Διεθνή

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Μη φυσιολογική η διεξαγωγή τους στις παρούσες συνθήκες»

Ο Σιγκέρου Όμι, επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής που έχει συστήσει η ιαπωνική κυβέρνηση για την παρακολούθηση της πανδημίας του κορωνοϊού, χαρακτήρισε “μη φυσιολογική” τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, υπό τις παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες.

Απευθυνόμενος σε επιτροπή της ιαπωνικής βουλής, ο κ. Όμι επισήμανε ότι, εφόσον τελικά αποφασιστεί να γίνουν οι Αγώνες, θα πρέπει η οργανωτική επιτροπή “… να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το μέγεθός τους και να ενισχύσει όσο γίνεται περισσότερο το σύστημα διαχείρισης”.

Πρόσθεσε δε ότι “αν η κυβέρνηση ή η οργανωτική επιτροπή πάρουν την τελική απόφαση (σ.σ. να γίνουν οι Αγώνες), θα πρέπει να εκτιμήσουν κατά πόσον το γεγονός αυτό θα επηρεάσει τη διασπορά στη χώρα και να σκεφτούν τρόπους μείωσης του κινδύνου”.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ιαπώνων αντιτίθενται στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων εν μέσω πανδημίας, ο κ. Όμι επισήμανε ότι θα πρέπει να εξηγηθεί με σαφήνεια στον κόσμο ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να γίνει η διοργάνωση, εφόσον αυτή είναι η τελική επιλογή.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button