ΓενικάΠοδόσφαιρο

Νίκος Τάσσος: «Μεγάλη διάθεση από όλους του παίκτες, μπορεί να βγάλει full σεζόν ο Γκάμα»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Box to box» με τον Ιάσονα Μίσχο, έδωσε το παρών ο γυμναστής Νίκος Τάσσος, σημαντικός παράγοντας για την ομάδα συνολικά.

Ο Νίκος Τάσσος, είναι καταξιωμένος γυμναστής και personal trainer πολλών παικτών από το ρόστερ του Άρη. Συνεργάζεται με τους Γκάμα, Σάσα, Σόουζα, Ιντέγιε και πρόσφατα άνοιξε το δικό του γυμναστήριο στο κέντρο της πόλης.

Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσωνα Μίσχο:

Από εκεί και πέρα, είναι αυτό που περιμένει όλος ο κόσμος, να έρθει κάποτε, ο πολυπόθητος τίτλος.

Περιμένουν και οι παίκτες την κατάκτηση του τίτλου;: Το περιμένουν, αλλά, εγώ θα ήθελα να μην γίνει αυτό που έγινε πέρσυ. Σίγουρα το ήθελαν όλοι οι παίκτες και ο κόσμος, αλλά καλό θα ήταν να μην υπάρχει τέτοια πίεση, το ξέρουν οι παίκτες ότι πρέπει να έρθει ο τίτλος, είναι μεγάλη ομάδα ο Άρης, το θέλουν, αλλά καλύτερα κάθε πράγμα στον καιρό του.

Τώρα προέχει η Αστάνα, μην την «πατήσουμε», όπως πέρσυ και βήμα βήμα.

Περί επαφής με τον Μαντσίνι: Ναι, είχαμε επαφή μέσα στην καραντίνα, με τον Ματέο επίσης.

Το πως συνεννοείται ο ίδιος με τον Ματέο, που δυσκολεύεται με τα αγγλικά και τα ελληνικά: Εντάξει, εγώ λίγο-πολύ μαθαίνω ισπανικά και πορτογαλικά, λίγα πράγματα. Επικοινωνούμε, εξάλλου η γλώσσα του ποδοσφαίρου δεν χρειάζεται πολλά πράγματα.

Είναι αυτό που έγινε με τον Στρούγκεν. Δεν γίνεται την σεζόν του 2019-2020 να θεωρούταν άχρηστος παίκτης και το 2020-2021 να ήταν το καλύτερο μπακ του ελληνικού Πρωταθλήματος. Το ίδιο πιστεύω συνέβη και με τον Ματέο, έπεσαν όλοι να τον «φάνε». Θέλει εμπιστοσύνη στην ικανότητα του, γιατί να ξέρετε ότι και την πρώτη χρονιά, την έδειξε.

Ερωτούμενος για την διάθεση που κατέχει ο Ματέο: Όλοι οι παίκτες έχουν διάθεση, όλοι οι παίκτες πρέπει να δείξουν, γιατί ότι έγινε ανήκει στο παρελθόν. Όταν εκμηδενίζουν την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, σίγουρα η ομάδα έχει κάποια βάση-όλες οι ομάδες έχουν-, αλλά τελικά όλοι κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Κανείς δεν έχει την θέση του σίγουρη, όλοι ξεκινάνε με φιλοδοξίες, προσωπικές, οι οποίες μετά συνδέονται φυσικά με την ομάδα. Προηγείται η ομάδα και μετά ακολουθούν οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός, διότι μέσα από την ομάδα κρίνεται ο καθένας, το άθλημα είναι ομαδικό και όχι ατομικό.

Για τα καλύτερα εργομετρικά αποτελέσματα ανάμεσα στην ομάδα, του Ματέο και του Μαντσίνι: Είναι και βοηθάει η ηλικία τους, μαζί με το γεγονός ότι έχουν δουλέψει σε ένα υψηλό επίπεδο πριν τον Άρη,  σίγουρα είναι ένα «αβαντάζ» τα καλά εργομετρικά για κάθε ποδοσφαιριστή. Έτσι φαίνεται, ότι μέσα στην χρόνια θα αποφύγει, όσο γίνεται, πιθανούς τραυματισμούς, γιατί έχει καλή μυική υποδομή, οπότε είναι «αβαντάζ» για αυτούς τους δύο παίκτες.

