Ποδόσφαιρο

Οι… ανακρίβειες του Βόλου και η υπερασπιστική γραμμή του Άρη

Για «ανακρίβειες» έκανε λόγο η πλευρά του Άρη στα όσα κατέθεσε ο Βόλος, με τον δικηγόρο της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ Άρης, Παναγιώτη Μπιλίρη, να παραθέτει τα «γιατί»!

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή:

Τον Βόλο εκπροσώπησε ο δικηγόρος, Χάρης Γρηγορίου, που μεταξύ άλλων είπε:

«Λόγω της ΚΥΑ απαγορεύεται η μετακίνηση, συνεπώς ο Άρης δεν ζήτησε εισιτήρια. Πρέπει να αποδειχθεί αν υπήρχε διάθεση και πώληση εισιτηρίων. Τέτοιο πράγμα δεν έχει συμβεί.

Τα εισιτήρια πωλούνται μόνο ηλεκτρονικά. Το προβλέπει η ΚΥΑ. Διαθέσαμε μόνο 40 προσκλήσεις στην ΠΑΕ Άρης, τις προσκλήσεις της διοργανώτριας σε δικούς μας φιλάθλους VIP, καθώς και 129 ηλεκτρονικά εισιτήρια μέχρι την ημέρα του αγώνα με ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ.

Η μη πώληση και μη διάθεση εισιτηρίων προκύπτει και από την έκθεση της αστυνομίας. Δεν αρκεί η ύπαρξη δέκα κιτρινόμαυρων κασκόλ και κάποιες κίτρινες σημαίες. Πρέπει να προκύπτει η πώληση για να έχει ευθύνη ο Βόλος.

Τα εκδοτήρια άνοιξαν και έκλεισαν στις 10:30 το πρωί, όταν έγινε αντιληπτό ότι έρχεται τσουνάμι οπαδών του Άρη στην πόλη χωρίς εισιτήρια.

Δύο ντου έγιναν χωρίς εισιτήρια. Ένα με περίπου 150 άτομα και ένα μεγάλο κύμα με περίπου 300 άτομα. Ο παρατηρητής και η έκθεση της αστυνομίας γράφουν ότι η είσοδος των οπαδών του Άρη έγινε χωρίς εισιτήρια.

Έχουμε καταθέσει και αγωγή 50.000 ευρώ κατά της ΠΑΕ Άρης για αποζημίωση λόγω των ζημιών στο γήπεδο».Να σημειωθεί ότι ο Χάρης Γρηγορίου δεν αμφισβήτησε ότι κάποιοι λιγοστοί μπορεί να μπήκαν στο σύστημα και να αγόρασαν εισιτήρια ηλεκτρονικά , ενώ στη σύνοψη που έκανε αργότερα, πρόσθεσε:

«Ο Άρης βγάζει όλες τις εκθέσεις ψευδείς. Προσπαθεί να αποδείξει τα αναπόδεικτα. Εννοείται ότι είναι πλαστά τα εισιτήρια που παρουσιάζει ότι είχαν οι οπαδοί του.

Ακόμα και αν κάποια εισιτήρια πωλήθηκαν εν αγνοία, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, αυτοί οι οπαδοί δεν συνενώθηκαν με τους άλλος που έκαναν το ντου και προκάλεσαν τις ασχήμιες και τα επεισόδια».

Την ΠΑΕ Άρης εκπροσώπησε ο δικηγόρος Παναγιώτης Μπιλίρης, που ανέφερε τα εξής:

«Τόσες ανακρίβειες δεν έχω ξανακούσει σε δικαστήριο. Η έκθεση της αστυνομίας λέει ότι περίπου 300 άτομα μπήκαν με εισιτήριο στο γήπεδο, μεμονωμένα, ομαδοποιήθηκαν και εμφάνισαν τα διακριτικά τους.

Ο Βόλος είπε ότι θα ανοίξει τα εκδοτήρια από τις 10:00 έως τις 14:00, ενώ απαγορεύεται.

