ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Ο χαρακτήρας και η σοβαρότητα δίνουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο στον Άρη

Από την πρώτη στιγμή είχα γράψει πως η κατάκτηση της 2ης θέσης είναι αποκλειστικά στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Άρη. Εκείνοι λοιπόν κάνουν τα πάντα για να με επιβεβαιώσουν.

Μετά το διπλό στη Λεωφόρο, το οποίο ήρθε με μεγάλη ανατροπή, η ομάδα του Άκη Μάντζιου δείχνει πως είναι το απόλυτο φαβορί για να τερματίσει δεύτερη και στο ματς της Τετάρτης κόντρα στον ΠΑΟΚ έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει γιατί είναι καλύτερη αλλά και να πάρει το… αίμα της πίσω από το ματς της Τούμπας που ενώ βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-0, από το 70′ και μετά όταν κουράστηκε ο Σάσα, κατέρρευσε με αποτέλεσμα να χαρίσει την ισοπαλία.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Άρης βρέθηκε να χάνει με 1-0 στην πρώτη κατεβασιά των πράσινων μετά από γλίστρημα του Τζέγκο που παρεμπιπτόντως δεν ήταν καλός και να χάνει πέναλτι στο 45′ με τον Μάνο. Σε ένα πρώτο ημίχρονο που ενώ ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά, ο Άρης το ισορρόπησε και μπορώ να πω ότι ήταν μοιρασμένο. Όταν το “συγκρότημα” του Μάντζιου βρέθηκε με παίκτη παραπάνω μετά τη σωστή αποβολή του Μαουρίσιο, τότε η αντίδραση του Έλληνα προπονητή ήταν εξαιρετική. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ματίγια και Γκάνεα και στην ουσία έπνιξε τον Παναθηναϊκό. Έπαιξε όπως η γάτα με το ποντίκι και κατάφερε σε διάστημα τριών λεπτών να φέρει τούμπα το ματς και να προηγείται πλέον με 2-1, χάρη στο γκολ του Μάνου που εξιλεώθηκε και του Ματέο Γκαρσία που μάζεψε πολυ ωραία την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα με το ίδιο πόδι.

ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ
Ο Άρης δεν βρίσκεται εκεί που βρίσκεται τυχαία. Είναι μια ομάδα που μαθαίνει από τα λάθη της. Τρανό παράδειγμα πως στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό είχε αγωνιστεί από το 41′ με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Λαλά, αλλά τελικά δεν είχε καταφέρει να ισοφαρίσει και ηττήθηκε με 1-0. Τώρα όμως δεν έπεσε στην ίδια παγίδα. Όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες από το 52′ τότε ο Μάντζιος έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, έκανε τις κινήσεις που έπρεπε και ο Άρης κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει αλλά να περάσει μπροστά στο σκορ και να κρατήσει μέχρι τέλους το νικηφόρο αποτέλεσμα. Σε αυτό βέβαια βοήθησε το γεγονός πως οι κίτρινοι άλλαξαν τον τρόπο παιχνιδιού τους. Ο Μπερτόγλιο μετατοπίστηκε στα αριστερά, δίνοντας πλάτος, με τον Ματίγια να παίζει στα δεξιά σε έναν ρόλο που του ταιριάζει και έδειξε το πόσο έλειψε από τον Άρη. Μαζί με τον Σάσα συνθέτουν πιο καλό δίδυμο στα χαφ, διότι μπορούν οι δυο τους να εναλλάσσονται από 8άρι σε 6άρι και τούμπαλιν. Επίσης το ελεύθερο παιχνίδι του Μαντσίνι, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός όπως και ο ελεύθερος ρόλος του Γκαρσία ελευθέρωσαν τον Μάνο. Τον έκαναν πιο ευέλικτο και πιο επικίνδυνο και κατ’ εμέ την πηγή κινδύνου για τον Άρη.

ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ Ο ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ ΚΡΕΜΑΣΕ Ο ΣΑΝΚΑΡΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Μεγάλη υπόθεση ο Μαουρίσιο. Κρατάει όλο το κέντρο του Παναθηναϊκού. Όταν έφυγε από το τερέν, ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε. Μαζί με τους πράσινους κρέμασε και ο Σανκαρέ που έδειξε να μην είναι αόμα 100% έτοιμος. Οι πράσινοι δεν άντεξαν στην μεθοδική πίεση του Άρη και μοιραία δέχτηκαν δύο γκολ. Το ευχάριστο για τον Άρη είναι πως δείχνει χαρακτήρα και σοβαρότητα, δύο στοιχεία που θα του δώσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από την άλλη αυτά τα στοιχεία ο Παναθηναϊκός ακόμα τα ψάχνει. Δυσκολεύεται να μάθει και από τα καλά του και από τα παθήματά του.

Μάριος Ματσάνκος

Τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Αφού τα πέρασε, τίποτα δεν τον φοβίζει. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Score Live, Live Sport και Αθλητικό Πνεύμα, στα αθλητικά Sites Sport-Fm.gr, Postgame.gr, erasitexnes365.gr, panionia-idea.gr, elafrataxiarhia.gr, ενώ ένα από τα... παράσημά του είναι το ότι έβαλε πλάτη κατά τη στρατιωτική του θητεία στο γραφείο τύπου του ΥΠΕΘΑ. Μέλος της ΕΣΗΤΛΣΥΜ. Πλέον βρίσκεται στην ομάδα του Yellow Radio FM 101.7 με ανταπόκριση από την Αθήνα, όπου και γεννήθηκε. Το μότο του; Προχωράμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε από που ερχόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button