Μπάσκετ

Οι… πρώην: Η εξαιρετική καριέρα του Γκαβέλ με Ευρωλίγκα, τίτλους και διακρίσεις

Στα όσα έκανε ο Άντονι Γκαβέλ μετά την αποχώρηση του από τον Άρη αναφέρεται το YellowRadio.gr συνεχίζοντας το αφιέρωμα του στους πρώην παίκτες της ομάδας.

Τον Σλοβάκο Γκαβέλ, ο οποίος είχε παίξει επί δύο σεζόν στην ACB με την φανέλα της Μούρθια απέκτησε ο Άρης το 2008.

Τι έκανε στον Άρη:

Είχε 4,2 πόντους στο πρωτάθλημα και 2,1 στο Γιούροκαπ, δεχόμενος αρκετή κριτική. Έκανε μερικά πολύ καλά παιχνίδια, όπως κόντρα στον Παναθηναϊκό (19π.) και με τον Κολοσσό (17π.) αλλά από την άλλη είχε μείνει “άποντος” οκτώ φορές.

Τι έκανε μετά τον Άρη:

Μία αξιοζήλευτη καριέρα. Έπαιξε πέντε χρόνια στην Μπάμπεργκ. Πήρε τέσσερα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα. Ο ίδιος μάλιστα αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός το 2012 και το 2013, ενώ την δεύτερη χρονιά πήρε και το βραβείο του καλύτερου παίκτη των τελικών του πρωταθλήματος!

Στην συνέχεια μεταγράφηκε στην Μπάγιερν παίζοντας τέσσερις σεζόν και παίρνοντας ένα πρωτάθλημα, προτού αποσυρθεί το 2018.

Έπαιξε συνολικά έξι φορές στην Ευρωλίγκα με Μπάμπεργκ και Μπάγιερν με καλύτερη προσωπική του πορεία στην σεζόν 2013-14 όπου σκόραρε 11,6 πόντους στο κορυφαίο επίπεδο σε δέκα αγώνες που έπαιξε.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button