ΜπάσκετΠοδόσφαιρο

Νικολαϊδης: «Μόνο έμπνευση ο Γκάλης – Μέσα από τις επιτυχίες του κίνησε ολόκληρο το Ελληνικό μπάσκετ και τον Ελληνικό αθλητισμό»

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, Ολυμπιονίκης του ταε κβο ντο, μίλησε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press»

Όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Το Navarino Challenge είναι μια οργάνωση αθλητικού τουρισμού, είναι 7η συνεχόμενη χρονιά. Περιλαμβάνει πολλά και διάφορα αθλήματα. Κάθε χρόνο υπάρχει ένα επίτημος καλεσμένος. Πέρυσι ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης και φέτος ήταν ο Νίκος Γκάλης. Εμείς που παίρνουμε μέρος και κάνουμε μαθήματα στα παιδιά, στους συμμετέχοντες, θεωρούμαστε πρεσβευτές, αλλά από την άλλη έρχονται κι άλλα πρόσωπα του αθλητισμού που έχουν μεγαλύτερο κύρος και μπορεί να εμπνεύσει περισσότερο κόσμο να βρίσκεται εκεί.

Για τον Γκάλη

Αν είναι κάτι για εμάς τους Αρειανούς ο Νίκος Γκάλης για μένα είναι κάτι άλλο, ήμουν αθλητής και είναι ένας αθλητής που ήθελα να του μοιάσω άσχετα αν δεν έκανα το ίδιο άθλημα. Εμείς οι αθλητές δεν έχουμε πρότυπα αθλητών από το ίδιο άθλημα, αλλά άτομα από θέμα καρδιάς, ψυχής, μυαλού και θέλησης. Η νοοτροπία και το πως αντιμετωπίζεις το παιχνίδι εμπνέει, όχι οι επιδόσεις. Από οποιοδήποτε άθλημα κι αν ήταν κάποιος αν έβλεπε τον «Νικ» μόνο έμπνευση μπορούσε να πάρει, μόνο έμπνευση μπορεί να πάρει και τώρα.

Για μένα ήταν μια ανεκπλήρωτη επιθυμία μου να έχω παραπάνω από τυπική επαφή μαζί του. Η πρώτη μου επαφή ήταν το 1996 όταν είχα πάρει το πρώτο μου παγκόσμιο πρώταθλημα, όταν γυρνούσαμε στην Θεσσαλονίκη έτυχε να είμαστε στην ίδια αεροπορική πτήση και υπήρχε μια υποδοχή για μένα και μόλις τον είδα σάστισα και μου είπε «βγες αγόρι μου μπροστά να το χαρείς». Και τώρα προχθές, μετά από 23 χρόνια είχα την χαρά και την τιμή να είμαι δίπλα σε έναν άνθρωπο που όποιος το ξέρει λίγο καλύτερα θα καταλάβει ότι γι αυτά που έχει πετύχει είναι υπερβολικά απλός άνθρωπος. Αλλά είναι εξωφρενικό όταν έχεις την εικόνα γύρω σου από διάφορους αθλητές οι οποίοι έχουν πετύχει ένα χιλιοστό απ’ ότι έχει πετύχει ο Νίκος, να έχουν μια συμπεριφορά που αν ήταν στην θέση του Γκάλη ούτε καλημέρα θα λέγαμε στον κόσμο.

Μέσα από τις επιτυχίες του κίνησε ολόκληρο το Ελληνικό μπάσκετ και τον Ελληνικό αθλητισμό. Και πέρα από αυτό είναι ένας άνθρωπος που θα κάτσει να μιλήσει μαζί σου, θα παίξει το τάβλι του. Είναι χαλαρός, δεν έχει τύπο, δεν έχει ύφος. Είναι φανταστικός άνθρωπος.

