ΓενικάΜουσική

Οι IST IST από το Μάντσεστερ στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

“Δεν κάνουμε χαρούμενη, πολύχρωμη μουσική… Οι φωτογράφοι δεν μπαίνουν στον κόπο να στείλουν πίσω τις φωτογραφίες μας πλέον σε χρώμα”, Andy Keating.

Μία από τις μεγαλύτερες Post Punk μπάντες της μουσικής σκηνής του Μάντσεστερ, έχουν σφυρηλατήσει μία φοβερή φήμη λόγω των ασυμβίβαστων εμφανίσεων σε διάσημους χώρους της πόλης όπως The Ritz, Gorilla και The Deaf Institute.

Δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2014 από τους Adam Houghton (φωνητικά, κιθάρα), Mat Peters (κιθάρα), Andy Keating (μπάσο) και Joel Kay (τύμπανα). Έγιναν πολύ σύντομα γνωστοί κερδίζοντας δημοτικότητα από στόμα σε στόμα μετά από θρυλικές εμφανίσεις τους σε δημοφιλή στέκια της εποχής.

IST IST

Από τις πρώτες παραστάσεις τους στις μουσικές σκηνές της περιοχής και μέχρι και σήμερα που η φήμη τους έχει εξαπλωθεί, οι IST IST παραμένουν πάντα αυθεντικοί. Έχουν καταφέρει να γίνουν μία από τις μεγαλύτερες μπάντες του Μάντσεστερ χωρίς την υποστήριξη κάποιας δισκογραφικής.

Αποφασισμένοι όλα αυτά να χρόνια να παραμείνουν πιστοί στον ήχο και την φιλοσοφία τους αντί να συμβιβαστούν για να “πετύχουν”, παραμένουν πεισματικά ανεξάρτητοι από το σύστημα.

“Αυτό που ψάχνουν οι ετικέτες, η διοίκηση και πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι ένα πλήρως διαμορφωμένο, ξέρετε, σούπερ-κλασικό είδος ποπ ομάδας. Δεν είμαστε αυτό”, Andy Keating.

IST IST

Με αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά κατασκευάζουν το δικό τους καλούπι αντί να προσπαθούν να ενταχθούν σ αυτό.

Τα τραγούδια τους αντανακλούν τη δομή του ανθρώπινου μυαλού, με θέματα για την ψυχική υγεία να διατρέχουν τους σκοτεινούς και συχνά μηδενιστικούς στίχους.

Το ντεμπούτο τους EP Spinning Rooms κυκλοφόρησε το 2018 κερδίζοντας θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και το 2020 το άλμπουμ Architecture, το οποίο έφτασε στο νούμερο τρία του UK Independent Albums Chart.

Συχνά τους συγκρίνουν με τους Joy Division γεγονός που δεν τους χαροποιεί ιδιαίτερα. Πιστεύουν ότι ο καθένας είναι μοναδικός, δεν τους αρέσει να τους συγκρίνουν με άλλους ούτε να προσπαθούν να τους κατατάξουν σε κάποιο κουτί.

IST IST

Στο νέο Mixtape του Yellow οι IST IST καταθέτουν με τα τραγούδια τους “ωμά συναισθήματα” και σκέψη των προσωπικών τους εμπειριών… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

IST IST

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Discipline, 2.03:03 Silence, 3.06:43 Under Your Skin, 4.09:58 Exist, 5.13:42 Right Before Your Eyes, 6.17:34 Nigth’s Arm, 7.21:48 I’m Not Here, 8.26:32 Diversion, 9.30:35 Silence 2

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button