ΓενικάΜουσική

Οι Γάλλοι Jack The Ripper στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Γνησιότητα και απλότητα, ήχος καθαρός με κιθάρες και μπάσο να συνδυάζονται αριστοτεχνικά με το βιολί, την τρομπέτα αλλά και τα αισθαντικά φωνητικά.

Μία μπάντα που δεν έκανε εμπορική επιτυχία ούτε έγινε γνωστή στο πλατύ κοινό, η έκφραση τους όμως, τα τραγούδια τους, είναι τόσο ξεχωριστά που δύσκολα θα τα μπερδέψουμε και θα τα προσπεράσουμε.

Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο, η μπάντα των Jack The Ripper δημιουργήθηκε στη Γαλλία το 1995. Μια παρέα οκτώ μουσικών που αποτελείται από τους Arnaud Mazurel (φωνητικά), Alexandre Irissou (πιάνο, πλήκτρα), Hervé Mazurel (κιθάρα), Dominique Martin (ηλεκτρική κιθάρα, πιάνο), Thierry Mazurel (μπάσο), Fabrice Fenaux (τύμπανα), Adrien Rodrigue (βιολί), Aka de Kebnekaize (τρομπέτα) δίνουν το δικό τους στίγμα στην γαλλική ανεξάρτητη μουσική σκηνή.

Jack The Ripper

Το όνομα τους είναι εμπνευσμένο από το ομότιτλο τραγούδι των Nick Cave And Bad Seeds, Jack The Ripper. Εξάλλου και ο Nick Cave αλλά και οι 16 Horsepower του Ντέιβιντ Γιουτζίν Έντουαρντς ήταν από τους μουσικούς που τους επηρέασαν.

Η ηχογράφηση και η κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ The Book of Lies (2000) έγινε από τους ίδιους καθώς δεν υπήρχε καμιά δισκογραφική που να ενδιαφερόταν. Ενώ την ίδια χρονική περίοδο γνωρίζονται με τον Βραζιλιάνο ζωγράφο Juarez Machado που θα υπογράψει τα εξώφυλλα του συγκροτήματος.

Jack The Ripper

Ακολουθούν τα άλμπουμ I’m Coming (2003) και Ladies First (2005) καθώς και περιοδείες, με πολλή μεγάλη επιτυχία σε όλη τη χώρα. Όλα αυτά μέχρι το 2008 που τα μέλη της μπάντας αποφασίζουν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους.

Jack The Ripper

Στο σημερινό Mixtape του Yellow οι Jack The Ripper υφαίνουν τις δικές τους ροκ ιστορίες, “κυνηγούν πεταλούδες” και “χορεύουν βαλς”, μέσα από τους εκπληκτικούς ήχους του βιολιού και της τρομπέτας… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

Jack The Ripper

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Going Down, 2.05:55 The Apanemen The Bride And The Butterfy, 3.10:09 Hungerstrike At The Supermarket, 4.13:43 Waltz For My Girlfriend Joe, 5.16:55 I Used To Be A Charming Prince, 6.20:23 Hamlet Song, 7.25:46 Aleister, 8.30:31 From My Veins To The Sea, 9.35:30 Old Stars, 10.42:09 White Men In Black

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button