Ποδόσφαιρο

ΟΦΗ – Άρης: «Συναντιούνται»… χειμώνες και είναι συνηθισμένες οι αποβολές!

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τις τελευταίες αναμετρήσεις ΟΦΗ και Άρη μεταξύ τους στο Ηράκλειο από τα τελευταία 11 χρόνια.

Αυτό που διακρίνεται εύκολα είναι ότι από το 2008, δεν είδαμε ποτέ μεγάλα σκορ. Καμία ομάδα δεν κατάφερε στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» να σκοράρει πάνω από δύο τέρματα. Ανεξαρτήτου κατηγορίας, το πιο συνηθισμένο σκορ είναι το 2-0 υπέρ των Κρητικών (τρία ματς) αλλά και το 0-1 των «κίτρινων» σε δύο αγώνες. Από ‘κει και πέρα έχουμε ένα ματς που έληξε ισόπαλο (1-1) και ένα με δύο γκολ του Άρη (1-2).

Σε ένα πιο ενδιαφέρον στατιστικό, είναι ότι οι τελευταίες επτά αναμετρήσεις ΟΦΗ και Άρη στην Κρήτη είχαν αρκετές κόκκινες κάρτες, κάτι που μπορεί να φανερώνει το πάθος που βγάζουν οι δύο αντίπαλοι στα μεταξύ τους παιχνίδια, το οποίο φυσικά φτάνει εκτός ορίων.

Σε επτά ματς, λοιπόν, βγήκαν ισάριθμες (!) κόκκινες κάρτες από την τσέπη του διαιτητή. Το περίεργο είναι ότι δεν βγήκαν σε όλα τα παιχνίδια, αλλά σε συγκεκριμένα. Τρία παιχνίδια είχαν αποβολές παικτών (2011, 2013, 2017).

Το πρώτο -χρονικά- είχε δύο κόκκινες κάρτες σε παίκτες του ΟΦΗ και μία στου Άρη. Για την ιστορία το ματς έληξε 0-1 για τους φιλοξενούμενους. Στο ματς του 2013 (σκορ 2-0) αποβλήθηκε ο Ροκ Έλσνερ, των «κίτρινων» μόλις στο 2ο λεπτό, ενώ το 2017, σε αγώνα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας (σκορ 1-1), η αναμέτρηση είχε τρεις αποβολές. Ο Νίκος Παντίδος (ΟΦΗ) και ο Χρήστος Μπούρμπος (Άρης) αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα στην ίδια φάση, στο 35′, έπειτα από καυγά. Στο 90’ βγήκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μάνο των «ασπρόμαυρων».

Τέλος, ένα ενδιαφέρον εξωαγωνιστικό στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι δύο ομάδες στη Super League (στο χρονικό διάστημα 11 χρόνων) παίζουν στην Κρήτη μόνο χειμώνα! Συνολικά τρία παιχνίδια παίχτηκαν Νοέμβριο (2011, 2013, 2018), ένα ματς Δεκέμβριο (2008) και ένα Ιανουάριο (2013). Επίσης, το σημερινό ματς είναι στις 14 Δεκεμβρίου, κάτι που αυξάνει τον αριθμό των αγώνων αυτήν την εποχή.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button