ΓενικάΠοδόσφαιρο

Ο Σχοινάς μίλησε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την δολοφονία του Άλκη

Τι ακριβώς ανέφερε

Σε “τοποθέτησή του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, είπε: “Μετά την τραγική δολοφονία του Άλκη, το ποτήρι ξεχείλισε. Είναι χρέος όλων μας να συμπράξουμε και να πετάξουμε τη βία μια για πάντα έξω από τα γήπεδα, από τα σωματεία, από τον αθλητισμό. Όχι μόνοι, μαζί με τις ενώσεις, τις ομοσπονδίες, τις λίγκες, το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η βία και ο χουλιγκανισμός δεν θα αντιμετωπιστούν με το να λειτουργούμε καθησυχαστικά, να παραβλέπουμε ή να αγνοούμε τα γεγονότα. Το πρόβλημα είναι εδώ, στις γειτονιές, στις αλάνες, στα γυμναστήριά και στα γήπεδα. Πρέπει ως Ευρώπη να λύσουμε το πρόβλημα τώρα. Τη μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι εθνικές ομοσπονδίες που κρατούν τον αθλητισμό στα χέρια τους. Θέλουμε να το κάνουν τώρα. Αν δεν το κάνουν, θα το κάνουμε εμείς. Και δεν θα το κάνουμε μόνοι μας. Θα το κάνουμε τη βοήθεια και τη ενεργό συμμετοχή της UEFA και της FIFA που είναι έτοιμες να βοηθήσουν.

Δηλώνω εδώ μπροστά στο ΕΚ και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των Ευρωπαίων ότι προσωπικά δεν θα σταματήσω ποτέ τις προσπάθειες για να σπάσουμε μια και καλή την αλυσίδα της βίας, του χουλιγκανισμού, των διακρίσεων, του ρατσισμού, του αντισημιτισμού από τον αθλητισμό και την κοινωνία. Είναι η ώρα να υψώσουμε το ανάστημα μας για να υπερασπιστούμε αυτά που μας ενώνουν, τις ευρωπαϊκές μας αξίες. Είναι ευθύνη μας. Η νεολαία της Ευρώπης το απαιτεί. Η καταπολέμηση της βίας ανάμεσα σε νέους και φιλάθλους είναι η υποχρέωση μας απέναντι στις κοινωνίες και τη νέα γενιά”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button