Ποδόσφαιρο

Ντόρτμουντ: Παλεύει να κρατήσει τον Χάαλαντ με νέο συμβόλαιο

H Μπορούσια Ντόρτμουντ θα κάνει ό,τι μπορεί για να καθυστερήσει την αποχώρηση του Έρλιγνκ Χάαλαντ από την ομάδα, προσφέροντάς του νέο συμβόλαιο με διπλάσιες αποδοχές.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα δύο (μαζί με τον Κιλιάν Μπαπέ) πιο «καυτά» ποδοσφαιρικά προϊόντα της ευρωπαϊκής ηπείρου. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μετακόμισε στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ» τον Ιανουάριο του 2020 από την Σάλτσμπουργκ, όμως γρήγορα έγινε εμφανές ότι το ταλέντο του δεν θα χωρούσε για πολύ στην Βεστφαλία. Ο Νορβηγός δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Ντόρτμουντ μέχρι το καλοκαίρι του 2024, όμως η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών προέβλεπε την ύπαρξη ρήτρας αποδέσμευσης που θα ενεργοποιούταν μετά τα πρώτα δυόμιση χρόνια.

Η ρήτρα αυτή θα ενεργοποιηθεί το καλοκαίρι του 2022, και ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό σίγουρα δεν είναι ευτελές, όμως για πολλούς ενδιαφερόμενους αποτελεί ευκαιρία, από την στιγμή που μιλάμε για έναν 21χρονο που έχει πετύχει 99 γκολ στις τελευταίες 96 εμφανίσεις του! Κάπως έτσι, ο Χάαλαντ με βάση την ισχύουσα συμφωνία μπορεί από την 1η του ερχόμενου Ιουλίου να διαπραγματευτεί ελεύθερα με οποιαδήποτε ομάδα της αρεσκείας του, αρκεί αυτή η ομάδα να έχει προηγουμένως καταθέσει πρόταση ύψους τουλάχιστον 80 εκατομμυρίων ευρώ στην Ντόρτμουντ.

Σίγουρα δεν θα είναι λίγοι οι σύλλογοι που θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τον συγκεκριμένο όρο στο συμβόλαιο του Χάαλαντ (ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι), μπαίνοντας σε έναν πλειστηριασμό μεταξύ τους για το ποιος θα ικανοποιήσει καλύτερα τις απαιτήσεις του νεαρού σταρ και του ατζέντη του.

Η Μπορούσια από την πλευρά της φαίνεται να μην μένει ικανοποιημένη με αυτή την εξέλιξη, αφού θα χάσει άμεσα το μεγάλο αστέρι της για ένα αντίτιμο πολύ μικρότερο της πραγματικής του αξίας. Έτσι, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, σχεδιάζει την κατάθεση πρότασης για την ανανέωση του Χάαλαντ, με αναπροσαρμογή των αποδοχών του στα 18 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αντί των περίπου 9 που λαμβάνει με βάση την τωρινή συμφωνία. Με αυτόν τον τρόπο, η διοίκηση των Βεστφαλών ευελπιστεί να πείσει τον 21χρονο σέντερ φορ της να δεχτεί την μετάθεση της ενεργοποίησης της ρήτρας για το καλοκαίρι του 2023, αντί για αυτό του 2022. Έτσι, ο Χάαλαντ μπορεί να μην γεμίσει τα ταμεία της ομάδας αντίστοιχα με την αξία του, αλλά τουλάχιστον θα προσφέρει τις υπηρεσίες του για έναν ακόμα χρόνο.

Ανάλογη «συμφωνία κυρίων» είχε κάνει το καλοκαίρι του 2020 η Λειψία με τον Ουπαμεκανό, αλλά και η ίδια η Ντόρτμουντ με τον Τζέιντον Σάντσο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button