Ποδόσφαιρο

Ο Γκάμα δίνει άλλους τρεις βαθμούς! Έπαιξε με την φωτιά αλλά δεν… κάηκε (1-0) και παραμένει στην κορυφή

Ο Άρης αντιμετώπισε στους Ζωσιμάδες τον Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League 1.

Πρώτο ημίχρονο

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Άρη να έχει εμφανώς το «πάνω χέρι» αφού ήταν εκείνος που βρισκόταν στην αντίπαλη περιοχή και ήταν και η ομάδα που απείλησε πρώτος μόλις στο 2’ με ένα φάουλ από τα αριστερά, όμως το σουτ του Ματίγια κατέληξε στην αγκαλιά του Κότσαρη.

Μετά από οκτώ λεπτά ήρθε και η καλύτερη μέχρι εκείνη την ώρα φάση για τους «κιτρινόμαυρους» με τον Μπερτόγλιο που έκανε το γύρισμα στον Λόπεθ όμως ο πορτιέρο του Απόλλωνα δήλωσε «παρών». Ωστόσο η φάση έληξε γιατί ο Ισπανός φορ ήταν οφ-σάιντ ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό και ο Γκαρσία προσπάθησε να απειλήσει μέσα από την μεγάλη περιοχή όμως το σουτ ήταν αδύναμο.

  • Στο 15’ η πρώτη κίτρινη του αγώνα βγήκε για λογαριασμό του Άρη, ο Σάκιτς.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην περιοχή του Μπουσέ στο 19’ κερδίζοντας ένα κόρνερ από τα δεξιά όμως ο Καραντώνης με την εκτέλεση σφύριξε επιθετικό φάουλ στον Δεληζήση.

  • Στο 22’ βγήκε και η πρώτη κίτρινη κάρτα για τον Απόλλωνα με τον Βιτλή που σταμάτησε αντικανονικά τον Μπερτόγλιο.

ΓΚΟΛ για τον Άρη και 1-0 με τον Μπρούνο Γκάμα στο 35’

Ο Άρης μετά στο 35’ «άνοιξε» το σκορ με τον Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος μετά από εξαιρετική διαγώνια πάσα του Μπερτόγλιο στα αριστερά, σούταρε απευθείας στην κίνηση πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ και κάνοντας το 1-0 για τους «κιτρινόμαυρους».

Στο 40’ o Απόλλων προσπάθησε να απειλήσει με στημένη φάση αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή του Άρη, με τον Μπουσέ να μπλοκάρει και τον Τσιλούλη να πέφτει τραυματίας με αποτέλεσμα ο Καραντώνης να διακόψει για λίγα λεπτά τον αγώνα ενώ στο 42’ έγινε και η πρώτη αλλαγή με τον Φατιόν να δίνει την θέση του στον Τσαμπούρη.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έκαναν ουσιαστικά την πρώτη καλή τους φάση και επικίνδυνη για τον Άρη με τον Χουχούμη που ήταν αμαρκάριστος από τα αριστερά, ωστόσο το δυνατό σουτ του πέρασε πάνω από τα οριζόντια δοκάρια του Γάλλου τερματοφύλακα.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην έχουν κάνει αλλαγές ενώ η πρώτη ήταν για τον Απόλλωνα στο 47’ ωστόσο η φάση έληξε γιατί ο παίκτης ήταν εκτεθειμένος. Ενώ τρία λεπτά μετά και ο Μπερτόγλιο προσπάθησε να απειλήσει με ένα μακρινό αλλά δυνατό σουτ όμως η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ.

Στα πρώτα δέκα λεπτά του δεύτερου μέρους, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και από τις δύο πλευρές χωρίς να δημιουργηθεί κάποια επικίνδυνη φάση ωστόσο φάνηκε πως ο ρυθμός κυρίως από πλευράς Άρη «έπεσε» λίγο με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να πιέσει περισσότερο και να εκμεταλλευτεί τυχόν λάθη των «γηπεδούχων».

