνυμία. Σε μια εποχή που καταναλώνουμε άπειρες αχρείαστες και ανούσιες για τη ζωή μας φάτσες και περσόνες, προτιμώ να είμαι αυτός που τον μάθαμε για το έργο του και όχι για τη μάπα του.

Έχεις ακούσει συζητήσεις για σένα σε διπλανές παρέες;

Ένα αστείο περιστατικό ήταν όταν πριν από αρκετά χρόνια, σε διακοπές σε κάμπινγκ, ενώ απολαμβάναμε την ηρεμία της φύσης, μια κοντινή παρέα αποφάσισε να ακούσει όλες τις φάρσες μου από το YouTube. Όλες. Έφτασα κι εγώ ο ίδιος στο σημείο να πω: “Κλείσ’ τον τον μ@λ@κ@, μας ζάλισε!”

INFO: “Πίτσες Μπλε – Χτικιό εντίσιον”, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Ωρα έναρξης: 21.00
Εισιτήρια από 11 έως 15 ευρώ
Τα εισιτήρια στα τραπέζια είναι θεάματος, δεν περιλαμβάνεται ποτό. Η κατανάλωση ποτού είναι προαιρετική.

Πηγή: efsyn.gr

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button