ΓενικάΜουσική

Οι Fontaines D.C. στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

O Ian Curtis και ο Mark E. Smith μπορεί να μην βρίσκονται πια ανάμεσά μας, φρόντισαν όμως να αφήσουν πίσω τους την έμπνευση στους επόμενους, στα παιδιά αυτά, οι οποίοι διεκδικούν το μέλλον δυναμικά.

Ξεκίνησαν γράφοντας μουσική γεμάτοι αηδία από τον εξευγενισμό του Δουβλίνου και τα τραγούδια τους ζυμώθηκαν με τη γνώση ότι η απληστία και ο καπιταλισμός είναι ο πραγματικός ιός. Oι Fontaines D.C. δείχνουν ξεκάθαρα ότι έχουν κάτι να πουν και να θίξουν με τα τραγούδια τους.

Δημιουργήθηκαν το 2016 επισημαίνοντας ότι το Post Punk και έχει λόγο ύπαρξης και μπορεί να μας χαρίσει όμορφες και συναισθηματικές στιγμές με ξεσπάσματα, στιχουργικές ανησυχίες, προβληματισμούς, γρήγορο μπάσο και εκρηκτικά τύμπανα. Μια παρέα νέων παιδιών που φοιτούσαν σε ένα μουσικό κολέγιο στο Δουβλίνο συνδέθηκαν έχοντας μία κοινή αγάπη για την ποίηση και κυκλοφόρησαν δύο ποιητικές συλλογές εμπνευσμένοι από Ιρλανδούς ποιητές.

Fontaines D.C.

Πήραν το όνομα τους από τον Johnny Fontaine, έναν χαρακτήρα στην ταινία “Ο Νονός” προσθέτοντας και τα αρχικά DC που αντιπροσωπεύουν το “Dublin City”. Η μπάντα αποτελείται από τους Grian Chatten (φωνητικά), Carlos O’Connell (κιθάρα), Conor Curley (κιθάρα), Conor Deegan III (μπάσο) και Tom Coll (ντραμς).

Έχουν επηρεαστεί από μπάντες όπως Τhe Fall και Joy Division με έκδηλη την αναφορά στα έργα τους.

Fontaines D.C.

“Για να δημιουργήσεις την αλλαγή μπορείς να πάρεις είτε τον δρόμο του ακτιβιστή, είτε αν είσαι κάποιος που η φωνή σου ακούγεται να καταγράψεις την καθημερινότητα στην μουσική σου και στους στίχους σου. Και αυτό ελπίζω να συμβαίνει με εμάς και τον κόσμο που μας ακούει”.

Το πρώτο τους άλμπουμ “Dogrel” κυκλοφόρησε το 2019 και αποτελεί φόρο τιμής στη Doggerel, την ιρλανδική ποίηση της εργατικής τάξης, την “ποίηση του λαού” που χρονολογείται από το 1630. Το 2020 εν μέσω της πανδημίας κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο “A Hero’s Death”.

Έχουν περιοδεύσει σε όλη την Ιρλανδία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έχοντας αποκτήσει φανατικό κοινό σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Fontaines D.C.

Στο σημερινό Mixtape του Yellow, οι Fontaines D.C. φωνάζουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους να δούμε αυτά που πραγματικά συμβαίνουν γύρω μας, πως μπορούμε να τα αλλάξουμε… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

Fontaines D.C.

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 I Don’t Belong, 2.04:44 The Lotts, 3.09:42 Boys In The Better Land (Darklands Version), 4.14:07 Roy’s Tune, 5.17:08 Too Real, 6.21:16 A Hero’s Death, 7.25:35 Boys In The Better Land, 8.30:35 Hurricane Laughter

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button