Αν ο Γκάμα θα καταφέρει να φέρει εις πέρας άλλη μία αγωνιστική: Εννοείται ότι μπορεί να βγάλει φουλ σεζόν, είναι κάτι που το έχει δείξει, έχει παραστάσεις που θα ζήλευαν πολλοί παίκτες, έχει την εμπειρία και βασικά μόνο με την εμπειρία μπορεί να καταλάβει το πότε θα τρέξει, το πότε δεν θα τρέξει, το πότε θα μαζέψει δυνάμεις, έτσι μπορεί με «κλειστά μάτια» να παίξει, και μπορεί η ομάδα να βασίζεται πάνω στον Γκάμα φέτος.

Για το τι του έχει πει ο Σάσα: Είναι λίγο στεναχωρημένος με αυτά που ειπώθηκαν, εγώ δεν θέλω να «χρυσώσω το χάπι» σε κανέναν, έχω μια επικοινωνία με όλους τους παίκτες και συνεργασίες, δεν σημαίνει, όμως ότι τους υπερασπίζομαι, ούτε δικηγόρος τους είμαι. Απλά, ο Λούκας είναι λίγο στεναχωρημένος με αυτά που έχουν ειπωθεί, τα οποία θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι από μερίδα του κόσμου ή από τον Τύπο-και δεν μιλώ για τον Τύπο του Άρη-γιατί υπάρχουν πολλοί καλοθελητές. Στο ότι, ήταν ψευδείς οι ανακοινώσεις της ομάδας και του ίδιου ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Λούκας το έχει αποδείξει και πέρσυ και πρόπερσυ, ότι παρά το πρόβλημα στους προσαγωγούς, μπορεί να βγάλει ένα παιχνίδι από το 1ο λεπτό μέχρι και το 90 του ματς, Από εκεί και πέρα, δεν χρειάζεται, όποιος είναι λογικός και ξέρει ποδόσφαιρο μόνο αυτό το πράγμα γνωρίζει, δεν χρειάζεται να τον απασχολεί αν η ασθένεια ήταν αληθής ή ψευδής.

Για τις ψευδείς ειδήσεις περί “διακοπών” του Σάσα που δεν φαίνονται λογικές: Ακριβώς. Όποιος είναι λογικός και νοήμων, είναι κοντά στην ομάδα και ξέρει πέντε πράγματα, πιστεύω ότι δεν τα διάβασε καν αυτά.

Για όταν ο Σάσα αγωνιζόταν παρά τους τραυματισμούς του: Ειδικά πρόπερσυ θυμάμαι, είχε συνέχεια προβλήματα, είχε έρθει τότε από την Βουλγαρία και για αναφέρω πέρα από τα καλά και τα άσχημα, το προπονητικό κέντρο δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση, ειδικά πρόπερσυ. Οπότε, συνέχεια είχε προβλήματα με θεραπείες, με συντηρητικές προπονήσεις, πολλές φορές δουλεύαμε μαζί στην ελαστικότητα και δεν δουλεύαμε τόσο σε αυτά τα πράγματα που ήθελε να βελτιώσει και αυτό είναι αλήθεια, δεν είναι ψέματα. Είχε προβλήματα και προφυλασσόταν επειδή είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, επειδή ξέρει πέντε πράγματα για τον εαυτό του, όπως όλοι-όπως σου είπα πριν για τον Γκάμα-και ήθελε να ανταπεξέλθει στην χρονιά. Δεν νομίζω ότι υστερούσε, ήταν ο καλύτερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος.

Κορυφαίο χαφ ο Σάσα, αλλά και θετικές οι εξελίξεις με τον Μήτρογλου: Επίσης, να σου πω κάτι το απλό. Το θετικό για εμένα είναι και ότι ο Μήτρογλου άργησε να ξεκινήσει την προτετοιμασία, δεν είχε το σωστό τάιμινγκ η μεταγραφή του Μήτρογλου τον Δεκέμβρη.