Ο Άρης δεν ζήτησε εισιτήρια και δεν πήρε και ο Βόλος πωλούσε εισιτήρια την ημέρα του αγώνα σε οπαδούς του Άρη με διακριτικά. Υπάρχει πλήθος εισιτηρίων και σε φωτοτυπίες και έχω και μαζί μου. Όλα χωρίς ΑΜΚΑ, από το τερματικό του Βόλου. Και δεν είναι για μία θύρα. Είναι σε πολλές θύρες (σ.σ. τα προσκόμισε).

Είναι σαφές και αποδεικνύεται: Ο Άρης δεν ζήτησε εισιτήρια και παρόλα αυτά, η γηπεδούχος ομάδα πώλησε εισιτήρια στη φιλοξενούμενη. Άρα την ευθύνη την έχει ο Βόλος. Ο πειθαρχικός κώδικας είναι ξεκάθαρος.

Για εμάς ήταν προαποφασισμένο να γίνουν αυτά. Δεν ξέρω για ποιο λόγο».

Ως μάρτυρας για το Βόλο κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ και δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος, που μεταξύ άλλων είπε:

«Μπούκαραν στα VIP και πέταξαν κροτίδες. Και κλαίγανε παιδάκια 8 και 10 χρονών. Μπήκαν νταηλίκι και χωρίς εισιτήριο».

Ο υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνων του Βόλου, κ. Τσιτσιμπής, είπε από την πλευρά του:

«Ανοίξαμε τα εκδοτήρια στις 10 και τα κλείσαμε κατ’ ευθείαν στις 10:30. Πρέπει να πρόλαβαν να πωλήθηκαν 4-5 εισιτήρια. Στις 16:50 έγινε το πρώτο ντου, 100-150 άτομα πήδηξαν και μπήκαν μέσα, με διακριτικά του Άρη. Δεν είχαν εισιτήρια, γι’ αυτό έσπασαν και τον προέλεγχο.

Στο 7ο-8ο λεπτό του αγώνα έγινε το μεγάλο ντου, γύρω στα 400 άτομα με διακριτικά του Άρη, χωρίς εισιτήρια. Σπάσανε πόρτες και κιγκλιδώματα. Ήρθαν προς τα VIP και υπήρξε συμπλοκή. Χτυπούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Υπάρχουν φθορές σε καθίσματα, πλακάκια, τουαλέτες, νιπτήρες κλπ».

Ως μάρτυρες για την ΠΑΕ Άρης, κατέθεσαν ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη και απλός οπαδός σήμερα, Θεόδωρος Αθανασιάδης και ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Αγησίλαος Τουμασάτος.

Ο κ. Αθανασιάδης κατέθεσε:

«Εγώ είχα πρόσκληση για τον αγώνα. Πήγαμε στο εκδοτήριο στις 12 παρά, ζητήσαμε 10 εισιτήρια και μας έδωσαν από το εκδοτήριο 10 εισιτήρια. Πλήρωσα 150 ευρώ από την τσέπη μου, μετρητά. Δεν ζήτησαν ούτε ονοματεπώνυμο, ούτε ΑΜΚΑ.

Φύγαμε και πήγαμε μετά στο γήπεδο, στις 4 παρά κι ο επικεφαλής της αστυνομίας μας είπε ότι δεν μπορούμε να περάσουμε. Μπήκαμε οι δύο που είχαμε προσκλήσεις, μετά μάθαμε ότι μπήκαν και οι άλλοι με τα εισιτήρια».

Ο κ. Τουμασάτος, τέλος, ανέφερε:

«Στον προέλεγχο κατά τις 4, υπήρχε πολύς κόσμος με φανέλες του Άρη, έδειχναν εισιτήριο και περνάγανε. Και στο πεντάλεπτο μετά την έναρξη, είδα φιλάθλους με διακριτικά του Άρη να θέλουν να μπουν στην θύρα 25, να κουνάνε τα εισιτήρια που είχαν στο χέρι και να ζητούν να μπουν. Η αστυνομία δεν τους άφηνε και κάποια στιγμή τους έβαλαν μέσα.

Εμείς προτρέψαμε τους οπαδούς μας να μην πάνε στο γήπεδο, βγάλαμε και ανακοίνωση».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button