Για την κουβέντα τους

Μιλήσαμε για τις ασχολίες μας, αν ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, τα οικογενειακά μας. Πολύ λίγα πράγματα. Τσιμπιόμουν και δεν το πίστευα, γιατί όταν έχεις μεγαλώσει με μια εικόνα, ένα είδωλο που δεν μπορείς να το «ακουμπήσεις» και λες τα οικογενειακά σου μετά από χρόνια σαν να είστε φίλοι είναι απίστευτο.

Έχω γνωρίσει πάρα πολύ κόσμο στην ζωή μου και πάρα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους αλλά ο Νίκος Γκάλης ήταν ο μοναδικός που είχα τρακ στην πρώτη γνωριμία και κουβέντα. Ήταν πολύ περίεργο να μιλάμε για τις οικογένειες μας με τον άνθρωπο που θαύμαζα μια ζωή. Αυτό είναι που λένε ότι ο αθλητισμός φέρνει πολύ κοντά τον κόσμο.

Είπαμε κάποια πράγματα και για τον Άρη. Δεν μπήκαμε πολύ στα φετινά. Μιλήσαμε όμως πολύ γενικά και πιάσαμε εξωτερικά τα πράγματα. Εγώ να πω την αλήθεια ήθελα να πάρω όσον τον δυνατόν περισσότερα κομμάτια του Γκάλη και πήγα την κουβέντα γύρω από διάφορα θέματα.

Για την εικόνα του μπάσκετ

Φέτος δεν έχω προλάβει να πάω στο γήπεδο, λόγω τέτοιων δράσεων που έπρεπε να λείπω Σαββατοκύριακα. Το ρόστερ της ομάδας είναι πάρα πολύ καλό για τέτοια αποτελέσματα. Είναι αναπάντεχα καλό για την εικόνα που υπήρχε πριν ένα μήνα. Οι κινήσεις και οι μεταγραφές που εγίναν αν μας το έλεγαν πριν ένα μήνα δε θα το πιστεύαμε. Για μένα είναι πιο σημαντικό να βρεθεί μια ηρεμία και μια ασφάλεια με τις πληρωμές και το μπαν. Από εκεί και πέρα προπονητής υπάρχει, παίκτες που είναι απ’ ότι πιστεύω περισσότερο από ικανοί για να βγάλουν την ομάδα από την δύσκολη θέση και τα άσχημα αποτελέσματ, ηρεμία να υπάρχει και δυστυχώς θα πρέπει να πούμε υπομονή για άλλη μια χρονιά.

Για το ποδόσφαιρο

Είναι παρεμφερές το σχόλιο μου. Δεν θεωρώ ότι τα αποτελέσματα δίκαια για την αξία της ομάδας. Ήταν πολύ μεγάλη ατυχία που αποκλειστήκαμε. Ήρθε καινούργιος προπονητής, είναι ο Άγγελος Χαριστέας εγώ πιστεύω πάρα πολύ στα πρότζεκτ που αναλαμβάνουν αθλητές στις κύριες και κομβικές θέσεις. Δεν θα πω εγώ ποιος είναι ο Άγγελος και τι έχει προσφέρει, το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να νιώσει τους ποδοσφαιρστές του. Είναι πολύ σημαντικό ο τεχνικός διευθυντής να σε καταλαβαίνει πριν του πεις το οτιδήποτε. Είναι μεγάλο κέρδος η παρουσία του.

Για την δήλωση του «Είμαι περήφανος που η ομάδα μου κράτησε μια απόσταση από τον βόθρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου»

Ο Άρης έχει πληρώσει την απουσία του από τις συμμαχίες με υποβιβασμούς, είτε ερχόντουσαν αγωνιστικα είτε εξω αγωνιστικά. Η ιστορία τον δικαιώνει. Δεν θα ήθελα να υποστηρίζω μια ομάδα που τα αποτελέσματα έχουν να κάνουν με εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Όσα χρόνια ζω και από την ιστορία, είμαστε χρόνια μακριά από αυτά.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button