Είναι δυνατόν να αλλάξει η κατάσταση του Μήτρογλου;: Αυτό δεν το ξέρω, αυτό αφορά το τι πιστεύει ο ίδιος, πόσο πιστεύει στον εαυτό του. Την μπάλα που ξέρει δεν την ξέχασε, πρέπει να έχει την διάθεση να δουλεύει, να δουλεψει και το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει τα θεμέλια φέτος να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο. Δούλεψε, μπήκε σε αγωνιστικούς ρυθμούς, θα κάνει σωστή προετοιμασία, δούλεψε έξτρα μόνος του, οπότε όλα δείχνουν κάτι θετικό. Το πώς όλα αυτά θα φανούν στο γήπεδο, είναι καθαρά θέμα δικό του, το πώς θα δεθεί με την ομάδα, το τι θέλει να περάσει ο προπονητής, έχει πολλά που αν τα πιστέψει ο ίδιος πρώτα, θα τα βγάλει στο γήπεδο.

Για τον πολύ αγαπητό Ούγκο Σόουζα: Ο Ούγκο είναι πολύ φίλος μου, τον αγαπάω και εγώ πολύ, εξαιρετικό παιδί, δεν μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά, αλλά μπορώ να πω ότι στεναχωρήθηκα και εγώ πολύ που έφυγε, έπρεπε και ήθελα να μείνει στην ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, είναι θέματα που είχε ο Ούγκο με την ομάδα, δεν επεκτάθηκα στο πως και γιατί. Πέρσυ, τέτοια εποχή ακριβώς, την μία εβδομάδα υπέγραφε, την άλλη δεν υπέγραφε. Το θέμα είναι ότι έφυγε για καλό δικό του και έκανε μια εξαιρετική χρονιά στην Ρουμανία. Πιστεύω θα μπορούσε να προσφέρει την βοήθεια του και ως βασικός από τον πάγκο, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να δώσει λύσεις και μέσα από τα αποδυτήρια.

Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το κοιτάξει η ομάδα, να μην φεύγουν τέτοιοι παίκτες. Η νοοτροπία τώρα είναι ότι «επειδή δεν μπορεί να παίξει 30 παιχνίδια βασικός, πρέπει να φύγει από την ομάδα.»

Δες, για παράδειγμα στον Ολυμπιακό. Ο Παπαδόπουλος έπαιξε 3,5 ματς όλη την χρονιά, αλλά τον κράτησαν στα αποδυτήρια. Ο Τοροσίδης, σταμάτησε, αλλά είναι μέσα στα αποδυτήρια. Κάποιοι παίκτες πρέπει να μένουν μέσα στα αποδυτήρια. Ο Γκάμα μπορεί να μην μπορέσει να παίξει, σε λίγα χρόνια, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να φύγει από την ομάδα. Μπορεί να μείνει στα αποδυτήρια, να βοηθήσει τα νέα παιδιά, να μεταφέρει στους ξένους την φιλοσοφία του Άρη, δεν μπορείς να «ψηλώνεις» κάποιους παίκτες που έχουν βοηθήσει την ομάδα στα δύσκολα και να μην τους αφομοιώνει και να τους κρατάει για να πάρουν και άλλα πράγματα από αυτούς.

Για την πιθανή παραμονή του Γκάμα στην Θεσσαλονίκη με το τέλος της καριέρας του: Όχι, δεν του έχω μιλήσει, του αρέσει πάρα πολύ εδώ πέρα, όπως και του Λούκας, για αυτό και ο Λούκας έχει βρει νέα κατοικία πριν υπογράψει το συμβόλαιο του, πράγμα που έδειχνε ότι θα ανανεώσει, παρά τα όσα ακουγόντουσαν. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Ούγκο θα ήθελε να γυρίσει στην Θεσσαλονίκη. Το αν θα είναι στον Άρη, ή αν θα είναι όταν τελειώσει την καριέρα του, δεν μπορώ να σου το απαντήσω.

