ΓενικάΜουσική

Οι Flowered Up στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

“Δεν θέλουμε να είμαστε το καλύτερο συγκρότημα στον κόσμο. Απλώς θέλουμε να να είμαστε ο εαυτός μας και να γελάμε”…

Ένα “αγριόχορτο” που φύτρωσε μέσα από τις ρωγμές του πεζοδρομίου ενός δημοτικού κτήματος του βόρειου Λονδίνου, “άνθισε” και μεταμορφώθηκε σε λαμπρό αστέρι σε απόλυτο χάος μέσα σε δύο σύντομα χρόνια.

Οι Flowered Up δεν πήραν ποτέ τον εαυτό τους πολύ σοβαρά, ούτε την μουσική βιομηχανία. Ταλαντούχοι, ταραχώδεις, απρόβλεπτοι, ασυμβίβαστοι, παρέμειναν πιστοί στο όνειρο τους. Κατάφεραν να κοιτάξουν στα μάτια την βρετανική κοινωνία και να καταγγείλουν τη σαπίλα και την υποκρισία της.

Flowered Up

“Δεν θέλουμε να είμαστε το καλύτερο συγκρότημα στον κόσμο. Απλώς θέλουμε να να είμαστε ο εαυτός μας και να γελάμε. Δεν το κάνουμε για τα χρήματα, δεν είναι αυτή η κινητήρια δύναμη. Αν ήταν δεν θα ήμασταν εδώ, κέρδιζα περισσότερα χρήματα σε μια μέρα από ό,τι σε μια εβδομάδα τώρα. Πρόκειται για το άνοιγμα των φτερών μας, τη μετάβαση σε διαφορετικές πόλεις, την εκτέλεση διαφορετικών συναυλιών, τη συνάντηση με διαφορετικούς ανθρώπους. Αυτό είναι το κίνητρο που μας καθοδηγεί για να είμαστε ευτυχισμένοι”, Liam Maher.

Flowered Up

Οι Flowered Up δημιουργήθηκαν στο Camden του Λονδίνου το 1989 από τους αδελφούς Liam Maher και Joe Maher, τον δια βίου φίλο τους Darren ‘Des’ Penney και τους John O’Brien και Andrew Jackson. Ο Barry Mooncult συνεργάστηκε μαζί τους χωρίς όμως να είναι επίσημα μέλος της μπάντας. Χαρακτηριστική είναι η εμφάνιση του στη σκηνή όπου χόρεψε με ένα τεράστιο λουλούδι στο λαιμό του. Στο μοναδικό τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1991, “A Life With Brian”, οι στίχοι στο τραγούδι “Take It” είναι του Joe Strummer. Από την πρώτη τους συναυλία στα τέλη του 1989 έγιναν ιδιαίτερα αγαπητοί αποκτώντας φανατικό κοινό με τα απρόβλεπτα και ενθουσιώδη Live τους.

Η μπάντα διαλύθηκε το 1994 λόγω προβλημάτων με τα ναρκωτικά. Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια επανασύνδεσης το 2007, ο Frontman Liam Maher πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης το 2009, ακολουθούμενος από τον αδελφό του Joe επίσης από τα ίδια αίτια.

Flowered Up

Στο σημερινό Mixtape του Yellow ακολουθούμε τους Flowered Up σε ένα παραισθησιογόνο ταξίδι στα υπόγεια της βρετανικής πρωτεύουσας… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

Flowered Up

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Take It, 2.04:35 Crackerjack, 3.08:48 Phobia, 4.12:51 Hysterically Blue, 5.17:02 Mr Happy Reveller, 6.20:15 Doris Is A Little Bit Partial, 7.25:19 Egg Rush, 8.30:04 Sunshine, 9.35:14 Weekender (12″ version)

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button