Ποδόσφαιρο

Ο Μίκαελ Ένινγκ γνωρίζει από δύσκολες πρεμιέρες

Ο Μίκαελ Ένινγκ θα κάνει πρεμιέρα με τον Άρη στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη και τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Γερμανός γνωρίζει πολύ καλά από τέτοιου είδους πρεμιέρες όπου η ομάδα του πρέπει να κάνει το “restart”.

Μέχρι στιγμής, και οι 4 περιπέτειες του Γερμανού ως πρώτου προπονητή ξεκίνησαν ενδιαμέσως της σεζόν. Η αρχή έγινε στη Νυρεμβέργη, όπου μετά από 2 αγωνιστικές κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Τόμας Φον Χέσεν με τον Ένινγκ να έχει αρχικά θέση βοηθού. Ο Φον Χέσεν φαίνεται πως πλήρωσε την προηγούμενη σεζόν της Νυρεμβέργης όπου η ομάδα υποβιβάστηκε.

Ο Ένινγκ ανέλαβε τον Αύγουστο του 2008 και με 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 5 ηττές οδήγησε την ομάδα στην άνοδο. Στην πρεμιέρα του, η Νυρεμβέργη ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Άαχεν, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ 0-2, με τον Άγγελο Χαριστέα να προσφέρει μία ασίστ. Μάλιστα, η Άαχεν έμελλε να καταταγεί 4η χάνοντας την 3η θέση από την ομάδα του Ένινγκ.

Τον Μάρτιο του 2011, ανέλαβε το Αμβούργο αντικαθιστώντας τον Άρμιν Βε, ο οποίος έτρεχε ένα σερί 12 νικών 4 ισοπαλιών και 11 ηττών εκείνη τη σεζόν. Στην πρεμιέρα του Ένινγκ στο πρωτάθλημα, το Αμβούργο διέλυσε με 6-2 την 11η τότε Κολωνία. Υπό τις οδηγίες του, η ομάδα αναδείχθηκε 8η στο πρωτάθλημα.

Μετά το πολύκαιρο διάλειμμα από την προπονητική, ο Γερμανός ανέλαβε την Ουγγρική Βάσας. Ήταν ο τρίτος τεχνικός εκείνης της σεζόν (2015/16) αφού οι Κάρολι Σζανιό και Άνταλ Σίμον δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την ομάδα εκτός ζώνης υποβιβασμού.

Ο Ένινγκ ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να την κρατήσει στην πρώτη κατηγορία και το κατάφερε κάνοντας 4 ισοπαλίες, 4 νίκες και 6 ήττες μέχρι το τέλος της σεζόν αν και στην πρεμιέρα του, η Βάσας ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 από τη Ντέμπρετσεν που τότε βρισκόταν στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Μάλιστα, την επόμενη χρονιά, υπό της οδηγίες του, η Βάσας κατετάγη 3η και προκρίθηκε στα προκριματικά του Europa League ενώ έφτασε μέχρι και τον τελικό του εγχώριου κυπέλλου.

Η τελευταία περιπέτεια του πλέον προπονητή του Άρη ήταν στη Β’ Γερμανίας όπου ανέλαβε το Μαγδεμβούργο. Αντικατέστησε τον Τζενς Χάρτελ την 13η αγωνιστική όταν η ομάδα βρισκόταν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Ένινγκ ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 με ήττα 3-2 από την 6η τότε Γκρόιτερ Φριτ και παρά το γεγονός πως κατάφερε για οχτώ αγωνιστικές να κρατήσει το Μαγδεμβούργο εκτός ζώνης υποβιβασμού, τελικά η ομάδα υποβιβάστηκε.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button