Τέλος, αναφέρθηκε στην διαφορά του καινούριου του γυμναστηρίου από άλλα, και την διαμόρφωση του: Όπως σου είπα, ήταν ένα όνειρο το οποίο το είχα χρόνια. Επειδή, όμως, είμαι σαν άνθρωπος τελειομανής, αυτό πολλές φορές είναι δύσκολο, κάνεις την ζωή σου δύσκολη, προσπάθησα και ήθελα να κάνω κάτι το οποίο θα ξεχωρίζει, όσο δυνατόν μπορούσα, με τα μέσα που είχα. Αυτό το πέτυχα, ψάχνοντας, γνωρίζοντας, με ταξίδια στο εξωτερικό κλπ, συγκέντρωσα κάποιες ιδέες και εμπειρίες που είχα και τις έβαλα σε έναν χώρο που κάποιος θα μπορούσε να κάνει την γυμναστική του ευχάριστα. Θα είναι κάτι που δεν μοιάζει με γυμναστήριο με τον σχεδιασμό και τις παροχές που έχει. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος, αν έπραξα καλώς ή κακώς.

Minus One, το οποίο στα ελληνικά σημαίνει «μείον ένα» γιατί έψαξα όλη την Προξένου Κορομηλά, σπιθαμή προς σπιθαμή για να βρω τον πρώτο χώρο που τελικά δεν βρήκα. Είναι στην Καρόλου Ντηλ το γυμναστήριο και η πρώτη ιδέα ήταν ο κύριος χώρος της προπόνησης να γίνεται στο υπόγειο, εξού και το «μείον ένα» και η ρεσεψιόν, τα αποδυτήρια και όλα αυτά, να είναι στο ισόγειο. Ο χώρος αυτός ταξικά είναι αντίθετος, αλλά επειδή μου άρεσε το όνομα, το κράτησα. Προς το παρόν, από τους γνωστούς μας, τον Γκάμα που ήρθε εδώ, είχαμε πολλά θετικά σχόλια, γιατί είναι και άνθρωποι που έχουν ζήσει στο εξωτερικό και έτσι έχουν δει πολλά. Πέρα από αυτό, ο χρόνος θα δείξει, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω τώρα.

Έκλεισε, με ευχές για όλη την όμαδα των “κίτρινων”, αλλά και για την επιστροφή του Σάσα στην Ελλάδα: Μόνο να ευχηθούμε να πάει καλά η προετοιμασία χωρίς τραυματισμούς, να είμαστε χαρούμενοι τον Ιούλιο και να επιστρέψουμε επιτέλους και στο γήπεδο.

Κατά την άλλη εβδομάδα πιστεύω θα επιστρέψει ο Σάσα στην Ελλάδα, πιστεύω ότι είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, είτε το σαββατοκύριακο, θα είναι έτοιμος να γυρίσει.

Εδώ και λίγες εβδομάδες, την περίοδο της καραντίνας επιλέξαμε να είμαστε λίγο δημιουργικοί, λειτουργούμε το γυμναστήριο και πιστεύουμε να πάνε όλα καλά.

Παρά τις δυσκολίες, δεν δίστασε και έκανε το μεγάλο βήμα: Είναι από ποια άποψη θα το δει ο καθένας, κάποιος  βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και άλλος μισοάδειο. Ήταν και είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους και για πολλές επιχειρήσεις, αλλά ήταν ένα όνειρο ζωής. Βρέθηκε ο κατάλληλος χώρος μέσα στην καραντίνα, οι κατάλληλες προϋποθέσεις και έγινε ένα όνειρο πραγματικότητα, ένα όνειρο που είχα από τότε που είχα τελειώσει την σχολή.

Τι του μεταφέρουν οι παίκτες για τις πρώτες μέρες οι παίκτες με τους οποίους έχει επαφές: Προχθές είχα μιλήσει με τον Μπρούνο Γκάμα μίλησα λίγο και με τον μαρτίνι που και εκείνος είπε περίπου τα ίδια πράγματα, υπάρχει μία φιλοδοξία ότι φέτος η ομάδα θα πάει ένα βήμα παραπέρα, ή και θα σταθεροποιηθεί γιατί αυτό είναι το δύσκολο, το δύσκολο δεν είναι να φτάσει εκεί που έφτασε πέρσυ ο Άρης, το δύσκολο είναι να σταθεροποιηθ”εί στις πρώτες θέσεις, να διεκδικήσει πράγματα και γιατί όχι, να φτάσει ακόμα ψηλότερα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button