Στο 57’ μετά από λάθος του Σούντγκρεν, ο Απόλλων κέρδισε την μπάλα όμως το σουτ του Χουχούμη πέρασε άουτ ενώ μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο Άρης έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Σάσα να παίρνει την θέση του Τζέγκο.

Στο 65’ ο Λισγάρας έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Μπρούνο Γκάμα που είχε την μπάλα λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Καραντώνη να δείχνει την κίτρινη κάρτα στον πρώην παίκτη της Ξάνθης ενώ στο 67’ ήρθε η πρώτη ουσιαστικά καλή φάση για τον Άρη με τον Μπερτόγλιο από τα δεξιά όμως ο Αργεντίνος αντί να δώσει πάσα, προτίμησε το σουτ που όμως βγήκε εκτός εστίας.

Στο 70’ κόντρα στην ροή του αγώνα ο Απόλλων πέτυχε γκολ με τον Σλίβκα που βρέθηκε κυριολεκτικά μόνος του λίγο πιο έξω από την μεγάλη περιοχή του Άρη ωστόσο το «τέρμα» ακυρώθηκε γιατί υπήρξε οφ-σάιντ στην αρχή της φάσης!

  • Ο Άκης Μάντζιος προκειμένου να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ισορροπία έκανε άλλες δύο αλλαγές με τον Κάτσε να παίρνει την θέση του Γκάμα και τον Μαντσίνι την θέση του Γκαρσία με τον Άρη να «γυρίζει» το ματς σε 4-3-3.

Ο Απόλλωνας φάνηκε πως ανέβηκε πολύ αγωνιστικά σε αυτό το δεύτερο μέρος δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες ενώ κέρδισε και ένα κόρνερ στο 78’ από τα δεξιά όμως οι αμυντικοί κατάφεραν να απομακρύνουν. Οι «κιτρινόμαυροι» από την άλλη πλευρά δεν βρήκαν τα πατήματα τους έχοντας χάσει την οργάνωση και την δύναμη που είχαν στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Άρης στο 81’ έκανε την δεύτερη και καλύτερη μέχρι εκείνη την ώρα φάση στο β΄μέρος με την εξαιρετική συνεργασία των Κάτσε και Ματίγια. Ο πρώτος έδωσε πολύ όμορφη πάσα στον Ισπανό όμως ο Κότσαρης μπλόκαρε με την δεύτερη.

Ο αγώνας διακόπηκε για αρκετά λεπτά αφού… εμφανίστηκε από το πουθενά φάση στην οποία οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι. Ο Καραντώνης είδε πολλές φορές την φάση στο VAR, εν τέλει όπως ήταν λογικό είδε πως πέναλτι δεν υπήρξε πουθενά ενώ επιπλέον η φάση έπρεπε να σταματήσει πολύ νωρίτερα αφού υπήρχε οφ-σάιντ. Όπως ήταν λογικό δημιουργήθηκε ένταση από πλευράς «κιτρινόμαυρων» με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Άκης Μάντζιος.

Οι καθυστερήσεις ήταν πολλές λόγω της κατάστασης και σε αυτά τα έξι λεπτά και ο Άρης έκανε άλλες δύο αλλαγές με τους Μπαγκαλιάνη και Μάνος να μπαίνουν στις θέσεις των Ματίγια και Μπετόγλιο.

Ο Άρης κέρδισε ένα κόρνερ από τα δεξιά χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα με τον Καραντώνη να σφυρίζει την λήξη και τους “κιτρινόμαυρους” να παίρνουν ένα ακόμη πολύ σημαντικό τρίποντο παρά την “πεσμένη” εμφάνιση στο δεύτερο μέρος.

Άρης (Α. Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ροζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Ματίγια, Τζέγκο, Ματέο, Γκάμα, Μπερτόγλιο, Λόπεθ

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος): Κότσαρης, Χουχούμης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Μπεντινέλις, Σλίβκα, Φερνάντες, Τσιλούλης, Βιτλής, Φατιόν

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου), Κωνσταντίνος Λιόντος (Ηπείρου)

4oς: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

VAR: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας), AVAR: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button