Γενικά

Ο ECDC αλλάζει το πρωτόκολλο : Η τρίτη δόση να αξιολογηθεί για το σύνολο των ενηλίκων

Αλλαγή στάσης από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) σε ότι αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) Αντρέα Αμον δήλωσε σήμερα ότι η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων κατά της Covid-19 θα πρέπει να εξετασθεί για όλους τους ενηλίκους, με προτεραιότητα για τους άνω των 40 ετών, σε μία σημαντική αλλαγή του πρωτοκόλλου.

«Οι αναμνηστικές δόσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για όλα τα ενήλικα άτομα δίνοντας προτεραιότητα σε άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών», είπε η Αμον σε ηχογραφημένη δήλωση, σημειώνοντας ότι οι αναμνηστικές δόσεις θα πρέπει να χορηγούνται τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού προγράμματος εμβολίων.

Σύμφωνα με την προηγούμενη οδηγία του που είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο, το ECDC, μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), θεωρούσε ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την χορήγηση αναμνηστικών δόσεων στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα του γενικού πληθυσμού, αλλά συνιστούσε να εξετασθεί η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων στα άτομα με εξασθενημένο ανοσιοποιητικό σύστημα, καθώς και η χρήση τους σε ευάλωτα ηλικιωμένα άτομα.

Οι συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων δεν είναι δεσμευτικές για τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά λαμβάνονται υπόψιν στη λήψη αποφάσεων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να λάβει υπόψη αυτή τη συμβουλή όταν προτείνει αλλαγές στη χρήση των πιστοποιητικών COVID-19 αργότερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πολλές χώρες της ΕΕ έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν αναμνηστικές δόσεις στους πληθυσμούς τους, αλλά χρησιμοποιούν διαφορετικά κριτήρια για να επιλέξουν ομάδες που έχουν προτεραιότητα και ανά διαφορετικά διαστήματα μεταξύ των αρχικών εμβολιασμών και των αναμνηστικών δόσεων.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button