Διεθνή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ οι φίλαθλοι

Τους τρόπους με τους οποίους θα μπορεί ο κόσμος να παρακολουθήσει από κοντά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων, αποκάλυψε εφημερίδα στην Ιαπωνία.

Ακόμη δεν έχει βγει οριστική απόφαση για το αν θα παρακολουθήσουν δια ζώσης θεατές τα αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ωστόσο, η εφημερίδα Yomiuri στην Ιαπωνία αποκάλυψε πως εφ’ όσον θα επιτραπεί η είσοδος στους θεατές, αυτό θα γίνει απαραίτητα κάτω από μία συγκεκριμένη προϋπόθεση: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή σε περίπτωση που δεν έχει γίνει εμβολιασμός, με την επίδειξη αρνητικού τεστ για τον κορονοϊό.

Η ΔΟΕ θα αποφασίσει εντός Ιουνίου αν θα επιτραπούν φίλαθλοι στα γήπεδα, με το σενάριο προς το παρόν να λέει ότι αυτό θα γίνει, αλλά μόνο με Ιάπωνες θεατές.

Λόγω του χαμηλού ποσοστού των εμβολιασθέντων ωστόσο (ανέρχεται μόλις σε 2,5%), υπάρχει η ανησυχία πως τα γήπεδα θα είναι άδεια. Στην κυβέρνηση της διοργανώτριας χώρας εξακολουθεί να υφίσταται το μέτρο έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας και είναι εξαιρετικά απίθανο να επιτρέψουν σε ξένους θεατές να ταξιδέψουν στο Τόκιο για τους Αγώνες.

Η εφημερίδα επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους για την είδηση, τονίζοντας πως αυτές τις ημέρες εξετάζει το σχέδιό της η κυβέρνηση και σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται κι άλλα μέτρα. Ανάμεσα σε αυτά, θα απαγορεύονται οι επευφημίες και η κατανάλωση φαγητού ή/και αλκοόλ, ενώ θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Σύμφωνα με την «Yomiuri», στην διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει μια υπηρεσία ασφαλείας που θα παρακολουθεί την συμπεριφορά των φιλάθλων, οι οποίοι ενδέχεται να αποβληθούν ή να τους απαγορέψουν την είσοδο στα γήπεδα αν δεν συμμορφώνονται στα μέτρα.

Πηγή: gazzetta.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button