Γενικά

Ο άνεργος που σύρεται σε δίκες για… 1 εισιτήριο (παλιού) ΟΑΣΘ

Μπορεί ο ΟΑΣΘ υπό τη νέα διοίκηση να έχει θεσμοθετήσει την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, ωστόσο, το παλιό καθεστώς των προστίμων σε ανέργους συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον Β.Κ., τον άνεργο που από το 2011 σύρεται σε δίκες και έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 22 μηνών (με 3ετή αναστολή) για μία διαδρομή με τον… παλιό ΟΑΣΘ.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή συνδικαλιστών Εργατικών σωματείων – Φοιτητικών συλλόγων: «Μια μέρα πριν την γενική απεργία στις 11 Μάη του 2011,  ο άνεργος Β.Κ ο οποίος έκανε το «έγκλημα»  να μην έχει εισιτήριο διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11 στην Θεσσαλονίκη , αν και είχε πει ότι είναι άνεργος (επέδειξε και την κάρτα ανεργίας). Απέναντι στον υπερβάλλοντα ζήλο και στη χυδαία συμπεριφορά των ελεγκτών ένας συνεπιβάτης κατέθεσε υπέρ του άνεργου Β.Κ στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου, στο οποίο οδηγήθηκαν όλοι.

Ο άνεργος-επιβάτης υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ οι οποίοι εκδικητικά κατέθεσαν και αυτοί μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Το θράσος των ελεγκτών ήταν τέτοιο που κατάθεσαν μήνυση και στον συνεπιβάτη που ήταν συνδικαλιστής και  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσ/νίκης. Η  μήνυση του άνεργου Β.Κ  δεν εκδικάστηκε ποτέ και μπήκε στο αρχείο (!), αντιθέτως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της τυφλής «δικαιοσύνης».

Στις 15/7/2015 εκδικάστηκε η μήνυση που έγινε σε βάρος του συνδικαλιστή όπου καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο, ποινή 4 μήνες με 3ετή αναστολή! Στις 4/11/2015 εκδικάστηκε η μήνυση  των ελεγκτών κατά του άνεργου-επιβάτη, ποινή 22 μήνες με 3ετή αναστολή!

Αυτή η εξοντωτική ποινή επιβλήθηκε αν και όλοι οι μάρτυρες (υπεράσπισης και κατηγορίας), όπως και οι ελεγκτές βεβαίωναν ότι η συμπεριφορά του ανέργου-επιβάτη δεν ήταν επιλήψιμη. Ακόμη και από την έδρα του δικαστηρίου έγινε παραδεκτό ότι η συμπεριφορά των ελεγκτών ήταν προκλητική και ότι κράτησαν τον άνεργο-επιβάτη  για περισσότερο από τρεις στάσεις. Όμως, ταυτόχρονα το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι όλα έγιναν νομίμως  μέσα στα πλαίσια της εργασίας τους! Και συνέχισε ότι από την εποχή που εμφανίστηκαν κινήματα- επιτροπές που δεν πλήρωναν εισιτήριο ξεκίνησαν και τα προβλήματα στην δουλειά των ελεγκτών!».

Συγκέντρωση αύριο στα δικαστήρια

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της και τους συμπολίτες μας, αύριο Τρίτη 26 Σεπτέμβρη, στις 10.00΄π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, για συμπαράσταση στον άνεργο συμπολίτη μας, ο οποίος, επειδή διέπραξε το «έγκλημα» να μην πληρώσει εισιτήριο το Μάη του 2011, σύρεται σε δίκες, με πρωτόδικη βαρύτατη ποινή 22 μηνών φυλάκιση (!!!) με 3ετή αναστολή, παρόλο που ακόμη και οι ελεγκτές κατέθεσαν ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν επιλήψιμη, παρόλο που και από την έδρα του δικαστηρίου έγινε αποδεκτό ότι η συμπεριφορά των ελεγκτών απέναντί του ήταν προκλητική, και ότι κράτησαν στο αστικό τον άνεργο επιβάτη για τρεις στάσεις.

Το δικαίωμα των ανέργων, των ανθρώπων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, των ευπαθών ομάδων κτλ. στη δωρεάν μετακίνηση, είναι κοινωνικό δικαίωμα, και δεν ποινικοποιείται.

Πηγή: press724.gr

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button