Μπάσκετ

Ο Τόνι Ουάιτ νίκησε τον καρκίνο κι είναι υποψήφιος για τον τίτλο του «Ανδρα της χρονιάς»

Ο Τόνι Ουάιτ, ο θρυλικός «Μίκυ Μάους» του ελληνικού μπάσκετ, είναι υποψήφιος για τον τίτλο του «Άνδρα της Χρονιάς» από τον Οργανισμό Καταπολέμησης Λευχαιμίας καθώς νίκησε στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Αμερικανός συγκλόνισε το πανελλήνιο με την κοινοποίηση του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε, αφού διαγνώστηκε με λευχαιμία. Ο πρώην παίκτης των Άρη, ΑΕΚ και Παπάγου φωτογραφήθηκε παρέα με φίλους, καθώς ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι κλινικής. Μίλησε για μια μεγάλη δοκιμασία καθώς επρόκειτο να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, έχοντας ήδη υποβληθεί σε δύο κύκλους χημειοθεραπειών. Η συγκέντρωση χρημάτων για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων της θεραπείας ήταν εξίσου ένα σημαντικό πρόβλημα για τον Ουάιτ κι έτσι δημιούργησε την πλατφόρμα «GoFundMe», μέσα από την οποία συγκεντρώθηκε το ποσό των 15.000 δολαρίων. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής του, αλλά και τον αγωνιώδη αγώνα του για τη συγκέντρωση χρημάτων και την επιβίωσή του, ο Τόνι Ουάιτ δεν έχασε το χαμόγελό του και την αισιοδοξία του για το τέλος αυτής της ιστορίας. Και δικαιώθηκε…

Έναν χρόνο μετά, ο Αμερικανός πατάει στα πόδια του και η δική του ιστορία είναι παράδειγμα προς μίμηση για εκατοντάδες χιλιάδες καρκινοπαθείς του αίματος, όπως είναι η λευχαιμία. Μάλιστα, ο Τόνι Ουάιτ είναι ο ένας εκ των πέντε υποψηφίων για τον τίτλο του «Άνδρα της Χρονιάς» από τον Οργανισμό Καταπολέμησης της Λευχαιμίας (LLS). Πρόσφατα, ο Αμερικανός συγκλόνισε το κοινό, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο του Τενεσί (στο οποίο φοίτησε) όπου τον τίμησε για την προσφορά του, κυρίως όμως για τη στάση του απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Στη δική του εξομολόγηση, ο Ουάιτ αναφέρθηκε και στην προσπάθειά του να βοηθήσει ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. «Κανείς δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον καρκίνο, πιστέψτε με. Όταν διαγνώστηκα με οξεία μυελογενή λευχαιμία, ήξερα ότι είχα μια μεγάλη μάχη μπροστά μου, αλλά ο καρκίνος είναι μια μάχη την οποία δεν μπορείς να τη δώσεις μόνος σου. Ευχαριστώ τον Θεό, την οικογένειά μου, τους φίλους μου αλλά και τους ανθρώπους του LLS καθώς ο δικός μου καρκίνος είναι σε ύφεση. Πριν από περίπου έναν χρόνο υποβλήθηκα σε μεταμόσχευση μυελού και τώρα ζητάω τη δική σας συμμετοχή για να βοηθήσουμε όλοι μαζί όλους όσοι πάσχουν από καρκίνο του αίματος. Κάθε χρόνο, το LLS κάνει μια εκστρατεία για την ανάδειξη των Ανδρών και Γυναικών της χρονιάς. Είναι τιμή μου να είμαι μέσα στους υποψήφιους της χρονιάς. Από τον Φεβρουάριο του 2020 έως και τον Μάιο, η ομάδα μου κι εγώ, δεσμευτήκαμε να συγκεντρώσουμε όσα χρήματα μπορούμε και κάθε δολάριο μετράει ως μία ψήφος. Η ομάδα του υποψηφίου που θα συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους θα κερδίσει και τον περίφημο τίτλο του Άνδρα ή Γυναίκα της χρονιάς», είπε.

Ο Τόνι Ουάιτ προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα μέσω της πλατφόρμας Y-12 έχοντας τη συμπαράσταση και της συζύγου του. «Έχουμε προγραμματίσει πολλές εκδηλώσεις και ενθαρρύνω όποιον ενδιαφέρεται για να δωρίσει χρήματα και να αξιολογήσει την προσπάθεια που καταβάλει ο Τόνι», δήλωσε η Μπάρμπι Ουάιτ.

Πηγή: gazzetta.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com