ΓενικάΜπάσκετ

Ο Τζόρνταν πήρε θέση για την δολοφονία Φλόιντ – “Ανεχτήκαμε αρκετά”

Ο Μάικλ Τζόρνταν τοποθετήθηκε επίσημα για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ εκφράζοντας τη λύπη και την οργή του για τις πράξεις ρατσισμού εναντίων των μαύρων στις ΗΠΑ.

Τη θλίψη και την οργή του εξέφρασε ο “θρύλος” του ΝΒΑ και νυν ιδιοκτήτης των Χόρνετς, Μάικλ Τζόρνταν, για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στην Μινεσότα. Ο Τζόρνταν με επίσημη δήλωσή του τόνισε πως συμπαραστέκεται στην οικογένεια του Φλόιντ και συστρατεύεται με όσους παλεύουν απέναντι στο ρατσισμός, δίνοντας το χαρακτηριστικό μήνυμα “Ανεχτήκαμε αρκετά”.

Η δήλωση του Μάικλ Τζόρνταν

“Είμαι βαθιά λυπημένος, πραγματικά συντετριμμένος και πολύ θυμωμένος. Βλέπω και νιώθω τον πόνο, την οργή και την απογοήτευση όλων. Συμμετέχω με εκείνους που φωνάζουν τον ριζωμένο ρατσισμό και τη βία προς τους ανθρώπους με χρώμα στη χώρα μας. Ανεχτήκαμε αρκετά.

Δεν έχω τις απαντήσεις, αλλά οι φωνές μας όλες μαζί δείχνουν δύναμη και αδυναμία να διαιρεθούν από άλλους. Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να δείξουμε συμπόνια και ενσυναίσθηση και να μην γυρίσουμε ποτέ την πλάτη μας στην ανόητη βιαιότητα. Πρέπει να συνεχίσουμε ειρηνικές εκφράσεις ενάντια στην αδικία και να απαιτήσουμε λογοδοσία. Η ενοποιημένη φωνή μας πρέπει να ασκήσει πίεση στους ηγέτες μας για να αλλάξουν τους νόμους μας, αλλιώς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας για να δημιουργήσουμε συστημική αλλαγή. Ο καθένας από εμάς πρέπει να είναι μέρος της λύσης και πρέπει να συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη για όλους.

Η καρδιά μου είναι με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και για τους πολλούς άλλους, των οποίων οι ζωές έχουν τραβηχτεί βάναυσα και χωρίς νόημα από πράξεις ρατσισμού και αδικίας”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button