ΓενικάΜουσική

Οι New Model Army επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη (video)

Με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων από την ίδρυση τους, οι New Model Army θα βρεθούν στη χώρα μας τον Μάρτιο

Οκτώβριος 1980, Bradford, Ηνωμένο Βασίλειο. Τρεις μουσικοί ανεβαίνουν στη σκηνή του τοπικού Venue Scamps Disco για την πρώτη τους εμφάνιση. Πρόκειται για τους Justin Sullivan, Stuart Morrow και Phil Tomkins. Δύσκολα φαντάζονται ότι θα γίνονταν ένα από τα μακροβιότερα συγκροτήματα στην ιστορία της Rock. Είναι οι New Model Army. Λίγα χρόνια αργότερα, οι συνεχείς ταραχές στη χώρα τους και οι μεγάλες πολιτικές αλλαγές των ‘80s και των αρχών των ‘90s θα τους χαρίσουν άπειρη έμπνευση.

Justin Sullivan

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά και πολλά νέα μέλη από το Line-Up της μπάντας. Όμως, αυτό που παρέμεινε σταθερό είναι η διαρκής μουσική «ανησυχία» των New Model Army, με επίκεντρο το πάντρεμα της Punk, της Northern soul και της Folk. Το ίδιο και η κοινωνική τους ανησυχία, κάτι που αντανακλάται και στο όνομά τους, δανεισμένο από το στρατό του Oliver Cromwell, ο οποίος αγωνίστηκε για την κατάργηση της μοναρχίας στην Αγγλία. Στον πυρήνα του Project εξακολουθεί να βρίσκεται και σήμερα ο Sullivan με τη χαρακτηριστική ένταση της φωνής του και την ευαισθητοποίηση των στίχων του.

Justin Sullivan

Η πλούσια δισκογραφία των New Model Army περιλαμβάνει δεκαπέντε κυκλοφορίες. Από το πρωτόλειο Vengeance μέχρι το πολιτικοποιημένο Strange Brotherhood και το ατμοσφαιρικό Between Dog And Wolf, οι Βρετανοί χαρίζουν στον ακροατή μία ζωντανή ιστορική αναδρομή σε βασικά μουσικά ρεύματα της χώρας τους. Τελευταία προσθήκη στο μεγάλο κατάλογο κυκλοφοριών τους είναι το From Here. Ηχογραφημένο στο απομονωμένο νορβηγικό νησί του Giske, το άλμπουμ ακολουθεί μία Minimal προσέγγιση, διατηρώντας όμως το νεύρο και την ευαισθησία που χαρακτηρίζουν το συγκρότημα.

Με ένα από τα πιο πιστά Fan Base ανά τον κόσμο που δε διστάζουν να ακολουθούν τη μπάντα σε όλες τις γωνιές του κόσμου, οι New Model Army ξέρουν σίγουρα πώς να μεταδώσουν όλη την ουσία της μουσικής τους on stage. Το 2020, με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων από την ίδρυση τους, οι New Model Army θα βρεθούν στη χώρα μας για δύο συναυλίες: 27 Μαρτίου στο Gagarin 205 (Αθήνα) και 28 Μαρτίου στο Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη).

Οι New Model Army είναι: Justin Sullivan (φωνή) Michael Dean (ντραμς) Dean White (πλήκτρα, κιθάρα) Marshall Gill (κιθάρα) Ceri Monger (μπάσο).

New Model Army

28 Μαρτίου στο Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη)

Doors Open at 21:00
Ticket Fee :
— early bird (ltd): 20€
— presale: 22€
— on spot: 25€

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button