ΓενικάΜουσική

Ο Μπομπ Ντίλαν “σπάει” τη σιωπή του και μιλάει για τον Φλόιντ

“Ίσως βρισκόμαστε στην παραμονή της ολοκληρωτικής καταστροφής…”

Είχε να μιλήσει από το 2016, όταν του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης και το έκανε για να δηλώσει ότι “αρρώστησε” βλέποντας το βίντεο του θανάτου του 47χρονου Αφροαμερικανού.

Ο θρυλικός μουσικός περιέγραψε σε μια σπάνια συνέντευξη, που δημοσιεύτηκε σήμερα στους New York Times, τα συναισθήματα που του ξύπνησαν τα πλάνα από τις τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος πέθανε την 25η Μαΐου, από ασφυξία που του προκάλεσε ένας λευκός αστυνομικός.

“Αρρώστησα που τον έβλεπα να βασανίζεται έως θανάτου με αυτόν τον τρόπο”, σημείωσε ο Μπομπ Ντίλαν στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που πήρε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, το 2016.

“Αυτό ξεπερνά τη φρίκη. Ας ελπίσουμε ότι θα απονεμηθεί σύντομα δικαιοσύνη για την οικογένεια Φλόιντ και τη χώρα”, συμπλήρωσε.

Στα 79 του χρόνια, ο Ντίλαν, τραγούδια του οποίου όπως το “Hurricane” (1976) καταγγέλλουν την αστυνομική βία εναντίον των μαύρων, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την επόμενη Παρασκευή το πρώτο του άλμπουμ, με πρωτότυπα τραγούδια εδώ και οκτώ χρόνια, το “Rough and Rowdy Days”.

Bob Dylan

Στα τέλη Μαρτίου, ενώ η πανδημία σάρωνε τις ΗΠΑ, ο Μπομπ Ντίλαν κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι της νέας του δουλειάς, το “Murder Most Foul”, μια μπαλάντα 17 λεπτών, που είναι αφιερωμένη στη δολοφονία του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι.

Στη συνέντευξη, την οποία παραχώρησε μέσω τηλεφώνου από το σπίτι του στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, ο αειθαλής δημιουργός εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το μέλλον του κόσμου και τις επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

“Η υπερβολική έπαρση μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές κυρώσεις. Ίσως βρισκόμαστε στην παραμονή της ολοκληρωτικής καταστροφής”, τόνισε.

Όπως, όμως, υπογράμμισε, δεν σκέφτεται τον θάνατό του. “Σκέφτομαι τον θάνατο της ανθρώπινης φυλής. Κάθε ανθρώπινο ον, όσο ισχυρό και δυνατό είναι, παραμένει ευάλωτο μπροστά στον θάνατο. Το σκέφτομαι γενικά, όχι προσωπικά”.

Πηγή: efsyn.gr

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button