Γενικά

Ο Τσιόδρας μίλησε για προαιρετική χρήση μάσκας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τοποθετήθηκε εκ νέου για την χρήση μάσκας, συνεχίζοντας να έχει επιφυλάξεις.

Ο γνωστός Λοιμοξιωλόγος στην ενημέρωση του Σαββάτου (04/04) έθεσε ένα νέο ερώτημα των πολιτών για τις μάσκες.

«Το ερώτημα το σημαντικό είναι “πόσο συμμετέχουν αυτοί χωρίς συμπτώματα στην διασπορά του ιού;”. Κάποιες πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα μεταδίδουν άθελά τους τον ιό. Το αμερικανικό CDC ανακοίνωσε την προαιρετική χρήση ενός καλλύματος του στόματος και της μύτης, ακόμα και με αυτοσχέδιο τρόπο, σε χώρους με πολύ κόσμο.

Δεν αναιρώ όσα έχω πει, αλλά το κάνω, για να δώσω λιγότερες πιθανότητες στον ιό να μεταδοθεί από ανθρώπους χωρίς συμπτώματα ή λίγο πριν εμφανίσουν τα συμπτώματα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Μπορεί να έχω τον ιό και να μην το γνωρίζω; Ναι. Προσοχή, τα καλλύματα που λέμε δεν είναι χειρουργικές μάσκες.

Μπορεί να υπάρξουν προβλήματα φορώντας μαντήλια. Το 40-90% των σταγονιδίων, αν βήξει ή φτερνιστεί κάποιος κοντά μας, παγιδεύονται στο ύφασμα, ειδικά όταν έχει μαζέψει και υγρασία από την αναπνοή μας και μπορεί να μολυνθώ με την ψευδαίσθηση της ασφάλειας, όταν πάω να το βγάλω και δεν τηρήσω τους κανόνες υγιεινής. Το να φοράς ένα τέτοιο κάλυμμα δεν σημαίνει ότι δεν κρατάς τις αποστάσεις.

Το όφελος από αυτή την πρακτική είναι μικρό. Σε ανοιχτούς χώρους δεν προβλέπεται η χρήση της μάσκας, σε μικρούς θα τοποθετηθούμε σύντομα», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, συνέστησε προσοχή σε όσους παίρνουν κατά βούληση φάρμακα, χωρίς την εντολή ιατρού. «Πολλή προσοχή γιατί υπάρχει κίνδυνος, ιδίως αν δεν υπάρχει ιατρική παρακολούθηση».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button