ΓενικάΜουσική

Οι Τhe Dolly Rocker Movement στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Φαντασία γεμάτη ψυχεδέλεια σε χίλιες αποχρώσεις, με λίγη Garage και Rock & Roll, ονειρεύεται και προβληματίζεται ανάμεσα στη λογική και την παραφροσύνη.

Dolly Rocker Movement δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2002 στο Sydney της Αυστραλίας από τους Daniel Poulter (φωνητικά και κιθάρα), Ricky Drabsch (μπάσο), Christopher Rudge (ντραμς) και Martin Walters (πλήκτρα). Επηρεάστηκαν από το Garage της δεκαετίας του ’60, την ψυχεδέλεια και τη λαϊκή παράδοση. Ο χαρισματικός ηγέτης της μπάντας, Daniel Poulter, γράφει όμορφα και γεμάτα αναζητήσεις τραγούδια κάτω από την ψυχεδελική και πολύχρωμη επιφάνεια.

Είναι ένα εκρηκτικό συγκρότημα με έναν προοδευτικό δικό τους ήχο, φέρνουν κάτι σε The Brian Jonestown Massacre κι έχουν επηρεαστεί από Sky Saxon, Arthur Lee και Syd Barrett. Τραγουδιστής, στιχουργός και επίσης κιθαρίστας ο Daniel Poulter, ο οποίος εμφανίζεται επί σκηνής και ως Dandy Lyon, μια παρανοϊκή, αεικίνητη, Psycho-περσόνα, κάτι σαν Dr.Jekyll και Mr.Hyde.

Τhe Dolly Rocker Movement

Έχουν επηρεαστεί έντονα από τα όνειρα, την αγάπη, την επιθυμία, τους ήχους, την αύρα, τα λουλούδια, τη μοναξιά, την ευτυχία, την ομορφιά, το σκοτάδι, το φως.

Το 2006 κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ, το Electric Sunshine, που απεικόνισε ένα μείγμα λαϊκής παράδοσης και Garage και το Purple Journey Into Τhe Mod Machine, έχοντας ως θέμα ένα ταξίδι μέσα από το χώρο και το χρόνο με ακόμα πιο εντυπωσιακές δημιουργίες. Tο 2009 κυκλοφόρησαν το Our Days Mind the Tyme από τη Δανέζικη δισκογραφική Bad Afro, σ όλες τις χώρες εκτός από την Αυστραλία, που ξεχειλίζει από ηλεκτρισμό και ψυχεδέλεια. Η μπάντα διαλύθηκε το 2013.

Τhe Dolly Rocker Movement

Στο σημερινό Mixtape του Yellow ακολουθούμε τους Dolly Rocker Movement στη δική τους φαντασία, να αναζητούν την ομορφιά, την αλήθεια, το φως μέσα από το σκοτάδι… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

Τhe Dolly Rocker Movement

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Our Brave New World, 2.02:46 Follow The Sound, 3.05:52 The Ecstasy Once Told, 4.10:54 The Only One, 5.15:47 Borne With Gills, 6.18:47 Enjoy A paranoia, 7.24:24 Memory Lane, 8.28:09 Your Side Of Town, 9.31:53 Sold For Sinners, 10.34:24 The Light Ride, 11.38:58 Yell It Like It Is, 12.43:09 What’s That Sound, 13.46:50 Get Up And Go Go

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button