ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Ο Αρης του δευτέρου ημιχρόνου βγαίνει άνετα στην Ευρώπη

Δύο πρόσωπα παρουσίασε ο Αρης απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και αφού δεν το πλήρωσε στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε τι πραγματικά μπορεί να κάνει στο δεύτερο, σημειώνοντας μια νίκη που αποδείχθηκε νέο δώρο μετά τις νίκες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Το ότι δεν δέχτηκε κανονικό γκολ ο Αρης στο πρώτο ημίχρονο είναι θέμα ικανότητας του αντιπάλου. Ο Αρης ήταν πολύ κακός. Αν απέναντί του είχε μια πιο ανταγωνιστική ομάδα με πιο βαριά φανέλα, τότε ενδεχομένως οι κιτρινόμαυροι να είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ και τα πράγματα να γινόντουσαν αρκετά δύσκολα. Anyway… Το πρώτο 45λεπτο…

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε τον πραγματικό Αρη. Αυτόν που όλοι ξέρουμε και βλέπουμε από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ο Ακης Μάντζιος. Μια ομάδα να παίζει σωστά, να μετρά σωστά τις αποστάσεις, να έχει χώρο να δημιουργήσει και σε αυτή την εικόνα συμβάλει η καθοδήγηση του προπονητή της. Ο Ακης Μάντζιος έχει προσφέρει πάρα πολλά. Θεωρείται δίκαια ο θεμελιωτής αυτής της πολλή καλής πορείας. Ο οδηγός της πορείας του Αρη. Μέσα σε όλα, οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο κάνουν τη… βρώμικη δουλειά. Σκοράρουν και οι δύο. Και ο Σίλβα και ο Μάνος. Ο πρώτος μάλιστα από εκτελεστής γίνεται και δημιουργός στο δεύτερο γκολ των κιτρινόμαυρων, ενώ βγάζω το καπέλο στην εκπληκτική γεμάτη φαντασία και εξυπνάδα μπαλιά του Σάσα στον Σίλβα στο πρώτο γκολ του Αρη.

Βέβαια, οι κινήσεις – ματ του Ακη Μάντζιου είναι το ότι μαζεύει την ομάδα λίγο πιο πίσω στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Δεληζήση -πάντως- να γλιτώνει γκολ πάνω στη γραμμή και βάζει τους Σίλβα και Μάνο όπου με δύο αντεπιθέσεις – καρμπόν παίρνει τη νίκη. Μετά το 75′ η κούραση του Αστέρα Τρίπολης πληρώθηκε. Ο Αρης κερδίζει ένα ματς από την αποφασιστικότητα του προπονητή του και την επιλογή του: Να μη δώσουμε φάσεις στον αντίπαλο. Αυτή ήταν η βασική του σκέψη. Οταν έχεις καλούς παίκτες, αρκεί να κερδίσεις ένα ματς. Και ο Αρης τους έχει.

Ο Αρης δείχνει πόσο σοβαρή ομάδα είναι. Το αποδεικνύει ότι θα πάει μέχρι τέλους με αυτό το σκεπτικό. Αν τα καταφέρει, δείχνοντας αυτό το συγκροτημένο πλάνο και την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, τότε είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της 2ης θέσης. Στα ευχάριστα σίγουρα είναι ότι επιστρέφει ο Ματίγια, ότι παίρνει περισσότερο χρόνο ο Μήτρογλου, ότι θα έρθει και ο Γκαρσία και θα ανοίξει το ρόστερ. Το χρειάζεται ο Αρης. Ολα τα ματς είναι ντέρμπι. Το ξέρουν όλοι στον Αρη. Το είχα γράψει πριν από την έναρξη των πλέι οφ. Πως θα πρέπει να γίνει πιο κυνικός και όχι να παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Να παίρνει αποτελέσματα κι ας μην πείθει. Αυτό μετράει τώρα! Και τα καταφέρνει με εξαιρετικό τρόπο. Συν το γεγονός ότι πήρε ένα ακόμα δώρο. Τις νίκες των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Μάριος Ματσάνκος

Τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Αφού τα πέρασε, τίποτα δεν τον φοβίζει. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Score Live, Live Sport και Αθλητικό Πνεύμα, στα αθλητικά Sites Sport-Fm.gr, Postgame.gr, erasitexnes365.gr, panionia-idea.gr, elafrataxiarhia.gr, ενώ ένα από τα... παράσημά του είναι το ότι έβαλε πλάτη κατά τη στρατιωτική του θητεία στο γραφείο τύπου του ΥΠΕΘΑ. Μέλος της ΕΣΗΤΛΣΥΜ. Πλέον βρίσκεται στην ομάδα του Yellow Radio FM 101.7 με ανταπόκριση από την Αθήνα, όπου και γεννήθηκε. Το μότο του; Προχωράμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε από που ερχόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button