Ποδόσφαιρο

Οικονομίδης: «Σαν τον Φέτφα ο Μαουρίσιο, καλύτερη κάθετη αλλά χειρότερη ντρίπλα»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Κώστας Οικονομίδης.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Αρχικά για τον Μαουρίσιο ανέφερε:

Ο Μαουρίσιο είναι ένας παίκτης που τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλησιάζουν αυτά του Φετφατζίδη. Η κορμοστασιά του είναι στο 1,70 με τις κινήσεις του να είναι κοφτές και γρήγορες.

Δεν είναι τόσο καλός τριπλέρ όσο ο Φετφατζίδης αλλά έχει καλύτερη κάθετη πάσα. Στην άνοδο της Λανς είχε βασική συμμετοχή, φέτος έπαιζε κυρίως ως αλλαγή. Είναι ένα παιδί όμως που επειδή έχει μεγαλώσει στις ακαδημίες και έχει Γαλλική ποδοσφαιρική παιδεία, στο Ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να προσφέρει.

Επειδή έχει αυτά τα χαρακτηριστικά στο αγωνιστικό στυλ που είδαμε του φετινού Άρη μπορεί να ταιριάξει. Έχει άλλωστε και εκείνος κίνητρο να δείξει τι αξίζει σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους.

Για το αν είναι ένας ποδοσφαιριστής που χρειάζεται ο Άρης:

Είναι ένας παίκτης που χρειάζεται ο Άρης. Σε τέτοιο στυλ παιχνιδιού δείχνει ανταγωνιστική η ομάδα τόσο τα τελευταία δύο χρόνια όσο και με προπονητή τον Άκη Μάντζιο.

Για τον Μήτρογλου:

Το βιογραφικό δεν παίζει ποδόσφαιρο. Ο Μήτρογλου είναι ένας σπουδαίος επιθετικός, ένας ποδοσφαιριστής με ένδοξο παρελθόν αλλά αβέβαιο μέλλον.

Είναι αδρανείς τα τελευταία χρόνια και στην Αϊντχόβεν και στην Μαρσέιγ.

Και ίσως το ποδοσφαιρικό του στυλ δεν ταίριαζε με την ποδοσφαιρική χημεία που έχει ο Άρης.

Κανένας βέβαια δεν μπορεί να προδικάσει οτιδήποτε. Η ηλικία, η αγωνιστική ετοιμότητα, το κίνητρο θα παίξουν όλα αυτά τον ρόλο τους. Για παράδειγμα ο Φετφατζίδης που έρχεται ως αντιπαράδειγμα φάνηκε ότι γούσταρε να παίζει για τον Άρη.

Παρόλα αυτά αν ο Άρης θέλει να κρατήσει τον Μήτρογλου θα πρέπει να κάνει την ομάδα να παίζει περισσότερο για εκείνον, να χτιστεί έτσι για να μπορεί να αποδώσει.

Για τον Μάντζιο:

Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Μάντζιο ως ποδοσφαιριστή αλλά και ως προπονητή. Δεν τρελαίνεται σε μία νίκη, δεν απογοητεύεται σε μία ήττα.

Επειδή πάντα είμαι τις λογικής ότι μόνο με ένα σταθερό πλάνο θα υπάρχει εξέλιξη θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει υπομονή για να δούμε κάτι δικό του.

Για όσους λένε ότι έχει μικρό όνομα ή βιογραφικό θεωρώ ότι αυτά είναι ιδεοληψίες του παρελθόντος.

Για την συνέχεια:

Ο Άρης πατάει καλά. Ο Γκάνεα και ο Ιωάννου δεν έδωσαν αυτά που περιμέναμε και οι νέοι παίκτες δεν πήραν ευκαιρίες. Στο δεξί άκρο της άμυνας υπάρχει ένας πολύ καλός παίκτης όπως ο Σούντγκρεν.

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης αν του δοθεί το πράσινο φως για τις μεταγραφές:

Θα πρέπει να εμπλουτίσει το ρόστερ του ως αριθμό, ειδικά τώρα με το Conference. Είδαμε ότι όταν δεν ήταν παίκτες βαρόμετρα στα καλά τους έχανε 30-40% στην απόδοση τους.

Για το ότι είχε αντιμετωπίσει τον Γκαλτιέ:

Με τον Γκαλτιέ είχα βρεθεί αντίπαλος στον τελικό τον ελπίδων. Με τον Λοράν Μπλαν, τον Καντονά και πολλούς άλλων. Ήταν τελικός Εθνικών ομάδων ελπίδων στην Ευρώπη. Φέραμε ισοπαλίες στο Καραϊσκάκη και χάσαμε στην Γαλλία.

Στον ημιτελικό θυμάμαι ότι είχαμε κερδίσει 5-0 την Ολλανδία. Ήταν ο Γιουκούδης, ο Νιόπλιας, ο Μαυρομάτης, ο Χατζηνικολάου και αρκετοί ακόμη.

Για τις β’ ομάδες:

Φυσικά είναι κάτι πολύ καλό, μία τέτοια ομάδα πρέπει να προσφέρει παίκτες και ενδεχομένως χρήματα για πωλήσεις.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button